4.9.2015

Keittiön tapetointi


Ystäväni saapui meille eilen tapetoimaan kanssani keittiötä. Tai oikeastaan ystäväni on niin taitava tapiseeraaja, että itse toimin lähinnä apumiehenä ja kahvinkeittäjänä. Ystäväni on koulutukseltaan rakennuskonservaattori ja nauroimmekin sitä miten analyyttisesti suunnittelimme ja toteutimme tapetoinnin. 

Emme halunneet irroittaa isäni kauniisti toteuttamia listoituksia, joten olin miettinyt erilaisia vaihtoehtoja toteuttaa tapetointi. Olin saanut useammalta perinnerakentajalta rohkaisua tapetoida paperitapetti suoraan hirteen ja totesimme ystäväni kanssa, että niinhän sitä on ennenvanhaankin hirsitaloja tapetoitu. Sovimme kuitenkin, että tiedostamme riskit ja siinä vaiheessa jos tapetit alkavat putoilla seiniltä ja repeävät hirsitalon eläessä, otamme suosiolla esiin pinkopahvit ja teemme yhdessä seiniin kunnon pinkopahvituksen. Onneksi meillä kului nyt vasta 1/3 osa tapeista, joten jos tulee tarvetta, niin uusintaan on vielä runsaasti tapettia jäljellä. 


Liisteröimme ensin hirret kertaalleen, jonka jälkeen aloimme liisteröidä tapetteja. Tapetti vaikutti hyvälaatuiselta ja se pysyi hyvin mallissaan, tuli vaikutelma, että tapetti ei olisi kovin herkkä repeytymään vaikka siihen kohdistuisikin hieman painetta.

Päätimme tapetoida nurkat reilusti yli, koska hirsiseinät olivat jo puolessatoista vuodessa eläneet sen verran, että nurkkia ei voinut varsinaisesti kutsua luotisuoriksi :D

Tapetoimme eilen myöhäiseen iltaan, samalla tietysti oli hyvä aina välillä istuskella kahvittelemassa ja puhumassa kaikessa rauhassa elämän iloista ja murheista. 


Lopulta alkoi kuitenkin olla jo niin pimeää, että vähän jännityksellä jäimme odottelemaan miltä työnjälki aamun valossa näyttäisi.  

Aamulla ei kuitenkaan onneksi tarvinnut kauhistua. Tapetit olivat pysyneet kiinni hirsissä, eikä yhtään ruttua tai repsottavaa saumaa näkynyt missään. Sadepäivänä uusi tapetti tuo keittiöön rauhallista ja kodikasta tunnelmaa. Keittiön tapettia valitessani mietin paljon näkymää salista keittiöön. Yhden huoneen tapetointi vaikuttaa  myös muiden tilojen tunnelmaan, varsinkin kun Pömpelissä on jo talon suunnitteluvaiheessa kiinnitetty huomiota siihen, että talossa on paljon avaria näkymiä talon läpi huoneesta toiseen. Salin kuluneet puupinnat ja rosoiset hirsiseinät yhdessä tällaisen pitsihuvilan tapetin kanssa muodostavat kokonaisuuden, joka miellyttää kovin omaa silmääni. 


Seuraavaksi keittiöön tarvitaan pöydän ylle kattovalaisimet. Minulla oli jo pöydän päälle yksi kaunis valaisin, mutta se löysikin paikkansa yläkerrasta. Valaisimet vaikuttavat paljon tilan ilmeeseen, joten täytyy nyt rauhassa miettiä millaiset valaisimet sopisivat parhaiten. Myös keittiön maalisävyt vaatisivat vielä hieman miettimistä ja joskus olisi mukava saada myös pieni hylly ja muutama taulu keittiön seinille…

Kyllä sitä tekemistä siis vielä riittää, vaikka juuri nyt olevan vaan täysin tyytyväinen ja iloitsen keittiön uudesta tapetista.

57 kommenttia:

 1. Aivan IHANA! Sopii niin kauniisti!

  VastaaPoista
 2. Oih---kaunis oli ja kaunis tuli!!!! Sulla oli hyvä tapettiKaveri....miten kävi tapetoijan huulien...tarjoa sille huuliRasvaa...jännitys sen tekee! mukavaa viionloppua ja terkut tapettiKaverille...meilläkin on K:n tapetoima kammari!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, välitän nämä terveiset :D

   Poista
 3. Ennenkin oli kaunista, mutta nyt vielä kauniimpaa!! Hyvä valinta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, pikkuhiljaa talon sisustusvalinnat etenevät :)

   Poista
 4. Sopii kyllä niin hyvin tuo tapetti tuonne ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että löytyi just sellainen tapetti mitä olin etsinyt!

   Poista
 5. Näyttääpä hyvälle. Vaikka hirsiseinistä pidänkin niin tuohon sopii ehdottomasti tapetti paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä oikeaa tapettia ehdinkin jo etsiä aika tuskastuneena. Onneksi vihdoin löytyi!

   Poista
 6. Voi miten kaunis tapetti ja koko keittiö! <3

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunista! Tuo ihanan symmetrinen näkymä olohuoneesta keittiöön oli jo ennestäänkin niin upea, mutta kylläpä tapetti sopii hyvin! Ei ole tullut mieleen että pöydän päältä "puuttuisi" valaisin, mutta tottahan siihen sopisi kun pian pimenee. Mitäköhän ihanaa siihen keksit... Onnea uudistuneeseen keittiöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoita otetaan taas vastaan :D

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis tapetti ja upeat näkymät huoneesta toiseen! <3

  VastaaPoista
 10. Hienosti sopii tapetti teille! Paljon paremmin teidän keittiöön kuin meidän olohuoneeseen:D
  Tapetin harmaa sävy taituu hitusen liilaan, joten jos maalaa jotain harmaata niin sopivan värin löytymisessä auttaa se, että tiedostaa liilan vivahteen. Mä maalasin nyt kesällä olohuoneen jalkalistat uusiksi Ottosonin Grå Umbralla, se on ihan ok väri. Pohjamaali oli vedetty Antiikkiverstaan matalla Grå Umbralla, mutta olivat kyllä ihan eri väriset nuo saman nimiset sävyt. Antiikkiverstaan väri on paljon enemmän siniseen taittava, eikä sopinut yhtään tapetin kanssa. Ottosonin taittaa enemmän "mutaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon värineuvoista, mun onkin pitänyt kysyä vinkkiä mitä sävyjä olet yhdistänyt tähän tapettiin.

   Taistelen aina noiden liilojen vivahteiden kanssa, kun en haluaisi liiloja sävyjä, mutta pohjoisen valo vaan on niin sinertävä, että se tuo helposti etenkin ruskeissa esiin liilan. Meillä on keittiö etelään ja ikkunoista tulvii keittiöön lämpimämmän sävyistä valoa, joka tuntuu aika tehokkaasti taittavan tapetista pois liilan vivahteen. Olen tässä yrittänyt tarkasti tutkia tapetin sävyjä ja täällä meillä näyttäisi harmaa olevan sellainen juuri hyvä vanhahtava keskiharmaa.

   Poista
 11. Voi miten hieno. Upeat sävyt teillä ja minulle oli ihan uutta tämä, että hirsiseinään voi suoraan tapetoida. Oliko tämä jokin erikoistapetti, eli mitä ominaisuuksia se vaatii tapetilta, jos liisteröi suoraan hirsipinnalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan tavallinen paperitapetti eli ei vaadi tapetilta muuta kuin hengittävyyttä. Vanhimmissa taloissa on vedetty paljon erilaisia paperointeja suoraan hirteen, en sitten tiedä onko silloin ajateltu, että repeämät ja epätasaisuudet haittaa, tai onko ollut kyse vaan siitä, että materiaaleista on pihistelty viimeiseen asti. Ihan uuteen hirsiseinään ei tietty kannata tapetoida kun seinä painuu ja elää vielä niin paljon, mutta johonkin 100-vuotiaaseen seinään, jonka lämpö- ja kosteusolosuhteet ovat viime aikoina pysyneet stabiileja, uskaltaisin kyllä hyvillä mielin tapetoida suoraan.

   Tämä meidän oli tosiaan tällainen kokeilu, jos ei pysy seinässä, niin teemme sitten uusiksi :)

   Poista
 12. Tulee mieleen ne ajat,kun talo oli vielä paperilla. Ihailen sitä,miten edeltä hahmotat tiloja,valoja,värejä... Tuo näkymä on kaunis ja rauhallinen. Huikea kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, juuri mietinkin käytköhän täällä vielä lukemassa. Kiva, että käyt!

   Poista
 13. Voi kuinka upea tapetti, ja niin kodikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu, toivon, että pikkuhiljaa talon tunnelma tulisi sellaiseksi kutsuvan kodikkaaksi :)

   Poista
 14. Aivan täydellinen tapetti valinta - mielettömän kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 15. Tää on täydellinen. <3

  VastaaPoista
 16. Voi kyllä on kaunista!

  VastaaPoista
 17. Häkellyttävän kaunista ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tätä keittiön tapettia tosi ptkääm, onneksi ei tarvitse katua :)

   Poista
 18. ...lopputulos täydellinen!

  VastaaPoista
 19. Löysinpäs kivan blogin :) Kauniilta ja seesteiseltä näyttää teillä Pömpelissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä semmoinen kysymys, kun olisin mielellään liittynyt ihan lukijaksi, mutten löytänyt sitä "liittymiskohtaa", onko se ihan tarkoituksella "hukassa", vai oonko ihan sokea kun en löydä?!?

   Poista
  2. Hei, kiva, että löysit! :) Blogeja voi lisätä myös lukulistaan menemällä Bloggerin lukemistoon ja siinä vasemmalla on "lisää" -painike, josta aukeaa sivu, johon voit kopioida blogin url-osoitteen.

   En ole pitänyt vähän aikaan liitt lukijaksi -nappua, mutta voin sen kyllä lisätä :)

   Poista
  3. Kiitti vinkistä, en tiennytkään, että tuota kauttakin pääsee liittymään lukijaksi! Aina oppii näköjään jotakin uutta :)

   Poista
 20. Upeaa, kaunista, juhlavaa <3

  VastaaPoista
 21. Postia on tulossa - käy kurkkaamassa s-posti :)

  VastaaPoista
 22. Todella upean näköisesti remontoitu ja kunnostettu! Mieli ja sielu lepää näissä kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruususuun äiti :)

   Poista
 23. Ai, että kuinka siitä tulikin kaunis <3 Ihanaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen tähän tapettiin :)

   Poista
 24. Anonyymi14.9.15

  Ihana näkymä!

  VastaaPoista
 25. Näyttää kyllä todella kauniilta! Tapetin valinta on osunut täydellisesti kohdalleen.

  VastaaPoista
 26. Todella kaunis lopputulos! Huokailen täällä ihastuksesta.....♥

  VastaaPoista
 27. Tosi kaunis tapetti. Mistä?

  VastaaPoista
 28. Kaunis tapetti.. Mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mia, Tapetti on ruotsalainen Atrium, en ole nähnyt sitä enää myynnissä.

   Poista