2.5.2015

Nuoren miehen ullakkohuone

Tämän huoneen asukas haluaa pukeutua villatakkeihin ja kuluneisiin farkkuihin. Hän rakastaa lukemista ja  osaa jo vähän koodata. 


Huoneen seinistä osa on tapetoitu paperitapeteilla ja osa on Country French-maalilla maalattua hirttä. Katto on maalattu Uulan mattapintaisella pellavaöljymaalilla. 


Sininen kaappi on ostettu nettikirppikseltä, samoin kuin keltainen puusohva. Kaapin väri on vanha, mutta puusohva oli maalattava uudelleen, koska vanha pinta oli niin likainen, että tuskin kukaan olisi halunnut siinä nukkua. Uusi keltainen väri on Uulan värikartasta sävy Olki ja aika lähellä  sohvan vanhaa väriä.

Harmaa päiväpeitto on pumpulin pehmeä ja se on kestänyt uudenveroisena jo monta vuotta, eikä ole mennyt monissa pesuissa miksikään. Ostin sen aikoinaan Amsterdamin kotimme läheltä Zara homesta. 
 Huoneen lunetti-ikkunasta paistaa ilta-aurinko. Valkoiset hyllyt ovat vanhasta talosta Tuusulasta. Löysin ne Facebookin Pelastetaan vanhat talot -ryhmän kautta. 
Hyllyillä on vaihteleva näyttely legoukkeleita.
24 kommenttia:

 1. Sama ihana harmonia jatkuu tuolla nuoren miehen huoneessa, kaunista. Sänky on myös aivan ihastuttava! Minulle kyllä uni maittaisi tuossa sängyssä!
  Harmi, että Zara home liikkeitä ei ole täällä kotosuomessa. Olen reissuilla niissä käynyt ja aina sieltä on jotain pientä mukaan lähtenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, Zara homella on ainakin tosi hyvälaatuisia petivaatteet ja myös kaikki matot ja myös astiat ovat kestäneet meillä kovaa kolistelua ja konepesua oikein hyvin.

   Poista
 2. Kerrassaan ihastuttava huone nuorella herralla :)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Kyllä nuoren miehen kelpaa. Olen käynyt täällä ihastelemassa kuvia pari kertaa aiemminkin, mutta nyt vasta jonkun kommentista tajusin, että tosiaan kyseessä on uusi talo. Hyvin olette onnistuneet tässä projektissa.
  -saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, tosi mukavaa, että jätit kommentin <3 on aina kiinnostavaa kuulla uusista lukijoista ja oikeastaan parasta mitä talostamme voi sanoa, on että sitä ei heti huomaa uudeksi :)

   Poista
 4. Upea nuoren pojan huone! Tämä blogi on kyllä yksi lemppareistani. Odotan aina kovasti uusia päivityksiä!

  Sanna/vanharakkaus blogista

  VastaaPoista
 5. Kovin kauniita sävyjä olette valinneet myös tähän huoneeseen! Inspiroidun aina kun käyn kurkkaamassa Pömpelin postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huoneen omistaja on valinnut mieleisensä värit, ja kyllä ne sopivat hyvin myös äidille :)

   Poista
 6. Aurinkoinen sunnuntai tervehdys!
  Tätä postausta olen odottanut ehkä eniten...ja odotan innolla ja inspiraation toivossa myös postausta tyttärenne huoneesta :) Ei voi muuta kuin ihastella ja huokailla. Jokainen neliö on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kuvaan kyllä vielä tyttärenkin huonetta :)

   Poista
 7. Hurmaavaa harmoniaa! Kyllä tuolla kelpaa lukea ja koodata :) Ihastuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, minusta on hauskaa, että poika on valinnut itse värejä ja kalusteita ja on myös itse huoneeseen tosi tyytyväinen, vaikkei tämä ehkä ehdustakaan ihan tavallisinta teinipojan huonetta :)

   Poista
 8. Kauniit huonekalut, levollinen tunnelma. Ihana nähdä tällaisia lastenhuoneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, huone on ihan omistajansa näköinen ja kuulemma "tosi kiva" :)

   Poista
 9. Kauniin lempeät värit ja tykkään tuosta pilkkutapetista kovasti. Sohvan selkänojan muodosta tulee mieleen ritarilinnat ja prinssinkruunut, sopii hyvin pojalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoja mielikuvia minulle tulee tuosta koristeesta, ystäväni sanookin sohvaa prinssisängyksi :)

   Poista
 10. Ihana, aivan ihana! Tapettia fanitan kympillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, pilkkutapetti on englantilaisen Harlequinin :)

   Poista
 11. nuorenmiehen ullakkohuone on mieleeni, huoneen väritys niin levollinen, miksiköhän oikein usein ajatellaan, et lastehuoneen tulisi olla kirkuvan värikäs?!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ehkä on pelko, että lapsen huone olisi ankea ilman voimakkaita kirkkaita värejä. Muistan itse lapsena kuinka liian voimakkaat väriyhdistelmät sisustuksessa saivat oloni tuntumaan siltä, etten sopinut itse siihen tilaan. Ihmeellistä miten se tunne onkin jäänyt mieleeni :)

   Poista