29.8.2015

Inspiraation myrskynsilmässä

Olen sen verran innoissani keittiöön löytämästäni tapetista, että ryhdyin tänään jopa pitkästä aikaa tekemään itse maalia. Pellavaöljymaalia on tosi helppo tehdä kotonakin, mutta lopputulos ei ihan aina kyllä vastaa suunnitelmia :)

Tänään tein keittiön skafferia varten ensin valkoisen maalin, johon lisäsin poltettua umbraa. Arvelinkin jo etukäteen, että tarvitsen myös keltaista taittamaan pois violettiä sävyä ja onneksi löysinkin vanhan Allbäckin keltaisen maalinlopun, jota lisäsin kunnes sain haluamani sävyn. Jos maalia sävyttää pigmentillä, kannattaa se ensin hiertää tahnaksi vernissan kanssa. 


Väri on aikalailla tuollainen  mutainen greige, kuvassa vielä hieman liian liila.  Maali ei siis vielä ole päässyt käyttöön, vaan ensin maalasin pohjia valkoisella maalilla. 


Ennen uutta väriä maalasin myös skafferin puunväriset kulmalistat Allbäckin valkoisella. Kun maalausinspiraatio iskee, niin tietysti silloin ei koko talosta löydy mitään muuta pensseliä kuin Pietarista tuomani pikkuinen maalaussivellin. 

Ihan hyvin sekin kuitenkin ajoi asiansa, ja tavallaaan oli kerrankin hauska maalata niin, että pensseli pääsi siististi jokaiseen pikkuruiseen koloseenkin.


Seinällä on nyt myös jo maalarinteipillä roikkumassa pala uutta tapettia. Sopivasti rajattuna kuvista saa jo hieman käsitystä siitä miltä keittiö tapetoituna tulee näyttämään.  Hauskaa viikonloppua, toivottaa Pömpelin emäntä täältä inspiraation keskeltä!

18 kommenttia:

 1. Näen jatkuvasti mielessäni myös meidän keittiön seinissä jonkin kauniin tapetin, mutta mies on ainakin vielä hirsiseinien kannalla. Toisaalta on ihanaa, kun on nyt aikaa rauhassa miettiä maaleja ja tapetteja niihin paikkoihin, joihin ei ole ehditty vielä tekemään lopullista pintakäsittelyä. Onnea tapetointiin ja maalaukseen, näyttäisi jälleen tulevan kaunista jälkeä ja niin teidän kodin tyyliin sopivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin muuttaa mahdollisimman valmiiseen kotiin, mutta en vaan millään pystynyt tekemään kaikkia sisustuksen valintoja ennen muuttoa. Vaikka meillä oli suurinpiirtein sisätilojen värit ja tyyli tiedossa ja aika paljon tarkkojakin suunnitelmia, oli kuitenkin tosi hyvä, että kotia ei tarvinnut tehdä heti valmiiksi vaan nyt olen voinut rauhassa katsella kotia ja vain odotella sitä, että juuri oikeat värit ja tunnelma selkiytyvät. Esimerkiksi juuri tämä keittiön tapetti oli sellainen, josta minulla ei ollut oikein mitään mielikuvaa vielä muuton aikoihin, ja muutenkin keittiön tarkempi väritys on alkanut selkiytyä vasta pikkuhiljaa tässä asumisen aikana. Meillä on myös yläkerran wc, johon ennen muuttoa laitettiin paneelin yläpuolelle vain muutama ylijäämäpala tytön huoneen tapettia ja vasta nyt olen löytänyt sinne sen oikean tapetin.

   Poista
 2. Nätti tapetti, tyyliin sopiva. Minä maalaan monesti vastaavanlaisella pienellä pensselillä. Jopa eteisen rintapanelointia olen maalannut sillä, saa siistin lopputuloksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saa helmipontit hyvin maalattua tällaisella pikkupensselillä, kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Voi kuinka kaunis tuo tapetti tuossa onkaan :)
  Laitetteko tapetin alle jonkin pinkopahvin tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen vähän pelännyt tällaisia romanttisia tapettiaiheita, mutta tämä tapetti kyllä tuo tilaan juuri sopivaa tunnelmaa.

   Poista
  2. Ja siis tapetin alle on todennäköisesti tulossa ohut "alustapetti", sellaisena voi käyttää vaikka sanomalehteä tai jotakin vanhaa paperitapettia.

   Poista
 4. WAU! Todella toimiva kontrasti. Tapetti on kuin tehty teidän keittiöön.
  Hassua, minulla on joka kerta maalaus inspiraation sattuessa sama ongelma: ainut pensseli koko huushollissa on pikkuruinen vesiväri- tai öljyväri sivellin :) Tänään viimeksi jouduin maalaamaan pesusienellä kun pensselit oli liian pieniä.
  Ehkä joskus opin tästä jotakin...

  Kaunista viikonlopun jatkoa, ja ihania puuhasteluja inspiraation vallassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös sukalla voi maalata, jos mitään muuta ei ole käsillä :D Nyt mun täytyy odotella, että mies tulee työmatkalta ja pääsen kunnolla rautakauppoihin hakemaan paremmat maalausvälineet.

   Poista
 5. Oi tuo tapetti on i-ha-na! Itse en ole koskaan tehnyt itse maalia (vielä?), joten olipas hauskaa lukea myös tästä aiheesta. Lisääkin voisit vinkkejä aiheeseen liittyen kirjoitella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laitan kyllä mielelläni blogiin maalinvalmistusohjeita :)

   Poista
 6. Hieno tapetti (ja uskomaton tuuri sulla sen metsästyksessä), ja maalin väri! Meillä tulee vähän samaa sävyä ullakon lautalattioihin, jos ymmärsin oikein; vihreää umbraa. Ei kyllä näytä vihreälle vaan sellaiselle juuri sopivan vanhanaikaiselle harmaalle <3 Ja mielelläni minäkin kuulisin maalin valmistuksesta lisää, jos vain tohdit. Ja loppuun suuri kumarrus kärsivällisyyden johdosta; minusta ei olisi ollut sutimaan tuon kanssa pitkää pätkää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitan kyllä ilman muuta blogiin maalinvalmistuksesta selostusta, ohjeiden kanssa täytyy vaan olla tarkkana ja paneutua kirjoittamaan ajan kanssa, ettei tulee virheitä. Blogiin tullaan paljon Googlen hakusanoilla, jotka liittyvät juuri esim. maaleihin, joten olisi kauheaa jos kirjoittaisin tänne vahingossa jonkin huonon ohjeen :D

   Poista
 7. Vau! Näyttää niin kauniilta, sopii ihan täydellisesti tuo tapetti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Olen nyt rohkeammin tehnyt sisustukseen valintoja ihan intuiitiolla, vain sen mukaan mitä tuntuu hyvältä, ajattelematta esimerkiksi sitä kuinka trendikkäitä tai epätrendikkäitä valintani ovat.

   Poista
 8. olipa onnekas tuo tapetin löytyminen. kyl kannatti nähdä vaivaa, jo pieni pala seinällä osoittaa sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen vieläkin, että meillä on tosiaan nämä rullat täällä kotona odottamassa!

   Poista
 9. Todella kaunis ja sävyltään rauhallinen tapetti, joka sopii ihanasti talonne tyyliin. Uskon, että sen löytyminen sai todella inspiraation virtaamaan. :)

  VastaaPoista