26.9.2015

Kurpitsakakku


Tänä syksynä saimme jopa yhden kurpitsan! Tai onhan maassa vielä muutama muukin, mutta ne ovat vielä yhtä pieniä kuin kesäkurpitsat ja väri on vielä pelkästään vihreä.




Tämä ainoa iso ja oranssi olisi saanut olla vielä hetken maassa. Siemenet ovat kylläkin jo kehittyneet valmiiksi ja kurpitsan väri on voimakkaan oranssi, mutta hedelmäliha tuntui vielä paikoitellen pikkuisen raa ´alta. Kurpitsasta on nyt tulossa kurpitsakakku, ja koska en voinut käyttää kaikkea kurpitsan hedelmälihaa otin kakkuun kaveriksi myös porkkanaa. 
 Laitoin taikinaan myös pari desiä saksanpähkinöitä ja aika reippaasti kanelia ja kardemummaa. Kuorrutus on Philadelphia-tuorejuustosta, sitruunasta ja tomusokerista ja päälle laitan vielä tuoreita puolukoita.



Tässä resepti kakkuun, jos joku uskaltaa kokeilla:

Pömpelin kurpitsakakku

n. 2 dl kurpitsaraastetta
n. 2 dl porkkanaraastetta
n. 2 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl fariinisokeria
4 munaa
3 dl gluteenitonta jauhoa (voi hyvin tehdä myös vehnäjauholla)
2,5 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kanelia
maun mukaan kardemummaa
1 dl oliiviöljyä

Kuorrutus

2 pakettia Philadelphia-tuorejuustoa
yhden sitruunanmehu
n. 1 dl tomusokeria

n 1 dl puolukoita


Raasta kurpitsa ja porkkanat raasteeksi. Lisää murskatut saksanpähkinät ja öljy raasteeseen.
Vatkaa munat ja fariinisokeri ja lisää vaahto taikinaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita varovasti.

Paista 180 asteessa, 28 cm irtopohjavuoassa (itse paperoin vielä pohjan) noin 1 h.
Jäähdytä pohja viileäksi ja sekoita kuorrutus. Lisää kuorrute ja koristele puolukoilla.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


15 kommenttia:

  1. Kurpitsakakku kuullostaa mielenkiintoiselta ja näyttää herkulliselta :) Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kiitos Eerika, kakku on onneksi aika normaalin porkkanakakun makuinen :)

      Poista
  2. Kuulostaa erittäin herkulliselta, eritoten kun lempikakkujani on porkkana- ja kurpitsakakut ;)

    Meillä jä kurpitsat saamatta tänä vuonna :( Yksikään ei kehittynyt kurpitsaksi, liian kylmää, liian märkää. Nyt sitten lokakuun kynnyksellä kurpitsataimet ovat innostuneet toiseen kukintaan. Reppanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kyllä uskon, että meidän huonoon satoon vaikutti huonot säät ja tosiaan, nyt pömpelinmäelläkin loistaa monta keltaista kurpitsankukkaa :/

      Poista
  3. Oi miten hyvältä näyttää :)
    Täytyykin kokeilla, kiitos ohjeesta. Laitan sen talteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteiden ja sokerien määrät on reseptissä vähän sinnepäin, kannattaa laittaa oman maun mukaan, vaikka enemmänkin sokeria. Näillä määrillä tuli aika mausteinen ja ei kovin makea kakku.

      Poista
  4. Nyt on kyllä ankea satovuosi. Meidän parikymmentä omppupuuta tuottaa ehkä muutaman hillopurkin ja piiraan. Osassa puita ei ole yhtäkään omppua.

    Tuo kaakku vaikuttaa hyvältä. Täytyy kokeilla :) Tapettipostaustakin piti aikanaan kommentoida, mutta jäi tekemättä, joten: Aivan ihana tapetti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosi harmi, että muillakin on sadot olleet surkeita, meidän omenasato oli myös yksi vaivainen, pieni ja rupinen yksilö. Onneksi maistui kuitenkin ihan hyvältä :D

      Poista
  5. Näyttää aika herkulliselta ohjeelta.Täytyy kokeilla jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvänmakuinen, ja kuitenkin terveellisempi kuin esim. tavallinen täytekakku.

      Poista
  6. Onnistuisikohan tämä kesäkurpitsaa käyttäen- Oletko kokeillut?
    Kesäkurpitsaa piisasi tänä vuonna, mutta muuten normi kurpitsasato jäi saamatta.
    Minä vain jaksan ihailla tuota toista kuvaa, jossa näkyy keittiön kaunis tapetti - aivan ihana näkymä ovelta keittiöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaisella Googlauksella löysin joitakin kesäkurpitsakakkuja, joissa oli tämän tyyppinen "porkkanakakun" resepti. Eli ei kun vaan kokeilemaan!

      Poista
  7. Ihana kurpitsa! Niin mahtava väripilkku kuvissasi! Pitääkin ottaa kakku kokeiluun!
    Käyhän osallistumassa arvontaan blogissani
    http://villejalupiineja.blogspot.fi/2015/09/green-gate-arvontaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita, osallistun mielelläni!

      Poista