12.3.2015

Keittiö auringonvalossa

Auringonvalo on leikkinyt talossa koko päivän. Ihana nähdä koti nyt ensimmäistä kertaa kevään valossa. Muutimme taloon juuri vuoden pimeimpään aikaan viime joulukuun alussa, ja silloin talo tuntui lämpimältä ja kodikkaalta, mutta nyt keväällä talo on myös iloisen valoisa.

Tänään aamupäivällä kuvasin keittiötä luonnonvalossa. Olen tosi hyvilläni keittiön yksinkertaisesta ja käytännöllisestä tyylistä. Perinteinen maalaiskeittiö ei taida nyt olla ihan trendien aallonharjalla, mutta en voisi kuvitella taloomme minkään muunlaista keittiötä.


Ilven kaasuliesi on osoittautunut hintansa väärtiksi, meillä on neljä kaasupoltinta ja kaksi nopeaa induktiolevyä, joilla saa arkiaamuina teeveden kuumaksi alle minuutissa. 


Koivutasossa on pysynyt Osmon vaha toistaiseksi hyvin, ja väri on nyt hieman kuluneena muuttunut kivan himmeäksi. Vanhanaikainen tiskikoneenhana on Tapwell,  meillä on talossa kylpyhuoneen ja keittiön hanoja monelta eri valmistajalta, mutta kaikki ovat ulkonäöltään aika lähellä toisiaan. 


11 vuotta sitten häälahjaksi saatu Design house Stockholmin kukallinen teekuppi on viimeinen ehjänä säilynyt tästä sarjasta, onneksi sitä voi käyttää vaikka Teema-kuppien kanssa yhdessä. 

Viime aikoina olen fiilistellyt paljon sellaista pelkistettyä barista-tyyliä, jossa kiiltäväksi puunatulla kahvilan tiskillä on rivissä isot kahvikoneet ja kymmenittäin järjestyksessä olevia espressokuppeja. Melkoisen vaatimattoman häivähdyksen tästä tyylistä olen yrittänyt tuoda meidän keittiöön Bialettin klassikkopannulla ja muutamilla pienten paahtimoiden kahvisekoituksilla. 


Hirsiseinät ovat tavallaan aika haastava tausta millekään seinäkoristeille ja tauluille, mutta toisaalta ne myös saavat jotkun yksinkertaiset jutut näyttämään minusta hienommilta kuin jos taustana olisi vaikka ihan tasainen kipsilevyseinä. Olen yrittänyt etsiä seinälle ripustettavaksi vanhoja kirjailutöitä, joissa olisi jokin viisas raamatulause, mutta sellaisen puutteessa  kelpaa kyllä hyvin ihan uudenaikainen postikorttikin :)

26 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava keittiö. Tykkään todella paljon :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis, valoisa keittiö teillä ja niin rauhallinen tunnelma. Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallinen tunnelma on minulle kodissa tosi tärkeää, ajatuksille ja ihmisille tuntuu olevan enemmän tilaa kun koti on ulkonäöltään rauhallinen.

   Poista
 3. Teillä on todella kaunis koti! Ihana maalaiskeittiö myös.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi kauniista kommentista :)

   Poista
 4. Mielestäni tämä on Suomen kaunein koti :) Kiinnostuneena ja ihaillen olen seurannut huolellisten ja taitavien rakentajien käsityötä, kuin myös näkemyksellisen sisustajan ratkaisuja. Niin aitoa kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla Margareeta, että olet ollut meidän matkassa mukana, ja kiitos tosi paljon kohteliaisuudesta, nämä viestit auttavat jaksamaan pimeämpinäkin päivinä :)

   Poista
 5. Ihana keittiö! Ja sopii koko talon tyyliin. Tuollainen liesi olisi kyllä herkku. Minne sijoititte kaasupullon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaasupullot on meillä kellarissa. Maanalaisiin kellareihinhan kaasupulloja ei saa sijoittaa, mutta meillä on kellari suureltaosin maan päällä ja juuri sopivasti siellä oleva tekninen tila on suoraan keittiön alla.

   Poista
 6. Ihastuttava keittiö! Kaasuliettä itsekin mietimme vanhan talon remontin loppuvaiheessa, mutta se jäi haaveeksi vielä. Kaasupulloille kun ei pienessä keittiössä löytynyt järkevää sijoituspaikkaa. Teillä on todella viehättävä koti kaikkinensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru, meilläkään ei keittiössä olisi ollut paikkaa kaasupullolle, onneksi saimme kaasupullot kellariin, johon mahtuu sitten myös isommat pullot, joita ei useikaan tarvitse vaihtaa.

   Poista
 7. Aivan ihanan keittiö teillä!! silmä lepää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R ja hyvää viikonloppua :)

   Poista
 8. Upea kokonaisuus, jonka valoisuus viimeistelee. Mikä siis onkaan maali tuossa viimeisen kuvan hirsiseinässä? Alta kuultaa kivasti hirren sävyt ja juonteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Maali on Country French, suomalainen perinteinen kalkki-kaseiinimaali. Mielestäni kaikkein "oikeaoppisin" vaihtoehto, jos haluaa hirsiseinää jollakin käsitellä, suomessa kun on aiemminkin kalkittu hirsiseiniä. Maalin saa myös tarvittaessa myöhemmin poistettua jos miettii tätä vanhaan entisöitävään kohteeseen.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta!! Poistamismahdollisuus on todellakin hyvä ominaisuus, mitä hirsiseiniin tulee. Mieli muuttuu jatkuvasti pohdittaessa, että pitäisikö olla käsittelemättä vai ei :).

   Poista
 9. Oi kauniilta näyttää talonne kevätauringossa! Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna-Liisa ja aurinkoista kevätiloa sinullekin!

   Poista
 10. Teillä on ylikaunis koti ♡

  VastaaPoista
 11. Nämä blogisi kuvat ovat jotenkin niin uskomattoman kauniita ja seesteisiä. Tänne tullessa pulssi rauhoittuu ja tulee ihanan levollinen olo. Kiitos! <3

  VastaaPoista
 12. Ihan super-kaunis keittiö!!! Tuollaisesta minäkin haaveilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida, tämä keittiö on minunkin pitkäaikaisten haaveideni tulos <3

   Poista