2.7.2015

Viimeinen ilta matkalla

Kesäyö Haapsalussa, Itämeren rannalla. Lapset nukkumassa mummin ja ukin veneessä. Myöhäinen illallinen kahdestaan miehen kanssa ja vielä punaviinilasilliset tunnelmallisessa viinibaarissa keskellä Haapsalun vanhaa kaupunkia. Päivän kova tuuli on hiljentynyt ja kävelemme takaisin rantaan valoisassa suviyössä. Joku kuuntelee veneensä radiosta rakkauslauluja. 


11 kommenttia:

 1. Oi, mikä koristelista tuossa yhdessä talossa on. Enpä ole moista nähnyt ennen, että alalista olisi noin koristeellinen. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä talossa oli korkea kivijalka, niin varmaan olivat ajatelleet, että silmänkorkeudelle pitää laittaa jotakin tosi kaunista :)

   Poista
 2. Löysin blogisi kun googlen kautta etsin tietoa massiivihirsitaloista. Pitkän aikaa minulla ja miehellä on ollut haaveena rakentaa talo "oikesta" hirrestä. Nyt näyttää että unelmat ehkä toteutuvat lähivuosina, ehkäpä jo ensi vuonna. Niimpä rupesin kaivelemaan tietoa ja löysin tämän ihanan blogisi. Teillä on erittäin kaunis koti ja monia ideoita tarttui matkaan jo :) kiinnostaisi nähdä pohjakuva talostanne, löytyykö täältä blogista sitä? yritin selailla mutten ainakaan törmännyt sellaiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nanni, tosi mukavaa, että löysit tänne Pömpeliin :) Tsemppiä hirsitalon rakennukseen, voin kyllä suositella massiivihirttä rakennusmateriaaliksi. Talon pohjaa en ole esitellyt blogissa, mutta lyhyesti sanottuna pohja on hyvin perinteinen ja huonejärjestys on kiertävä eli alakerrassa pystyy kiertämään aina huoneesta toiseen.

   Poista
  2. olisiko mahdollista saada pohjakuva vaikka sähköpostiin? mullakin olis haaveena tuollainen kiertävä huonejärjestys, mutta pitää myös ottaa huomioon mikä huonejärjestys sopii tontille hyvin. Tuli niin paljon jo ideoita uutta kotia varten että oikein syyhyttäisi päästä jo tarkempien suunnitelmien tekoon ;) Osaatko sanoa onko tuollaiset ikkunat paljonkin kalliimmat entä nämä nykyaikaiset ikkunat?
   Jos voit pohjakuvan laittaa sähköpostiin niin osoite on paivansademenninkainen(at)hotmail.fi

   Poista
  3. Meillä ikkunat on tehnyt puuseppä käsityönä, joten tulivat kyllä kalliimmiksi kuin tehdasvalmisteiset ikkunat. Toisaalta puisten ikkunoiden käyttöikä on paljon pidempi kuin alumiini-ikkunoiden, joten uskon ikkunoiden maksavan itsensä vielä joskus takaisin :) Olemme tehneet talon piirustusten osalta sellaisen periaatepäätöksen, että emme anna niitä eteenpäin. Iloista (ja lämmintä) viikolopun jatkoa!

   Poista
  4. Ymmärrän hyvin päätöksenne :) pitääpä perehtyä ikkuna-asioihin kyllä tarkemmin, on nuo teidän ikkunat sen verran kauniimmat kuin alumiiniset.

   Poista
 3. tervetuloa kotiin:)) oli mukavaa lukea matkastanne. huomenna saan nauttia lisää matkakuvia, kun tyttäremme näyttää meil reilikuviaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, tulikin mieleen, että kyllähän näin vanhempanakin voisi lähteä reilaamaan... ;)

   Poista
  2. ettehän te edes ole viel vanhoja! mekin oltiin isännän kanssa reilaamas pari vuotta sitten ja voisin viel lähteä uudelleenkin, jos taas lennettäisiin ensiksi keski-eurooppaan ja vasta sieltä sit aloitettaisiin junamatkailu...

   Poista
  3. Täytyypä alkaa vähän suunnittelemaan :)

   Poista