4.10.2015

Lokakuussa

Syksy ja kynttilän valo aamun hämärässä. Öljykangastakit ja villakaulaliinat on etsitty varastoista. 
Polttopuut on kannettu keittiöön ja puuhellan lämmityskausi alkaa. 

Kuisti on siivottu ja laitoin kaikki harvemmin tarvittavat kengät vanhaan puulaatikkoon. Sen vanha vihreä väri on yllättävän harmoninen lattiamaalin vihreän kanssa. 

Huomaan miten paljon syksy vaikuttaa kodin väreihin. Lokakuussa tuntuu hyvältä idealta lisätä kotiin lämpimiä maanvärejä. Ja joka puolelle kynttilöitä ja pehmeitä täkkejä. Keväällä taas laitetaan pitsiverhoja ikkunaan ja vaaleanpunaiset pelargoniat kukkimaan ikkunalaudoille. Vaikuttaako teillä vuodenaikojen vaihtuminen paljon kodin sisustukseen?
22 kommenttia:

 1. Silkkaa harmoniaa ja ihanaa siisteyttä molemmissa kuvissa! kaunista!

  Mulla vuodenajat vaikuttavat vahvasti sisustukseen. Keväällä janoaa raikkautta ja näin syksyn tullen siirtyy lämpimiin sävyihin ja tunnelmiin. Mitään kovin suuria muutoksia ei tule tehtyä, mutta selkeästi sitä valitsee syksyllä sitä lämpöä. Syksyn myötä ulkoa katoava valo siirtyy sisätiloihin. Täälläkin sytytellään tulia ja kynttilät palavat joka päivä, joka huoneessa. Nautin syksyn runsaudesta ja tunnelmasta niin kauan kun siihen liittyy värejä ulkonakin. Kun lehdet putoilevat ja maa on nahistuneita korsia täynnä, sanon hyh ja hyh - kunnes ensimmäiset pakkaset virkistävät taas luonnon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös sama juttu, että suuriin muutoksiin en kuitenkaan ryhdy, ei aleta maalaamaan seiniä, kuten kerran syksyisen inspiraation vallassa maalasin silloisen olohuone-ruokailutilan kaikki seinät konjakinvärisiksi. Kevään tullen olikin sitten hommaa saada siihen päälle taas maalattua peittävästi valkoista :D Nykyään jo tiedän, että joka vuodenajalle minulla on omat inspiraationi ja toteutan niitä sitten pienimuotoisemmin. Ja alle kahden kuukauden päästä taas Pömpelissä on kuitenkin jo täydet joulufiilistelyt päällä :D

   Poista
  2. Minulle vaikuttaa myös nuo vuodenajat sisustukseen, sitä on ihmeesti lisännyt tumman harmaata sisustukseen kun syksy on, kesällä taas vaaleanpunainen valtaa kodin :)

   Poista
  3. Hauska kuulla! Ennen vanhaa oli kai vielä yleisempää, että verhoista lähtien tekstiilit vaihdettiin vuodenajan mukaan. Toisaalta aiempina vuosikymmeninä ei ollut yleensä tapana niin paljon muuten ostella uutta ja vaihdella sisustusta muuten vaan.

   Poista
 2. Kyllä se vaan niin on tälläkin, että valon määrä vaikuttaa niin mieleen kuin sisustukseenkin. Pienillä yksityiskohdilla on myös merkitystä. Teillä on niiin seesteistä, että vuodenajan vaihteluita on varmaan mukava pienillä värinpilkahduksilla tuoda esille.
  Jotenkin sitä tähän aikaa rupeaa kaipaamaan takkatulta, tulen ritinää takassa ja kynttilän valoa.
  Iloa alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt ajatellut, että vaikka välillä tuntuisi kivalta käyttää kodissa voimakkaampia värejä isoilla pinnoilla, niin vaalea tausta antaa kuitenkin mahdollisuuden vaihdella sisustuksen tunnelmaa ja vaaleaan kotiin voi tuoda pienemmillä jutuilla melkein mitä tahansa väriä mitä sattuu milloinkin tekemään mieli.

   Poista
 3. kuuluun siihen ikäpolveen joka vaihtoi verhot ja kodin tekstiilit vuodeajan mukaan. onneksi viime vuosina olen päässyt tavasta irti ja toisaalta olen myös suurelta osin luopunut kangasverhojen käytöstä, mikä ollut suuri helpotus ja säästökin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitinikin vaihtoi aina minun lapsuudessani meille jouluverhot yms. mutta nyt kun mietin, niin ei taida lapsuudenkodissanikaan enää olla verhot vaihtuneet vuodenaikojen mukaan :)

   Poista
 4. Kaunis eteinen teillä! Tuo laatikko on mainio. Meillä on saunalla vastaavanlainen ja olin ajatellut tuosda sen sisälle, mutta se osoittautui hiiren jyrsimäksi sen verran pahasti ettei päätynyt sisälle:D

  Tykkään aina oviaukkonäkymistä (omassakin kodissa), kiva nähdä miten tilat ja värit nivoutuvat toisiinsa. Saanko kysyä mistä tuo eteisen matto on ostettu? Etsin sellaista meidän eteiseen kanssa. Laitoin ensihätään räsymaton sinne, mutta juutti tms. mattoa olen ajatellut sinne. Pitäisi olla tuommoinen pitkä ja kapea malli... En ole vaan jaksanut oikein tosiissani etsiä.

  Minä tykkäsin ennen vaihtaa sohvan tyynynpäälliset vuodenaikojen mukaan, mutta rempan aikana se tapa jäi. Yllättäen meidän teinipojat ovat alkaneet kysellä sen perään! Ei kuulemmä tule joulua ainakaan, jos ei ole joulutyynynpäällisiä! Ihania poikia:) Yleensä minkään ulkonäkö ei heitä kauheasti hetkauta, mutta jotain visuaalista on jäänyt näemmä mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on Ikean uutta Sinnerlig-mallistoa, olin suunnitellut ostavani saman maton isompana saliin, mutta ne isot olivat niin löyhään ommeltuja, että pelkäsin, että rispaantuvat heti.

   En tiedä tulisiko meillä laitettua juurikaan pääsiäis-, joulu- tms. koristeluja jos ei olisi lapsia. Nyt on niin hauskaa laitella aina koti esim. jouluisaksi kun lapset ovat siitä niin iloisia. Ja minusta on myös ihan tärkeää opettaa lapsille meidän oman kulttuurin juhlaperinteitä yms.

   Poista
 5. Ihania kuvia jälleen kerran 😊 Ihailen aina noita vaaleita hirsiseiniä ja lautalattioita!

  VastaaPoista
 6. Ihanan rauhalliset kuvat. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt syksyllä tällainen pelkistetympi maalaistyyli tuntuu mukavalta :)

   Poista
 7. Juu kyllä minullakin vuodenajat kovasti vaikuttavat sisustusmieltymyksiin ja mielialaan muutenkin. Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani ja onpa ihanaa lueskella näitä juttuja, että muutkin ovat kaivaneet villakaulaliinat ym. esille. Havahduin muuten juuri siihen, että tänä syksynä meillä on tarve uusille villasukille. Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukatkin on niin kiva vetää taas kesänjälkeen jalkaan, ilta- ja aamuhämärässä hieman viileillä lattioilla köpöttely villasukissa on kyllä yksi elämän pienistä iloista :)

   Poista
 8. Yritän päättää värejä eteisremonttiimme ja mietin, mikä värisävy teidän alakerran kylppärin paneeleissa on? On jotenkin tosi kaunis, niin kuin kyllä koko muukin talonne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna, paneelit on maalattu suomalaiselle Country french -maalilla, ja sävy on "muratti" heidän värikartastaan.

   Poista
 9. Palaan aina ihailemaan tuota ylintä kuvaa! Niin kaunista <3 onko nuo hirret millä maalattu? onko se hiukan läpikuultava vai peittävä?
  Oma taloprojekti etenee mukavasti niin täältä on hyvä miehellä näyttää kuvia kun ei pelkät selitykset riitä kertomaan mitä milloinkin tarkoitan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että teillä edistyy hyvin! Hirret on maalattu Country French -maalilla kertaalleen. Väri on melko peittävä.

   Poista
  2. Mistä tuota maalia saa? Näyttää niin kauniille nuo seinät niin taidan kallistua maalaileen tuolla meidänkin pirtin seinät sitten :)

   Poista
 10. Tuossa mun sivupalkissa oikealla on linkki. Country frenchit on ihanan helppoja maalata ja myrkyttömiä.

  VastaaPoista