10.7.2015

Kaunista ja käytännöllistä perinnetaloon

Pömpeliin saapui tänään odotettu paketti Putiikki Vanha-Vantosta. Meidän talon sisustus ei ole tosiaan mitenkään kerralla ostettu ja valmis, vaan mahdollisuuksien mukaan koetan täydentää sitä tarpeellisilla tavaroilla hiljalleen. Olen myös aika tarkka tavaroiden ekologisuudesta ja pyrin tukemaan suomalaisia yrittäjiä.

Putiikki Vanha-Vanto on tunnelmallinen maalaispuoti Raisiossa ja nyt kesäaikaan puodin yhteydessä saa ostaa myös herkullisia kesäkahvilan tarjoiluja. Puodin  Facebook-sivulla voi katsella kuvia monenlaisista herkuista. 

Meiltä on hieman matkaa Raision puotiin, mutta onneksi Vanha-Vanton nettikauppa, 
 toimittaa sujuvasti kaikenlaisia ihastuttavia ja käytännöllisiä tarvikkeita myös tänne Pömpelin mäelle. Vanha-Vanton valikoimasta löytyy paljon sellaisia perinteiseen huusholliin sopivia tavaroita, joita en ole nähnyt myytävän muissa nettikaupoissa.  

Meidän tilauksemme Vanha-Vantosta saapui nopeasti ja tavarat oli pakattu huolella. Pieni apulaiseni suoritti paketin avaamisen ja pahvilaatikko muuttuikin heti tyhjennyttyään hauskaksi lentokoneeksi, johon piirrettiin kynällä monta mittaria ja säätönappia.


Lentokoneen lisäksi saimme Vanha-Vantosta kuitenkin paljon muutakin. Esimerkiksi nämä kauniit pellavapyyhkeet.


 Pyyhkeet ovat nyt alennuksessa ja niiden hinta on 16,80 e. Materiaali on tosi tukevaa, mutta kuitenkin pehmeää pellavaa. 

Muutettuamme Amsterdamiin ja sieltä taas takaisin Suomeen olimme lopulta luopuneet oikeastaan kaikesta vähänkin ylimääräisestä keittiötavarasta. Tavallaan on ollut hyvin selkeää puuhailla keittiössä kun keittiön kaapeissa ei ole ollut kuin kaikkein tarpeellisin, mutta pikkuhiljaa kuitenkin on keittiön askeettisessa varustelussa ilmennyt kaikenlaisia pieniä puutteita, joten joitakin harkittuja hankintoja olen keittiöönkin tehnyt. 

Tällä kertaa sain viimein keittiöön toisen morttelin, jonka aion nyt omistaa kokonaan yrteille. Ensimmäistä morttelia olen käyttänyt nimittäin koirien lääkkeiden murskaamiseen, ja huolellisenkaan pesun jälkeen ei tunnu oikein hyvältä ajatukselta murskata samalla morttelilla enää ihmisten ruokia.


Salin vanha, uudelleen koottu kakluuni on seissyt salin nurkassa nyt pidemmän aikaa vähän kaljuna ja ankeana.  Olen kaipaillut pitkään kakluunin hyllylle tyyliin sopivaa aitoa kranssia, mutta niitä tuntuu olevan tarjolla yleensä vain joulunaikaan. En sitten tiedä kuuluvatko vihreät lehtikranssit Suomessa vain jouluun, mutta Pömpelissä meillä on erilaisia kransseja nytkin keskellä kesää koristamassa taloa. Vanha-Vanton aito puksikranssi on nyt todella hyvä lisäys Pömpelin kranssivalikoimiin ja se pääsikin heti kakluunin hyllylle. 

Kakluunin vieressä, puulaatikon päällä on myös Vanha-Vantosta viska. Se on suomalaista käsityötä ja kuuluu ihan pakollisena kaikkiin sellaisiin koteihin, joissa tulee lämmityspuista roskia lattialle.


Viskan kanssa samaa Sokevan käsityötä on myös ihastuttava pieni pataharja, tässä talossa tiskiä tulee paljon, ja on niin paljon kivempaa taas puuhailla keittiössä kun välineet ovat kunnollisia. 


Taas on siis Pömpeli piirun verran valmiimpi ja käytännöllisempi talo ja emäntä taas entistä iloisempi :)

Postaus toteutettu yhteistyössä Putiikki Vanha-Vanton kanssa.
26 kommenttia:

 1. Kauniita, juuri teille sopivia juttuja olet löytänyt. Nuo pellavaiset pyhkeet ovat kauniita. Onkohan ne tehty jollain vanhalla mallilla, kun minull on vähän samankaltaisia, joita edesmennyt isoäitini on sodan jälkeen itse kutonut. Ovat muuten edelleen ihan iskussa, joten kestävää on materiaali :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin malli on hyvin perinteinen ja näyttää suomalaiselta vaikka nämä ovat Jeanne d´Arc -livingin pyyhkeitä. Minullakin on muutamia vanhoja pellavia, ja ne tuntuvat vain paranevan käytössä.

   Poista
 2. Kylläpä on kauniita ihanuuksia ja nuo pellavaiset pyyhkeet - aivan mielettömän kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mia, kiitos kommentistasi :) Kodin ilme piristyi heti kun olimme asetelleet uudet ihanat tavarat paikoilleen.

   Poista
 3. Sä generoit mulle juuri viska- ja rikkalapiotarpeen! Haluan sellaisen metallisen rikkalapion, jota pidetään kädessä. (Vai tarvisinko 9...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin puuttuu vielä käsikäyttöinen rikkalapio. Mistähän sellaisia saisi?

   Poista
 4. Upeita juttu olet tilannut. Itsekin tykkään Vanha-Vantosta. Siellä on kaikkea vanhaa ja kaunista :

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Vanha-Vanto on uudempi tuttavuus, mutta varmasti tulen vielä asioimaan uudelleenkin :)

   Poista
 5. Kiitos vinkistä, täytyykin hankkia ihanat pyyhkeet! Käyppäs kurkkaamassa täällä :
  http://www.ess.fi/teemat/asuminen/2015/05/27/sisustaja-veda-maalaisromantiikkaoverit-viisi-koreaa-blogivinkkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä itsellesi :D Hauskasti otsikoitu juttu!

   Poista
 6. Tuo viska on aivan täydellinen ja kaikki muukin kaunista! Niin tuttua tuo, että pakkauslaatikot saa heti uuden käyttötarkoituksen... meillä lapsilla on suosiossa postilaatikkoleikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pitänyt lapsille nyt aika tiukkaa kuria ruutuajan suhteen ja huomaa hyvin miten sitä tekemistä alkaa löytyä kummasti vaikka pahvilaatikoista :D

   Poista
 7. Mä olen tilannut samaisesta putiikista samat pyyhkeet talvella:) Ja tuollaisen tähtipuseron olen ostanut lahjaksi siskon tytölle:) Samanlainen maku vissiin;) Tuota kranssia harkitsin myös, se on kaunis ja sopii teille uunin päälle hienosti! Meillä ei ole hyllyä/reunusta kakluunissa, mutta olen ajatellut jos uunin saumaan ujuttaisi pienen koukun kranssille jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monesti katsonut, että teillä on paljon samoja juttuja kuin meilläkin: mattoja, samannäköisiä patakaappeja, Mailegin leluja ja pidämme myös aika samanlaisesta värimaailmasta :)

   Poista
 8. Onpa todella kivat pellavapyyhkeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin jo miettiä, että pitäisikö näistä pyyhkeistä tehdä salusiinit ikkunaan, niin olisivat aina esillä :D

   Poista
 9. Voi kuinka ihana talo teillä on ❤️ Googlatessa ovia löysin tieni tänne ja klikkaan heti sinut lukulistalleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukavaa, että löysit tänne :) Minäkin kävin heti vastavierailulla katsomassa kaunista blogiasi.

   Poista
 10. harkiten tehtyjä hankintoja, tykkään kovasti:))

  VastaaPoista
 11. Nuohan ovat kuin Pömpelin nimikkopyyhkeet, niin hyvin sopivat keittiöönne. :) Kaunis on myös tuo puinen laatikko kakluunin vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, puulaatikko on uusi ja tosi edullinen löytö Billnäsin antiikkimarkkinoilta.

   Poista
 12. Voi miten kaunis ja ihana talo teillä on, onneksi löysin sattumalta tänne sinun ihanaan blogiin <3 Tutustuin myös Vanha-Vantoon vähän aikaa sitten ja löysin niin paljon mitä haluaisin, vielä en ole tilannut mutta sen teen varmasti ihan kohta kunhan osaan päättää mitä haluan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa miten monelle blogin lukijoista Vanha-Vanto on jo tuttu putiikki :)

   Poista
 13. Niin kaunista taas, kuvia ja kotianne voisin ihailla loputtomiin! Vanha Vanto on kovinkin tuttu ja aivan ihana pieni putiikki <3 Siellä tulee vierailtua vähän väliä... Lisäksi sieltä saa maailman parasta itsetehtyä omenamehua :) Tuli tuosta rikkalapiosta vielä mieleen, kun luin aiempia kommentteja. En tiedä, millaista olet etsimässä, mutta omasta mielestäni nämä kaksi vaihtoehtoa ainakin ovat kauniita: http://shop.lundagard.fi/fi/art/musta-rikkalapio-1.php TAI http://www.annansilmatkauppa.fi/rikkalapio-lyhyt-p-1129.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä :) Nuo ovat juuri sellaisia rikkalapioita mitä olen ajatellut!

   Poista