9.5.2015

Tyttären huone

Toisessa ullakkohuoneessa asuu pikkusisko, sellainen melukylän kerstin ja satumetsien kultakutri. 


Vanhat mööpelit on haalittu mikä mistäkin kirpputoreilta tai, kuten vaaleanpunainen rautasänky, kirjaimellisesti roskakasasta :)

Huoneessa on samaa pilkkutapettia pitkällä seinällä, ja hirsiseinissä sekä lattiassa samat värit kuin isoveljen huoneessa.  Lempivaatteita on yleensä aina siellä täällä valmiina odottamassa käyttöä.Tyttären huoneessa on sattumalta kaksi vanhaa mintunvihreää kalustetta, kustavilainen puinen lastensohva oli alunperin tarkoitus entistää alkuperäiseen väritykseensä, mutta kulunut vihreä on niin ihana, etten ole raaskinut poistaa sitä. Korkea kaappi taas on viimekesäinen löytö Fiskarssin antiikkipäiviltä, ja sen mintunvihreän maalipinnan olen ainoastaan kunnostanut paikkaamalla.


  Muuten huoneessa vallitseekin sitten sekalaisten värien "harmonia", täällä on kaikkia niitä värejä joista tytär ja äiti pitävät ja varmuuden vuoksi vielä paria muutakin.  


Koira rakastaa tyttären pientä sänkyä, ja jos sängyssä vaikkapa iltasadun lukemisen aikaan on liian ahdasta,  pappakoira siirtyy viereiseen nukensänkyyn nukkumaan :)


Siilivalaisin on tuliainen Tukholmasta ja antaa mukavan pehmeän valon illalla.
Yksisilmäinen Hassu toivottaa aurinkoista viikonloppua teille!

28 kommenttia:

 1. Kaunis huone on myös pikkuneidillä. Ihanan herkkä pienen prinsessan huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, kommenttisi ilahduttavat aina!

   Poista
 2. Voi miten hurmaava huone pikkuisella tyttösellänne on, kyllä tuolla leikki sujuu : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eukko, tytär rakastaa tätä ensimmäistä omaa huonettaan ja myös itse järjestelee siellä ja huolehtii, että huone on viihtyisä :)

   Poista
 3. Tykkään kovasti mintunvihreän, roosan ja kullan yhdistelmästä. Meillä on kanssa lapsella kaappi ja sänky, jotka sellaiset mintunvihreät ja niihin tekisii niin mieli yhdistää roosaa, kun sopisi niiin hyvin... esim. roosa päiväpeite olisi tosi kaunis...mutta ei pojalle viitsi laittaa:D Poika kyllä tykkäisi...oli meille vihainen kun ei maalattu hänen huoneen seiniä roosalla:D Mutta ei viitsi, muut pitäisi mua pöpinä;D

  Missä muuten teillä säilytetään lasten lelut, piirrustustarvikkeet jne? Onko nuo isot kaapit kummankin huoneessa lelukaapit vai vaatekaapit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yläkerran aulassa komero, jossa on piirustus- ja maalausvälineet, pelit ja iso osa lasten kirjoista. Se on mun mielestä kiva kun sitten lapset puuhailevat luentevasti aulassa eivätkä lukkiudu omiin huoneisiinsa :) Omissa huoneissa heillä on vaatekaapit (sininen ja minttu) ja pojalla lisäksi iso kaappi kirjoille, ja sängyn alla kaksi laatikkoa legoille ja roolivaatteille. Tytön tavarat on noissa kaikenlaisissa kasseissa ja pienissä patakaapeissa.

   Meidän poika ei kanssa ole mitenkään värirajoittunut, vähän yllättäenkin hän kuitenkin toivoi huoneeseensa väriksi vaaleansinistä.

   Poista
 4. Aivan upea neidin huone <3
  Kauniita huonekaluja ja ihania yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit värit, toimivat hienosti yhteen. Muutenkin tavarat ja huonekalut kertovat keskenään selvästi samaa tarinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssa huomannut, että nämä aika sattumanvaraiset esineet ovatkin yhdessä vähän kuin jokin satukirja, metsän salaisuuksia kärpässieni, eläimet ja kukat ja prinsessalinna ja prinsessan sänky :)

   Poista
 6. Ihana tytön huone :) todella kaunista, muutenkin sulla ihana blogi, taidan
  Jäädä lukijaksi. Tervetuloa vastavierailulle minun blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, tervetuloa lukijaksi :) Ja kiitos kutsusta, tulen kylään mielelläni!

   Poista
 7. Onpa kivoja väriyhdistelmiä, erityisesti vihreä ja vaaleanpunainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että nämä ovat ovat juuri tytön omimmat värit, ja hän on myös tosi ihastunut esimerkiksi yhteen vihreään kukkamekkoon, vaikka vihreä ei taida olla ihan kaikkein yleisin pienten tyttöjen väri.

   Poista
 8. En ole käynyt moneen kuukauteen katsomassa, täällä oli niin paljon ihanaa!!! Tosi mahtava koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina, ja kiva, että kävit kurkkaamassa :)

   Poista
 9. Voi kuinka ihana huone, tosi kaunista :)

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka ihana huone, tosi kaunista :)

  VastaaPoista
 11. Kuinka kaunista ♥

  VastaaPoista
 12. Anonyymi27.7.15

  Voi miten upea huone! Kysyisin tuosta ikkunalistasta, mistä se on hankittu? Tai ylipäätään, osaatko vinkata, mistä löytyisi leveitä, vanhanaikaisia listoja :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Talon historialliset listat ovat kaikki Enäjärven sahalta, heillä on hyvä valikoima vanhoja listamalleja.

   Poista
 13. Anonyymi8.8.15

  Onpa suloinen huone! Onko tuo verho samanlainen mikä vilahti jossain kuvissa pellavanvärisenä? Laskosverhoa tarkoitan siis :)

  *Minna*

  VastaaPoista
 14. Anonyymi19.6.16

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi19.6.16

  Ihana blogi ja tietenki tämä teidän talo!! Etsin tuota maalia ja sävyä, millä tytön huone on maalattu? Ihan täydellinen sävy <3
  Saila

  VastaaPoista