3.9.2015

Blogitarina

Sain Mäkisen kauppa  -blogista kivan haasteen kertoa Pömpeli-blogin tarinan. 

Olen ollut pitkään innokas blogien lukija ja mietin usein lukiessani muiden blogeja, että olisi hauskaa kirjoittaa ja kuvata myös oman kodin elämää. Pari kertaa vuosien mittaan aloitinkin jonkun blogin, mutta ne eivät edenneet paria postausta pidemmälle. 

Muuttaessani sitten perheeni kanssa Amsterdamiin tutustuin ihanaan ja tosi suosittuun suomalaiseen bloggaajaan, jonka kanssa kävin esimerkiksi yhdessä kuvaamassa ympäri Amsterdamia. Hän rohkaisi minua aloittamaan myös bloggaamisen. Vuosi oli 2012 ja ensimmäinen versio blogistani oli nimeltään "Vanha talo ja puutarha". Blogi kertoi vanhan talon ja puutarhan etsinnästä Suomessa, ja muistaakseni kirjoitin sitä pari kuukautta. Kun sitten keksimme kuitenkin alkaa itse rakentaa, vaihdoin Pömpeliin, jota olen nyt kirjoitellut kolme vuotta. 

Tämä on ihan ensimmäisiä blogin kuvia Amsterdamin kodistamme. Samat tavarat ovat edelleen lemppareitani :)


Bloggaamisen aloitukseen sain paljon vaikutteita ja innoitusta myös Koti1898- blogista. Seurasin blogin emännän Pinterest boardia ja luin tarkkaan hänen vanhan bloginsa Amsterdam-postauksia. Tämä blogituttavuus on myöhemmin johtanut myös hyvään ystävyyteen.

Pömpeli löysi nopeasti aktiivisen lukijakunnan, muistan kuinka aluksi kävin kommentoimassa tosi paljon erilaisissa perinnerakennusblogeissa ja toivoin, että joku sillä tavalla tulisi myös katsomaan Pömpeliin. Ja kuinka iloinen ja todella yllättynyt sitten olin kun ensimmäiset kommentit kopsahtivat tänne. 

Asuimme ensin Suomessa pari vuotta vaatimattomassa 70-luvun vuokra-asunnossa tontin lähellä. Halusin kuitenkin kuvata vuokrakodistakin mahdollisimman kivoja kuvia. Kuvat ovat kylläkin aika tiukkaan rajattuja :D
Huomaatteko, että samat kynttilänjalat esiintyvät melkein joka kuvassa :)

Pömpeli on kehittynyt mielestäni muiden blogien mukana "ajan hengen" mukaisesti,  esimerkiksi pienistä kuvista jättikuviin, ja rakennusvaiheen jälkeen postausten sisältö on ollut enemmän sisustukseen ja muuhun elämään liittyvää.

Vaikka blogin lukijamäärät ovat kasvaneet ja painopiste on siirtynyt rakentamisesta enemmän lifestyle-blogiksi, periaatteet blogissa ovat kuitenkin pysyneet samoina. Haluan kirjoittaa itseäni inspiroivista ja ilahduttavista jutuista ja kertoa perinnerakentamisesta. Pömpelin on tarkoitus olla sellainen hyvän mielen blogi, että blogi voisi antaa iloa lukijoiden päivään.

Blogin tarinassa ei mielestäni ole ollut mitään suurempia taitekohtia, paitsi ehkäpä muuton jälkeinen muutaman kuukauden hiljaisempi jakso kun rakennusajan väsymys kulminoitui ja keskeneräisessä sisustuksessa ei tuntunut olevan mitään kuvattavaa. 

Tällä hetkellä uskon, että tulen kirjoittamaan Pömpeliä vielä pitkään. On hauska olla bloggaaja ja olen tosi kiitollisella mielellä aina kun saan blogin lukijoilta kommentteja ja sähköpostiviestejä. 

Haastan seuraavat ihanat ja inspiroivat blogit myös kertomaan oman blogitarinansa:


(1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen). 2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia. 3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. 5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.)

9 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :) tietenkin osallistun ❤️ Laitan ajatuksen muhimaan hetkeksi :) ihanaa päivää sinulle ❤️

  VastaaPoista
 2. Kiva tarina :). Tykkään tästä blogista, koska se on säilynyt omanlaisenaan koko sen ajan, jonka olen matkassa roikkunut. Ja se kertoo mielestäni kirjoittajasta sen, että on tasapainoinen tyyppi, joka ei hötkyile sen mukaan, mikä milloinkin on pinnalla, vaan tekee asioita omalla varmalla tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka kilteista sanoistasi :)

   Poista
 3. Meillä taitaa alkaa se hiljainen jakso blogin kanssa, muuton jälkeinen väsymys ja keskeneräisyys ei kyllä innosta kuvaamaan.. Muistan, kun aika varhaisessa vaiheessa oman blogini historiassa laitoit minulle kommentin ja sitä kautta löysin blogiisi. On ollut mielenkiintoista seurata Pömpelin rakentamista, mukava että jatkat blogia ja toivottavasti pitkään. Tämä on yksi minun lemppariblogeistani! En itse ehdi niin kovin montaa blogia seuraamaan tarkasti, mutta nämä raksablogit aina kiinnostavat ja on ihana nähdä, kuinka niistä vielä sisustetaan asukkaiden näköinen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minullakin väsyneempinä aikoina oli vain muutama blogi, jota seurasin tarkemmin. Ja silloin juuri muut perinnerakennusblogit toivat itselle iloa ja vertaistukea.

   Kiitos, että olet mukana Pömpelin tarinassa!

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, vastaan siihen heti kun ennätän. Blogiasi on olut ilo seurata. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! Olen kertonut oman tarinani

  VastaaPoista