21.10.2015

Kasvio ja puolukanpunaista

Pojan luokassa kerätään herbaarioita ja olen "lainannut" muutaman sivun meille esilläpidettäviksi. Liimasin paperin taakse vahvempaa vesiväripaperia, jotta sivut pysyivät paremmin suorassa. Olen ajatellut kiinnittää vielä yläreunaan juuttinarua, niin näitä voisi laittaa myös seinälle roikkumaan. Lasten tekemät herbaariot ovat tosi hienoja ja jos voisin, niin tekisin kaikista kasveista meille tauluja. Kasvion keräilyn lisäksi olemme myös olleet maalauspuuhissa, tällä kertaa koiran kylki ja meidän kädet  ja vaatteet ovat puolukanvärisiä. 


Uulan Puolukka näyttää aikalailla punamullan väriseltä. Tytär lainasi tänään kirjastosta Eemeli-kirjan, jonka kansikuvassa onkin juuri päivän teemaan sopiva väritys. 


Vanha puinen lastensänky on nyt maalattu kertaalleen puolukanpunaisella ja se sai jäädä pihalle odottamaan kuivumista.  Tällä samalla kuvalla voisin varmasti myös osallistua Vuoden romupiha -kilpailuun, laittakaa viestiä jos tiedätte missä sellaiseen voi ilmoittautua :D
16 kommenttia:

 1. Vau mikä talo teillä :) Ja ihana vanha lastensänky sai kauniin värin! Eksyin vasta blogiisi ja jäin seuraajaksi. Tervetuloa vastavierailulle vanhaan keltaiseen rautatieläistaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun laitoit viestiä, niin pääsin tutustumaan teidän hienoon taloonne :)

   Poista
 2. Kasvien taltioiminen pahville olisi todella yksinkertainen ja helppo tapa tehdä kauniita tauluja. Miten sitä ei vaan saa aikaiseksi sellaista. Kiva, että koulussa näitä tehdään. Tästä muistui mieleeni, että äitini on luvannut kaivaa esille vanhan koulukasvionsa, jotka ennen maailmaan olivat paksuja, isoja mustia kirjoja. Muistan selailleeni sitä monta kertaa lapsena ja nyt olisi ihana saada se taas käsiin. Aika on taatusti patinoinut sen sivut ja koko kirja varmaan henkii ihanaa nostalgiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa olen tässä miettinyt, ei tosiaan vaatisi kovin paljoa alkaa keräämään itsekin kasveja tauluiksi. Nuo vanhat kasviot ovat kyllä upeita, huomasin muuten, että Suomalaisessa kirjakaupassa oli myynnissä perinteisennäköisiä mustia kasviokirjoja sekä lisälehtiä ja nimilappuja niihin. Mustan kirjan kannessa oli kylläkin hopeanvärinen kasvinkuva, mutta se oli muistaakseni ihan tyylikäs.

   Poista
 3. On kyllä kauniita nuo kasviokuvat. Ja tuo sänky ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängyn pinta oli tosi pahassa kunnossa, siinä oli mm. hiirenpapanoita. Pestiin se ensin kloritilla ja nyt ekan maalikerroksen jälkeen alkaa jo näyttää paremmalta :)

   Poista
 4. Vai että romupiha... Niin että missä ne romut? :)

  VastaaPoista
 5. Omasta mielestänihän tässä näkyy pelkkiä aarteita, mutta uskoisin, että kaikki eivät ole samaa mieltä :D

  VastaaPoista
 6. Sitähän voisikin kaivaa oman vanhan kasvionsa esille... öö... jostain. Kyllä se varmaan joko tästä talosta tai vanhempien luota löytyisi. Kiitos ideasta! En tiedä, miten en ole hokannut, vaikka opetustaulut ja muut kasvitieteelliset taulut miellyttää.

  Teillä on aivan ihanat ovet! Saisipa omaankin taloon joskus kauniin oven. -49 rakennetussa talossamme on nimittäin tällä hetkellä edellisten omistajien laittama valkoinen ihan liian uudennäköinen ovi, mikä ikävästi aina pistää silmääni, vaikka yritän sitä miten kranssilla naamioida ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovien modernisoinnit ovat kyllä oikea vitsaus! Haetaan parempaa lämpötaloutta, vaikka pelkkä vanhan oven tiivistys ajaisi ihan saman asian. Yleensä kuitenkin onneksi itseä tuollaiset jutut pistää enemmän silmään kun muut katsovat taloa enemmän kokonaisuutena. Ja kyllä varmasti kransseilla saa ovea paljon kivemmaksi :)

   Poista
 7. mukava huomata et viel jossain lapset kokoavat ihan oikeaa kasviota, ei vain digisellaista! olemme hankkineet kirppikseltä vanhan 1900-luvun alkupuolella kerätyn kasvion, se on kerrassaan ihana (juttu siitä löytyy Värjäri kirppiksellä blogissani). välillä kun lehteilen vanhoja kirjoja, löydän sivujen välistä esim. kuivaamiani lehtiä tai pieniä kasveja. ne on mukavia ylläreitä kohdalle osuessa. tosin niitä löytyy nykyään enää harvemmin, kun en ole taas vuosiin kasveja kuivumaan kerännyt muussa merkityksessä kuin väripataan laittaakseni;)
  ihastuttava nuoren neidin päästävedettävä "romupihallanne" kuivumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kanssa iloisesti yllättynyt, että pojan luokka kerää kasviot. Nuo vanhat kasviot ovat upeita aarteita, kumpa itsekin löytyäisi sellaisen jostakin!

   Poista
 8. Minäkin ihastuin ulko-oveenne ja sen herttaiseen väriin! Muutenkin todella kaunista ja harmonista teillä! Taidan jäädä seurailemaan. :)

  VastaaPoista
 9. Hi,,,i love your blog ,, you have a new follower
  Angelica

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista