31.10.2015

Rauhallinen kylpyhuone

Pömpelin kylpyhuone on aika pelkistetty ja suuren ikkunan edessä on tassuamme. 

Mietin pitkään kylpyhuoneen tyyliä, mutta lopulta päädyin aika ajattomaan ja yksinkertaiseen tyyliin. Pidän siitä, että kylpyhuoneessa on korkea huonekorkeus ja selkeät materiaalit ja mittasuhteet. Mittailin  tarkkaan lasimosaiikin yläreunan korkeutta, halusin korostaa tilan korkeutta ja tasaista valkoista kattopintaa laskemalla seinän pintamateriaalin yläreunan tavallista alemmas.

Kylpyhuoneessa on mielestäni aika paljon 40-luvun funktionaalisuutta, vaikka tassuamme, hanat ja ikkuna tuovatkin sinne myös hieman vanhempaa henkeä. 
Valitsin seiniin pienen vedenvärisen lasimosaiikin oikeastaan ihan siksi, että olen jo joskus teini-ikäisenä ihaillut Ikean kuvaston kuvaa kylppäristä, jossa oli seinissä turkoosi lasimosaiikki. Myöhemmin kun mietin tilaa enemmän kokonaisuutena, halusin tavoitella rauhallista merenrannan väritystä, veden, kiven ja puun vaihtelevilla sävyillä. Halusin myös kylpyhuoneeseen ehdottomasti aitoja materiaaleja, joten lattian harmaiden kivien kanssa lasimosaiikki tuntui hyvältä parilta. Halusin myös, että seinien materiaali heijastaisi voimakkaasti valoa, koska kylpyhuone muodostuu ikäänkuin kahdesta tilasta, ja ajattelin, että kylpyammeen puolen ikkunan valon olisi tärkeää heijastua seinien kautta myös suihkun puolelle, jossa ei ole ikkunaa. 

Suihkunkin puolelle tulee kuitenkin onneksi luonnonvaloa myös kodinhoitohuoneen lasioven läpi. Tilasimme samanlaiset lasiovet saunaan, kodinhoitohuoneeseen ja vielä siivouskomeroon. Ovet piti teettää mittojen mukaan Virossa, mutta olen iloinen, että teetimme ovet, koska Suomesta emme löytäneet millään tarpeeksi pelkistettyjä ja kylpyhuoneen värisävyihin sopivia ovia. Nämä lasiovet eivät mielestäni myöskään pistä erityisesti silmään, vaikka kylpyhuoneen salin puoleinen ovi ja talon muut ovet ovatkin vanhoja puisia peiliovia. 

Kylpyhuoneen ikkuna on talon pohjoispuolelle, jossa näkymät ovat meidän omalle kallioniitylle. Kukaan ei siis sieltä kurkistele, vaikka ikkunassa ei verhoja olekaan :) Kylpyhuone on rakennettu huone huoneeseen periaatteella, eli hirsikehikon sisällä on harkkoseinät, joiden sisään kylpyhuone, sauna ja kodinhoitohuone on rakennettu. 


 Pömpelinmäellä vietetään tänään rauhallista pyhäinpäivää. 
Levollista pyhäinpäivää kaikille blogin lukijoille!

34 kommenttia:

 1. Kaunista :) ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Että osaa olla tämäkin kaunis. <3 En olisi takuulla osannut valita seiniin tuollaista lasimosaiikkia, mutta nämä kuvat nähtyäni voisin hyvinkin valita. Olet guru! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D Jälkeenpäin olen vasta tajunnut, että monen mielestä lasimosaiikki on aika rohkea veto, mutta itselleni se on ollut aina yksi ihan lempparijutuista.

   Poista
 3. Miten kaunis kylpyhuone <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppäriä en ole toteuttanut minkään yhtenäisen historiallisen tyylin mukaan, joten vähä mietitytti millainen kokonaisuudesta tulee ja varsinkin se miten kylppäri sopii muun talon sisustukseen. Mutta ihan passeli siitä onneksi tuli :D

   Poista
 4. On kyllä aivan todella kaunista, niin rauhallista ja harmonista. Miten vaikeana olet kokenut tuon luonnonkivilattian puhtaanapidon? Siitähän paljon varoitellaan... Hanna/ www.repeteus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna-Leena, meillä lattia on saanut aika rauhassa "patinoitua", tosiaan kun saumaa on paljon ja kivet muhkuraisia, niin saumat tummentuvat väkisinkin. Toisaalta kivissä on niin paljon eri sävyjä, että saumojen tummuuserot eivät mielestäni hirveästi pistä silmään.

   Poista
 5. Ihana kylpyhuone!
  Mistä löysit lasimosaiikit? Entä lattian luonnonkiven?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasimosaiikki ja pikkukivet ovat molemmat Bauhausista, eivät olleet kovin kalliita :)

   Poista
  2. Jes! Noita pikkukiviä oon käyny siellä hiplaamassa jo pari kertaa :D

   Poista
 6. Rauhallisuus tulee minullekkin mieleen kun näitä kuvia katselee, kaunista! <3

  VastaaPoista
 7. Kaunista teillä on kylpyhuoneessa - siis sielläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppäriä on tullut vähemmän esiteltyä. Tietty se on sellainen paikka, että sinne ei tule mitään uusia sisustusjuttuja mitä vaihtelisi. Tuollainen se on ja pysyy :D

   Poista
 8. Upea kylppäri! Ja ah, mikä ihana talo teillä muutoinkin on!

  VastaaPoista
 9. Lasimosaiikki on todella ainoa oikea valinta! Heijastaa kauniisti valoa ja tekee seinät ihanan utuisiksi. Yläosan valkoisuus on myös hieno idea, ikäänkuin katto alkaisi aikaisemmin ja tila on suurempi kuin onkaan. Loistoideoita!
  Harmi, että ehditte lasiovet jo tilata Eestistä. Me hankimme kaikki lasiovet ja -seinät Lasilinkki OY:stä, jonka sattumalta löysin googlaamalla. Omien mittojen ja mielen mukaiset ovet kylpyhuoneen- ja wc:n liukuovien lisäksi mm. saunaan ja suihkuun. Näissä eivät saranatkaan erotu, vaan ovat osa ovea. En ole muualla nähnyt. Tämä vain vinkkinä muille, joilla hankinnat ovat vielä kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistäsi ja hyvistä vinkeistä! :)

   Poista
 10. Todella kaunis kylpyhuone, samoin suihku! Onko suihku Moran Classic Family vai joku muu saman tyylinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Suihku on Moran Classic Family. Se on kyllä tosi kivan näköinen. Meillä tosin käsisuihkusta on melkein alusta asti vuotanut sellainen minikokoinen pieni suihkaus sivustakin, luulen, että onnistuimme sen itse kolauttamaan lattialle ja saumaan tuli mikroskooppinen reikä. Vähän silti tuli fiilis, että laatu ei ehkä ole erityisen hyvää kun niin helposti tulee vikaa.

   Poista
 11. On kyllä poikkeuksellisen kaunis ja toimiva kokonaisuus! Huomasin että meillä on samoja kattovalaisimia kun tuossa kuvassa. Olen pähkäillyt oikean polttimon ja värilämpötilan löytämisessä. Tykkäätkö hehkulampun sävyisestä valosta vai kirkkaasta päivänvalon sävyisestä? Nimenomaan kylpyhuoneessa ja wc-huoneissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaikissa tiloissa ollut käytössä lämmin hehkulampun sävy, mutta nyt olen ajatellut ostaa ainakin yläkerran pikkuvessaan päivänvalolampun. Minusta tiloihin joihin tulee luonnonvaloa sopii hehkulampun sävy koska luonnonvalo viilentää sitä luonnolliseksi, mutta koska yläkerran vessaan ei tule luonnonvaloa sen valo näyttää nyt aika tunkkaiselta ja melkein oranssilta.

   Poista
 12. Niin i-h-a-n-a sävy noissa mosaiikeissa! Ja kaunista muutenkin, niinkuin joka huoneessa siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni, minäkin ihastuin juuri tuon lasimosaiikin sävyyn!

   Poista
 13. Ratkaisit juuri meidän tulevan talon kylppärin laattaonglman! Kiitos :) Ihana blogi sinulla! Mutta sen varmaan jo tiedät ;)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi22.1.17

  Heippa. Mikä on teidän kylppärin huonekorkeus? Ajatus korkeammasta kiehtoo. Lapsuuteni asuin 3,5m huoneistokorkeuden omaavansa puutalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Huonekorkeus kylppärissä on 2,5m Tuntuu vaan korkeammalta :)

   Poista
 15. Anonyymi4.3.18

  Olen jo pidempään miettinyt luonnonkivilattiaa, mutta saumaus mietityttää. Oliko niiden saumaus vaikeaa? Ihana kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lattia oli muistaakseni aika haasteellinen tehdä.

   Poista