16.8.2015

Lehmuksenkukkatee ja vierailu Pokrovan yhteisössä


Elokuun pimeät alkuyön tunnit ovat minulle hyvin mieluisia. Talo on hiljainen ja seuraavaan aamuun on vielä pitkä aika.  Haudutan Pokrovan lehmuksenkukkateetä, jonka sanotaan auttavan vilustumiseen, reumaattisiin kipuihin ja vilkastuttavan aineenvaihduntaa.
  
Päädyimme tänään sattumalta Pokrovan vierailupäivään. Kaikki alkoi siitä kun löysin aamulla nettikirppikseltä myynti-ilmoituksen kahdesta samanlaisesta tuolista kuin mitä meillä on yksi kappale saatuna miehen suvulta. Sovin myyjän kanssa tuolien noudosta heti tälle päivälle ja olikin aika hauskaa odotella tapaamispaikalla meren rannassa myyjää, joka souti meille tuolit lapsenlapsensa kanssa saaresta mantereen puolelle.

Ajellessamme takaisin kotiinpäin tuolit takaluukussa, lueskelin samalla autosta löytämääni vanhaa lehteä. Lehdessä oli ilmoitus Pokrovan avointen ovien päivästä ja koska ajoimme juuri siinä lähistöllä päätimme käydä katsomassa paikan päällä. 

Pokrovan yhteisö on ortodoksinen luostariyhteisö, joka on perustettu vanhalle Dannebrogin tilalle Kirkkonummelle. Tilan kirkko on entinen hevostalli ja Venäjän miehityksen aikainen leipomo. Kirkkorakennus on todella mielenkiintoinen ja hieno.

Myös Pokrovan puutarha on aivan ihana,  lähes koko piha-alue on vehreää vanhaa hyötypuutarhaa, ja kaikkialla vallitsee hyvin rauhallinen ja hyvä tunnelma.  Tänään avointen ovien päivänä paikalla oli myös kaikenlaisia ostettavaa. Ostin kotiinviemisiksi kahta erilaista teetä, ison lehmusteepussin lisäksi ostin pienemmän sekoituksen, jossa on Pokrovan puutarhasta poimittuja ruusunterälehtiä ja erilaisia yrttejä.


Toinen uusista tuoleista näkyy alemmassa kuvassa keskimmäisenä. Nämä ovat tällaisia hillittyjä ja arkisiakin 1900-luvun alun tuoleja, joiden mittasuhteissa on minusta kuitenkin jotakin hyvin viehättävää.
Balusteriselkäisinä tuolit käyvät minusta myös hyvin rokokootyylisten tuolien seuraan.


Päädyn rokokootyylinen karmituoli on lempituolini ja mitä enemmän se rapistuu sitä parempi se minusta on.Hyvää yötä, rauhallisia unia ja iloa alkavaan viikkoon!
13 kommenttia:

 1. Teit hyvät tuolilöydöt!
  Pakko oli käydä kurkkaamassa Pokrovan nettisivut heti. En ole tiennyt tällaisen paikan olemassaoloa lainkaan!
  Puutarha näytti kuvissa ainakin upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko paikassa oli todella rauhallista ja samalla puutarha oli hyvin elävä ja rakkaudella hoidettu.

   Poista
 2. Mielenkiintoista. Olen asunut hetken Kirkkonummella, kunnes muutin Espoon puolelle, mutta enpä ole tuollaisesta paikasta koskaan kuullut. Nätit tuolit löysit, sopii teidän taloon hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään kuullut ennen eilistä, mutta varmasti tulen vierailemaan uudestaan. Tuo olisi ihana paikka järjestää vaikka joku tilaisuus :)

   Poista
 3. Hyvinpä entisen asuinpaikkani tunnen, kun en moisesta luostarista tiennyt mitään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ihmeellistä miten hienoja paikkoja vaan yht'äkkiä löytyy :)

   Poista
 4. Olen pari-kolme kertaa siellä käynyt. Yksi niistä oli työpaikkamme tykypäivä, jolloin ruokailimme siellä. Niin hyvää ruokaa en ole koskaan saanut, kuin siellä Haritonin laittamana. Kauniin sopivat tuolit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, luin kanssa ruokalistoja ja vaikuttivat todella korkeatasoisilta. Eikö olekin ihana paikka!

   Poista
  2. Usein Kirkkonummi-päivien aikaan on avoimet ovet ja kova tungos. Jorvaksen seisakkeelta on kävelymatka. Muutaman kerran vuodessa myyvät keittoaan asiakkaan omiin astioihin ja piirakoitaan. En muista, onko ennakkovaraus. Haritonillahan oli aikaisemmin muutama ravintola Helsingissä.

   Poista
 5. Voihan vitsit, täytyykin ottaa oikein asiaksi tutkailla, milloinkas paikka seuraavan kerran auki. Ollaan vielä asuttu siinä ihan lähellä aikoinaan, nyt pikkuisen kauempana, ja koskaan en ole sisällä käynyt.
  Muuten hassu juttu eilen, kun erään urheilukaupan sisällä oli pariskunta koiran kanssa ja koira oli ihan samannäköinen, mikä teidän ihana koiruus. Tulin vasta kotona ajatelleeksi, että hitsi tässä blogissasihan olen vastaavaan koiraan "törmännyt", kun koira tuntui niin tutulta. Harvoin samanlaisia olen nähnyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi oikein miettiä olimmeko eilen urheilukaupoilla, mutta ei taidettu olla :D Meidän koira on jo 12-vuotias. Se on aprikoosin värinen villakoira, mutta iän ja maalaiselämän takia pidän turkin tuollaisena aika lyhyenä.

   Poista
 6. Heippa! Laitoin sulle s-postia, toivottavasti tuli perille:)

  VastaaPoista