29.1.2015

Keittiönpöydän ääressä


Keittiön ruokailutilan kalustus on toteutettu ilman mitään suunnitelmallisuutta :)
Pidän paljon keittiön hirsiseinistä, enkä ole halunnut ruokailutilaan liian pömpöösiä sisustusta, joka riitelisi karujen paljaiden hirsien kanssa.

Huoneen mööpelit ovat löytöjä mikä mistäkin ja ovat yksitellen sitten ajatununeet ruokapöydän ympärille. Suuri massiivipuinen pöytä taitaa olla ainoa uutena taloon ostettu kaluste, meidän vanha klaffipöytä näytti surullisen pieneltä uuden kodin mittakaavassa ja tilalle piti löytää sitten tarpeeksi iso ja mitoiltaan passeli ruokapöytä. 

Harmaassa kustavilaisessa pinnatuolissa on vanha maalipinta, meinasin jo vähän aikaa sitten myydä tuolin,  koska sen ryhdikäs muotokieli tuntui aluksi liian ankaralta uudessa kodissa, viime hetkellä kuitenkin sekin löysi tiensä keittiöön, ja nyt se onkin sopivan jäykkä kavaljeeri venkuloille uusrokokootuoleille. 

 Kustavilainen keittiönsohva kuuluu ihan itsestään meidän talon keittiöön. Sohva on tukevaa tekoa, vaikka se on niin vanha, että käsinojat ovat ajanmyötä kuluneet ihan kiiltäviksi. 


Hellassa palaa tietty tulet, talvipäivinä hellalla saa keittiön lämpötilan luksuskorkeaksi, millään sähkölämmityksellä en ikinä raaskisi lämmittää keittiötä niin lämpimäksi.Viime päivinä olen tuonut jo keittiöön kasvikirjojani, nyt pitäisi vielä malttaa odotella lumien sulamista, että pääsen toteuttamaan suunnitelmiani.


Pöydän viisihaarainen kynttilänjalka on kihlajaislahja isovanhemmiltani, ja sillä on minulle suuri tunnearvo.  Suuri kynttelikkö on seurannut meitä jokaiseen kotiin ja aina se on ollut parhaalla paikalla keittiön pöydällä. 


15 kommenttia:

 1. No teillä on tosiaan ruokapöydällä näköä ja kokoa, mutta niin tietty pitää ton kokoisessa tilassa ollakin :)
  Kerrassaan ihana kokonaisuus, kun kaikki ei ole niin justiinsa.. Sopivasti eriparisia, mutta silti niin hyvin toisiinsa sopivia.
  Enkä vaan lakkaa ihmettelemästä sitä, kuinka hienosti olette saaneet loihdittua uuteen taloon sellaisen tunnelman, että se olisi ollut paikallaan aina :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on usein sellainen olo täällä kotona, että olisin vanhassa talossa ja jossakin loma-asunnossa :) ja ehkä siksi en myöskään stressaa siitä, että täällä ei kaikki ole niin viimeisen päälle :)

   Poista
 2. Teillä on niin kaunista!! Ja kuten joskus aikoinaan kommentoin,voisi luulla teidän taloa vanhaksi,niin hyvin olette onnistuneet! tykkään todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R, aina vähän kauhistuttaa laittaa näitä oman kodin kuvia näin julkisesti näkyville, niin tällaiset positiiviset kommentit tuntuvat tosi kivoilta :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, kuvatessa toivoin, että saisin tämän päiväisen harmaan talvisen tunnelman tavoitettua kuviin :)

   Poista
 4. Olemme katselleet samaa pöytää meille, mutta puunvärisenä ja vähän sillä silmällä, että sen voisi maalata pellavaöljymaalilla niin ikään vanhoihin kustavilaisiin tuoleihin sopivaksi. Tuo tuoli on muuten oikeasti ankaran näköinen, mutta sopii mainiosti joukkoon. :) Teillä jatkuu ehyt harmoninen tunnelma tilasta toiseen, kaunista!

  VastaaPoista
 5. No tämä on se puunvärinen ja itse maalattu :) en pystynyt ostamaan sitä tehdasväristä vaan oli saatava vähän siveltimenjälkeä pintaan :) on kyllä yllätyävän laadukkaan tuntuinen pöytä.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Anu, ja ihanaa viikonloppua Villa Mezzoon :)

   Poista
 7. On kyllä hyvän henkinen keittiö; hellan lisäksi myös tunnelma on niin lämmin! Niin lämmin, että välittyy kuviinkin asti. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koen itsekin, että tääsä talossa on hyvä tunnelma, en ole viihtynyt missään aiemmassa kodissamme niin hyvin kuin täällä <3

   Poista
 8. Uusi lukija ilmoittautuu. Teillä on aivan hurmaava
  talo. :)

  VastaaPoista
 9. Unelmien koti! Ihan mielettömän ihanat ruokatilan seinät! Oli pakko kommentoida

  VastaaPoista