22.3.2015

Vinojen kattojen alla


Viimeiset työkalut ja lautakasat on saatu tällä viikolla siivottua ulos talosta. 
Rakensimme viimeiseksi yläkerran aulaan komeron ja viimeistelimme maalauksia. 

Kun suunnittelin talon yläkertaa tavoitteenani oli, että tila olisi selvästi ullakkoa, vinot katot ja talon rakenteet olisivat esillä ja määrittäisivät tilaa ja, että yläkerta olisi myös tyylillisesti alakertaa yksinkertaisempi ja vaatimattomampi. 

Ylhäällä on nyt rauhallinen tunnelma, aulan reading nook - lukunurkkaus on uusi lempipaikkani talossa. Ja olenkin jo pari kertaa ehtinyt kiipeämään ylös koiran, kirjan ja teekupposen kanssa. Aulassa on vain kaikkein välttämättömin kalustus, tila on arkkitehtuuriltaan hyvin monimuotoinen ja toivon, että sisustus ei veisi huomiota tilan arkkitehtuurilta. 

Vaikka alakerrassakin on salissa puusohva ja kahdenistuttava Howard-sohva, ei sali ole kuitenkaan tilana läheskään niin rauhoittava ja levollinen kuin yläkerran aula. Sali tuntuu nyt eläväiseltä ja aktiiviselta arkiolohuoneelta, kun taas ylhäällä voi olla hetken hiljaisuudessa - niin kuin ehkä joku äiti tai isä joskus harvoin haluaa olla ;)
Aula on kalustettu kokonaan kierrätetyillä mööpeleillä.  Ikkunapinta-alaa on vähän, joten valoisuuden takia täällä on käytössä väripalettimme vaaleimmat sävyt. Koen myös, että vaaleassa tilassa luonnonmateriaalien ominaisuudet korostuvat, puun karkea pinta, pellavakankaan tekstuuri  ja sisalmatto varpaiden alla tuntuvat selvemmin kun tilassa ei ole niin vahvoja väripintoja.
Yläkerran katon maalasimme Uulan himmeällä sisäöljymaalilla, sävy on valkoinen. Paneeleissa on vaihdellen käytetty valkoisten maalien loppuja.  Hirsiseinissä on harmaa Country Frenchin sävy Koivu ja lautalattia on maalattu Virtasen Porstua-lattiamaalilla, jonka sävy on Uulan värikartan Pellava. Vihreän patakaapin keväänvihreä on sekoitettu maalikaupassa Uulan maaliin toiveideni mukaan. Komeron vanha puupintainen ovi on alkuperäinen paikkakuntalainen.

Valkoinen säilytyspenkki oli ylimääräinen ystäväni talossa, se maalattiin ylijääneellä Uulan pellavaöljymaalin lopulla.


Säkkituolit on ostettu myös käytettyinä, haimme ne helsinkiläisestä mainostoimistosta, joka uusi sisustustaan.

Aulan päädyssä on käynti lastenhuoneisiin, vasemmalla on kuusivuotiaan tyttären huone ja oikealla 10-vuotiaan pojan huone. 


32 kommenttia:

 1. Näyttääpäs todella ihanalta , tällaisista kuvista nousee aina ne talonrakennus ja remontti houkutukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, muistan kun ennen tontin ostoa katsoin aina silmätarkkana kaikki oman tyylisten rakennusblogien sisäkuvat :)

   Poista
 2. Aivan ihanan rauhoittava tunnelma ja nuo lunetit ovat niin kauniit. Voin uskoa, että viihdyt tuossa lukunurkkauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, lunettien suunnittelu oli melko haastavaa, nykyään tarvitaan kattoon niin palsulti eristettä, että piti tarkkaan suunnitella miten saadaan lunetit tehtyä ilman, että niistä tulee isot tai kaaresta omituisen muotoinen.

   Poista
 3. Voi miten kaunista teillä! Noita pellavaverhoja mietin itsekkin mökille. Rullaako ne ihan hyvin ylös ja alas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellavaverhot ovat toimineen meillä tosi hyvin, lapsetkin saavat ne nätisti rullattua ylös ja alas :)

   Poista
 4. Voi apua miten upea yläkerta. Todellinen unelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista kommentista :)

   Poista
 5. Syvä huokaus - kaikki on niin kaunista, ettei meinaa löytyä sanoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pidät lopputuloksesta :)

   Poista
 6. Ihanan avaraa, tilavaa ja valoisaa! Ihastuin niin noihin pikkuikkunoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunetti-ikkunoilla on yllättävän suuri vaikutus tilan valoisuuteen, vaikka ovatkin ihan pienet. Varsinkin ilta-aurinko tulvii niistä sisään ja valaisee tilan kauniisti.

   Poista
 7. Nyt menee kyllä ihan sanattomaksi, niin ihania sisutusratkaisuja - lumoava tunnelma<3

  VastaaPoista
 8. Niin kaunista, niin kaunista, ettei voi kuin huokailla!
  Niin ihanat on nuo kaari-ikkunatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu, kiitos kilteistä sanoistasi <3

   Poista
 9. Mykistävän kaunista, hillittyä ja rauhallista. Upea valo ja sen leikki kaikilla pinnoilla. Te olette toden totta onnistuneet luomaan ihanan kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Johanna, olen tosi otettu, että tykkäät, sinulla on niin ihana koti itselläsi!

   Poista
 10. Ihana uusi blogi löytö!!

  Sanna/vanharakkaus blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne , tervetuloa seuraamaan miten meidän talo muuttuu kodiksi :)

   Poista
 11. Eikä, niin kaunis tunnelma! <3

  VastaaPoista
 12. T ä y d e l l i s t ä <3

  VastaaPoista
 13. Mikä iso muutos siitä kun kävin!

  Aina välillä tulee epäilyksiä omasta tyylilajista. Mutta kyllä se oma tyyli taitaa olla itselle oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika kiva fiilis kun sain viimein laitettua kaikki tavarat omille paikoilleen :)

   Kyllä mä luulen, että seuraamalla sitä omaa tunnetta siitä mikä tuntuu itselle parhaalta ja luontevimmalta on paras tapa saada sellainen koti jossa itsellä on hyvä olla. Ja voihan sitten pienemmillä jutuilla kuten tekstiileillä ja maalaamalla kalusteita, tuoda sitten välillä jotain uusia tuulia omaan tyliin.

   Poista
 14. Tykkään niin tuosta teidän hirsiseinästä :) Välillä tekisi mieli käsitellä meidän hirsiä, mutta vanhoja ei vaan raaski. Mukavaa kevään odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Hirsiseinistä tulee kyllä ihan omanlaisensa tunnelma. Teillä on upeat vanhat hirsiseinät, mun pitää vaan odotella, ettämeidän hirretkin vanhenee :)

   Poista
 15. Oi, Wau! Ihanaa tyhjää tilaa!!! Mäkin aina toivoisin, että olisi niin vähän tavaraa (tai paljon tilaa?), että jäisi paljon tyhjää tilaa. En jostain syystä vaan onnistu siinä... Meillä on suht kompakti talo asukasmäärään nähden, joten kaikki tila on tarkkaan käytetty, ei jää tyhjää ilmavaa tilaa niin paljon kuin toivoisin!
  Odotan kovasti postausta lastenhuoneista, näyttää oviaukoista niin houkuttelevilta!! Meillä lastenhuoneen laitto ihan kesken, tavarat on kannettu sisään, mutta jotenkin ne pitäisi vielä saada kivaan järjestykseenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Lastenhuoneista on tarkoitus pian tehdä postausta, täytyy vaan "pikkuisen" siivoilla niitä ensin :D

   Poista