22.1.2015

Eteinen ja wc

Minulla oli ennen talon huonetilojen hahmottumista aika paljon epäilyksiä meidän eteistä kohtaan. Eteinen on talon ainoa tila, johon ei tule suoraan luonnonvaloa ja talotekniikan takia eteisen katto on alempana kuin keittiön ja salin katot.  Ajattelin, että eteisestä voisi pahimmillaan tulla kolkko ja pimeä läpikulkutila, jossa ei olisi mitään kaunista. 

Talon valmistuttua kodinhoitohuoneen ovesta ja kuistin pikkuikkunasta lankeaa kuitenkin tilaan minusta kauniin rauhallinen epäsuora valo ja eteisesta onkin yllättäen tullut yksi lempipaikoistani talossa. 


Eteisen naulakko on tehty vanhasta kaapista, lähdimme ostamaan toissa vuonna hyllykköä kuvan perusteella ja odotin ostavani edullisesti matalan pikkuhyllykön, mutta ylhäältäpäin otettu kuva hämäsikin ja halvalla hinnalla saimme tällaisen ison ovettoman talonpoikaiskaapin. 
Ajattelin heti silloin, että hyllyköstä saisi hyvän englantilaistyylisen naulakkokokonaisuuden ja niin se löysikin helposti oman paikkansa talon eteisessä. Nostimme vaan kaksi hyllyä pois ja porasimme takaseinään parilla ruuvilla Bloomingvillen rautanaulakon. Jos joskus joku haluaa palauttaa kaapin entiselleen, niin se onnistuu sitten helposti.

Eteisen valaisin on ostettu Amsterdamista jo silloin kun päätimme ostaa tontin Suomesta :)


Pihlgren ja Ritolan harmaata Orapihlajaa on talossa eteisen lisäksi myös yläkerran aulassa, tilasin tapettia ensin pari rullaa ja tapettien saavuttua tulikin kiire hakemaan loput saman painoerän tapetit kun tajusin, että haluan tätä tapettia taloon enemmän kuin yhdelle pikkuseinälle. 

Iso peili tuplaa kodinhoitohuoneen ovesta tulevan valon ja avartaa myös pientä tilaa tosi paljon.


Harmaalla paletilla väritetystä eteisestä pääsee myös meidän alakerran toilettiin. Wc on rakennusmääräysten takia isompi kuin mikä olisi mitenkään järkevää, joten ajattelin ottaa turhista neliöistä ilon irti ja tehdä wc:stä muuta taloa värikkäämmän viktoriaanisen kokonaisuuden. Samoja värisävyjä on kyllä oikeastaan ympäri taloa, mutta täällä ne ovat kaikki yhdessä.


Wc-tilassa olen noudattanut samoja periaatteita kuin muunkin talon sisustuksessa. Suurin osa kalusteista on vanhoja ja kierrätettyjä ja minusta vähän kuluneet ja muutenkin ränsistyneet yksityiskohdat tekevätkin tilasta mielenkiintoisemman.


Toile de jouy -tapetti on englantilainen, senkin ostin jo ennen kuin taloa oli edes alettu rakentaa :)  


Koska meillä on wc myös yläkerrassa olemme jakaneet wc:t niin, että ylhäällä on meidän privaatimpi wc-tilamme, jossa on kaikki hammasharjat, kauneudenhoitojutut ynnä muut tilpehöörit ja alakerran wc:ssä taas ei ole juuri mitään pikkutavaraa. Tämä jaottelu helpottaa aika paljon arkea kun arkiaamun kiiressä ei tarvitse miettiä kummassa kerroksessa kenenkin hammasharja tällä kertaa piileksii. 32 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista ja rauhallista!

  VastaaPoista
 2. mukava ratkaisu vaatesäilytykseen tullainen tuunattu vanha kaappi. hienoa, et olet ajatellut senkin, et joskus voit helposti palauttaa kaapin taas entiselleen. onko tuo söpö pikkujakkara pienimpiä pöntöllä istujia varten?
  sinä et kyl ole mikään "täs ja heti kaikki mulle" ihminen, niin pitkäjänterisesti olet hankintoja kotiisi vuosien aikana tehnyt. Tykkään tyylistäsi, mukavaa viikonloppua:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona :) en ole onneksi kovin vaihtelun haluinen sisustaja, joten monta vuotta vanhat hankinnat tuntuvat edelleen yhtä kivoilta kun ostohetkelläkin. Pikkujakkara on tosiasn meidän 5-vuotiasta varten :) iloista viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Kyllä on levollisen kaunista!

  Näytin miehelleni kuvia blogistasi. Hän tuumasi,että mistä on löytynyt noin hieno vanha talo :). Sitä itsekin olen monesti ihmetellyt,miten olette saaneet 'viimeistä piirtoa myöten' sen vanhan tunnelmafiiliksen kotiinne. Ihailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) luulen, että meidän talon materiaalit ja mittasuhteet on niin perinteiset, että niistä tulee se vanhan talon vaikutelma.

   Poista
 4. Tosi kaunis idea tuo eteisen naulakko! Ihailen kovasti tyyliäsi, kun tunnut tekevän kaikki sisustusmateriaalihankinnat harkitsevasti! Meillä kun täällä tuvassa asuu "kaks hätäästä"! Jos jään harkitsemaan jotain niin todennäköisesti harkitsen sitä vielä vuosien päästä :D Mutta todella kaunis kokonaisuus sisustuksineen tämä teiän talonne! Ja tuo wc:n tapetti! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan lukenut vuosien mittaan niin paljon kaikenlaisia Country living-lehtiä, että tyyli tulee jo selkärangasta ;)

   Poista
 5. Kaunista! "Naulakkokaappi" on upea keksintö, sopii tuohon just eikä melkein! Samoin eteisen tapetti <3 Ja tuo wc:n allaskaappi on myös aivan ihana :)
  Meidän eteisestä tulee todella pieni ja pelkään, miten pimeä ja ahtaan oloinen se onkaan. Siihen kun täytyi mahduttaa yläkertaan menevät portaat. Täytyy yrittää materiaali- ja sisustusratkaisuilla saada siitä valoisamman ja avaramman näköinen. Katsotaan, miten onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että saat teidän eteisestä kauniin ja houkuttelevan! Joskus pieneen tilaan onkin helpompi saada ehyt kokonaisuus kuin laajaan ja rajattomaan tilaan :)

   Poista
 6. Taas tulen huokailemaan - ihastuttavaa. Ja tuo WC:n tapetti on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tuohon wc:n sisustukseen aika paljon vaikutteita sinun wc-kuvistasi. Vaikka lopputulos ei olekaan samanlainen, niin joitain samoja elementtejä kyllä löytyy :)

   Poista
 7. Ihan järjettömän kaunista ja seesteistä. Tyylikästä! Todella, todella kaunista ja eteisessä on tosiaan pehmeä valo. Ei lainkaan pimeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kommentti :) pelastit taas mun aamun <3

   Poista
 8. Teillä on ihanan seesteinen koti ja hienosti olet kasannut sisustusta pikkuhiljaa. Arvostan sitä, että satsataan kestäviin ja ekologisiin sisustusratkaisuihin. Ja aivan ihana vessa! Varsinkin se tapetti :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana eteinen. Olet niin hienosti sisustanut että ei voi kuin hiljaa ihailla ♥

  VastaaPoista
 10. Löysin Pömpelin -kaunista tyylikästä ja vähän = ihana !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne :) Tervetuloa!

   Poista
 11. Kaunis eteinen ja tuo tapetti on kyllä niin ihana!
  Upea on myös tuo kaappi / naulakko, kuten myös lamppu, :)
  Teillä on niin upea koti, <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minttu, jotenkin tosi luontevasti ja helposti on tämä eteisen sisustus asettunut paikoilleen :)

   Poista
 12. Ihanat on jo sanottu, joten mä sanon noista rakennusmääräyksistä. Estettömyyssäännöt ovat mielestäni aivan älyttömät. Yksiöistä puolet alkaa olla vessaa. Onneksi meidän (uudis)saunan vessa meni pienenä koppina läpi. En tosiaan olisi halunnut laittaa siihen yhtään lisäneliötä.

  (Mut pakko vielä: on toi teidän veski niin kaunis!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei teillä tärvääntynyt hyviä neliöitä turhuuteen! Ymmärrän hyvin, että on tärkeää rakentaa koteja, joissa liikuntaesteiset voivat asua, mutta kun tämä meidän talo ei millään muotoa muutenkaan sovellu pyörätuolilla liikkuvalle (ainoat makuuhuoneet yläkerrassa, ei tilaa hissille, talon sijainti mäen päällä…), niin on täyttä hulluutta, että meillä pitää olla inva-wc ja inva-sisäänkäynti kylpyhuoneeseen.

   Poista
 13. Eteisen kaappi on täysi kymppi, mutta kyllä wc:kin on aivan upea. Olen samaa mieltä, että hieman kuluneet ja jopa ränsistyneet kalusteet tuovat mielenkiintoa sisutukseen. Teillä on todella kaunis koti ja niin aistikkaasti sisustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista, Päivi :)

   Poista
 14. Hyvä tapettivalinta eteisessä! Juuri samaa (jos tuo on se harmaapohjainen Oratuomi?) tulee meillekin uuden kodin eteisaulaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on harmaata Orapihlajaa :)

   Poista