19.8.2015

Rosa ´Bonica`

Olenko vanha englantilainen mummo? Ainakin niin voisi luulla kiinnostuksenkohteitteni perusteella. Ja onhan minulla myös tikkitakki ja ruusukuvioinen huivi, ja odotan vaan, että Pömpelinmäelle eksyisi joku päivä huristelemaan paikallisia mopopoikia, joille voisin äreänä huudella solvauksia ruusupensaitteni takaa :D

Näissä kuvissa  tämän hetkinen suuri rakkauteni. Portinpielessä toista kuukautta kukkiva ryhmäruusu Rosa ´Bonica`. Aluksi kukintojen väri oli tummempi vanha roosa, mutta nyt haalistuttuaan väri on minusta vielä kauniimpi. 

´Bonica` on yleensä terve ja runsaastikukkiva tertturuusu, joka talvehtii suojattuna. 
Meidän taimemme löytyi Plantagenin alennushyllystä, joten mikään kallis erikoisuus tämä ruusu ei ole. 
5 kommenttia:

 1. Kaunis ruusu! Minulla on puutarhassani hieman saman tyyppinen, mummoni mukaan se on "Vaaleanpunainen juhannusruusu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat juhannusruusut ovat kyllä todella kauniita ja toivonkin löytäväni myös meille joitakin vanhoja kantoja. Puutarha on vielä niin alussa, nyt meillä vasta neljä tai viisi ruusua, kun toiveissani meillä olisi oikea ruusutarha :)

   Poista
 2. Meillä maalla on juurikin tuota tummempaa juhannusruusua. Pistokkaita, sellaisia pieniä taimia on siellä täällä. Kyllä muutama pieni taimi varmaan postissa sinne selviäisi.
  Ihana on tuo sinun ruusu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, se olisi hienoa! Löydänköhän sinun meiliosoitteesi blogista, jos löydän, niin laitan viestiä :)

   Poista
 3. Oi miten ihania ruusuja <3 minäkin olen nyt ihastunut nuihin ruusuihin toden teolla ja seuraavalle tontille aijonkin "pari" puskaa hommata sitten ;)

  VastaaPoista