28.8.2015

Keittiön tapetti


Minulla on ollut mielessäni tarkkana kuvana keittiön tapetti. Keittiön tapetin on tarkoitus tulla pelastamaan meidät rintapaneelin päällä paistavalta kellastuneelta mäntyhirreltä. Hirttä jää kuitenkin edelleen keittiöön, mutta vain yhdelle seinälle ja petsattuna viileän sävyisellä tummalla petsillä. Muutenhan keittiössä on kaappien kohdalla helmiponttipanelointi ylös asti ja ruokapöydän ympärillä sitten rintapaneelia, jonka päällä on tähän asti näkynyt paljas hirsiseinä. 

Harmikseni mikään todellinen tapetti ei tuntunut olevan ihan sellainen kuin kuviteltu unelmatapettini. Koska keittiössä tapetille on tilaa yhteensä vain muutama neliömetri paneelien yläpuolella, saisi tapetissa olla isoa kuviota ja katseenkiinnittäviä muotoja. Halusin paperitapetin, jossa olisi vinoruutua, mutta en vahvaa kontrastia. Halusin hieman koristeellisuutta, mutta en köynnösaihetta enkä voimakasta ornamentiikkaa. Värityksen vaatimukset sentään ovat olleet aika helposti löydettävissä: eri harmaan sävyjä ja hieman valkoista. 

Lopulta kuitenkin etsintä alkoi tuottaa tulosta, ruotsinkielisillä hakunsanoilla Google löysi minulle kuvia maalaiskodeista ja vanhoista taloista, joita yhdisti seinillä näkyvä harmaa, pehmeäkuvioinen vinoruututapetti. Läheltä katsottuna paperitapetissa olikin orientaalia koristusta ja herkkiä valkoisia lumihiutaleita. Lopulta tapetille löytyi myös nimi "Atrium". Ostopaikkana ruotsalainen rautakauppa. 

Tapetin valmistus oli ikävä kyllä jo aikoja sitten lopetettu, eikä rullan rullaa ollut enää myynnissä. Aloin jo luopua toivosta, kun sitten pitkäaikaisessa lemppariblogissani ,Vintage livingissä, alkoi näkyä seinillä herkkää vinoruutua. Tapetit olivat odotelleet heillä kymmenen vuotta pääsyä seinälle. 

Vähän aikaa meni ennen kuin palaset loksahtivat paikoilleen ja tajusin, että uskomatonta kyllä,  kyseessä on todella suurella todennäköisyydella juuri etsimäni tapetti. Sitten tapahtumat etenivätkin nopeasti, kävi ilmi, että Vintage living -blogin talossa oli jäänyt useampi rulla tapettia ylimääräiseksi ja sovimme nopeasti tapettikaupat. Ja tällä viikolla sitten laatikollinen tapettia saapui meidän postiin ja vanhan pohjalaistalon seiniä koristava tapetti pääsee nyt myös Pömpelin seinille. 

Kannattaa käydä ihastelemassa Vintage living -blogin ihanaa taloa ja rakkaudella tehtyä talon kunnostusta. Heidän seinillään näkyy myös hyvin millaisen vaikutelman tapetti antaa hieman kauempaa katsottuna. Blogin osoite on myblogvintageliving.blogspot.fi .

Minulla on ajatuksena yhdistää tapettiin murrettuja, hieman viileitä maavärejä, mudanharmaata, vanhan puun ja betonin sävyjä. Edessä on siis paitsi tapetointia, myös keittiön keskeneräisten maalipintojen vimeistelyä tapetin kanssa sopivasti kontrastikkailla maaleilla.  Täytyy nimittäin hieman varoa valkoista, koska vaalean koristeellisen tapetin kanssa on omat riskinsä, vaarana voi olla vaikutelma superromanttisesta ja  krumeluurista kermakakusta :DPruuvailin tänään tapettia näkymään, jonka osana se tulee olemaan. Pinnoissa ja kuvioissa on samoja sävyjä ja muotokieltä, mutta myös kivoja kontrasteja! Muistutan vielä, että  jos haluatte nähdä kymmenen vuotta vanhojen tapettien lisäksi myös sisustusmuodin uusia tuulia, Facebook-Pömpelissä on menossa  Habitare-messujen lippuarvonta: 


20 kommenttia:

 1. Kaunis tapetti, olis sopinut meillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joihinkin juttuihin vaan ihastuu ikihyviksi ja tämä oli minulle ehdottomasti sellainen "pakko saada" -juttu :D

   Poista
 2. Erittäin kaunis tuo tapetti! :) Kävipä hyvä tuuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihmettelen itsekin miten tämä on mahdollista :)

   Poista
 3. Ihana! Ja mieletön löytötarina :) Odotan innolla miten värit ja palat loksahtavat kohdalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriehdotuksia otetaan edelleen kiitollisena vastaan! :)

   Poista
 4. Todella upea tapetti. Innolla jään odottamaan lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti saan tapetin seinään pian!

   Poista
 5. Kerrassaan ihana tapetin olet löytänyt!
  Jos joskus vielä tarvitset etsiskellä vanhoja tapetteja, kannattaa piipahtaa Artjärven antiikissa, jossa on kohtuullisen iso valikoima vanhoja paperitapetteja.

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan ihastuttava tapetti ❤️❤️ Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
 7. Täydellinen tapetti, ja mainioita sävyjä siihen rinnalle kaikki puut ja greiget ja betonit. Tulee järjettömän kaunis!!!

  VastaaPoista
 8. Tuo tapetti on niin kaunis! Meillä on sitä tämän nykyisen kodin olohuoneessa ja jemmassa on muutama rulla jotka aijon säästää seuraavaan kotiinkin! Tykkään tuosta tapetista kyllä tosi paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ihmeellistä, että teilläkin on tätä! Mistä olette sitä ostaneet?

   Poista
  2. Haaparannassa on kauppa nimeltä Rusta. Sieltä ostin eikä tainnut olla kuin kympin luokkaa rulla :) itsekin aikanaan jossain blogissa ihastuin tuohon tapettiin.

   Poista
  3. Ruotsissa tapetti ilmeisesti onkin ihan paljon käytetty :)

   Poista
 9. Meilläkin on tuota tapettia salissa, on se vaan nätti, vieläkin. Tykkään erityisesti sen valoisuudesta, vaikka meillä on pienet ikkunat, tapetti ikään kuin peilaa valoa ympärilleen. Teidän tapetointi näyttää mahtavalta. Selailen blogiasi jatkuvasti, värit ja materiaalit hellivät sielua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, yllättävän monella tätä näyttää olevan! Kiitos kauniista sanoista, ne lämmittävät kovasti!

   Poista