25.12.2014

Ullakkohuoneen master bedroom


 Joulupäivän valo oli kaunis miehen ja minun huoneessa.  Huoneemme on aika askeettinen,  rauhallinen nukkumapaikka. 


Hirret on maalattu vaaleiksi Country Frenchin kalkki-kaseiinimaalilla, sävy on hieman vihreään taittava Päärynä. Katto on karkeapintaista lautapaneelia ja se on maalattu Uulan himmeällä sisäöljymaalilla valkoiseksi. 

Huoneeseen avautuvat yläkerran aulasta vanhat sammaleen vihreät pariovet. Alla kuvassa näkymä aulasta, jossa vasemmalla pikku wc:n ovi ja oikealla Joel Konsinin vanhojen mallien mukaan rakentamat kauniit porraskaiteet. 

Muualla yläkerrassa katot eivät ole aivan ylös asti auki ilmanvaihdon vetojen takia, mutta meidän huoneeseen saimme jätettyä kurkihirren näkyviin.


Pariovet on maalattu Allbäckin Billnäsin vihreällä.  Ovet olemme ostaneet Wanhan Wallankumouksesta, ja näissäkin ovissa uusi maalipinta mukailee ovien vanhaa väriä. 
Makuuhuoneen puukuitulevyseinät olemme tapetoineet Pihlgren & Ritolan Harmaa raita-paperitapetilla, jonka lämmin sävy taittaa ainakin meidän huoneen valossa hieman vaaleanpunaiseen. 


 Vasemmalla on vaatehuoneen kaksi ovea, ne löytyivät helsinkiläisestä kantakaupungin asunnosta, josta ne oli purettu uudistusten tieltä. 

Sänkynä meillä on luomupuuvillasta valmistettu futon. Matala sänky korostaa hauskasti huoneen erikoisia mittasuhteita ja sängyltä on tietenkin myös tosi hyvä katsella yöllistä tähtitaivasta :)20 kommenttia:

 1. Täydellinen huone, ei mitään ylimääräistä - rauhallinen ympäristö hyville yöunille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän sitä loppujen lopuksi tarvitsee nukkumahuoneeseen, ainakin jos viihtyy askeettisessa ympäristössä :)

   Poista
 2. Onpa _ihana_ makkari. Superseesteinen. Ja niin siisti. Kyllä tuolla varmasti kelpaa tähtiä katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisti vielä toistaiseksi, onneksi on tuo vaatehuone, johon voi tunkea kaiken ylimääräisen tavaran :)

   Poista
 3. Harmaa väri on kyllä seinissä yllättävä siinä, että se tuntuu vaihtavan sävyä valon mukaan. Meillä kuopuksen huone pinkopahvitettiin ja maalattiin harmaaksi. Kesällä väri taittuu liilaan iltaisin kun aurinko laskee ja talvisin se saa helposti vaaleansinisen sävyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tämän talon myötä keskittynyt paljon katsomaan ja miettimään harmaan sävyjä, niitä on kokonainen oma maailmansa ja tosiaan valon väri vaikuttaa harmaisiin ehkä väreistä voimakkaimmin.

   Poista
 4. Aah miten kaunista ja selkeää. Ja onnea uuteen, valtavan hurmaavan kotiinne! Edellisen postauksen ulko-ovet tekivät minuun suuren vaikutuksen samoin kuin nyt tuo kaide! Uudessa talossanne on viehättävästi vanhan talon henkeä.

  Nyt lähtee täälläkin makkarin tyhjennysoperaatio käyntiin - miten tuota tavaraa on niin kertyykin, kiitokset alkusysäyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eukko kauniista kommentista :) Moni meillä täällä talossa käynyt on sanonut, että tuntuu ihan kuin olisi vanhassa talossa, se on minusta ihmeellistä ja tietysti myös tosi kivaa sillä toivoimme, että saisimme taloon vanhojen talojen tunnelmaa ja estetiikkaa.

   Poista
 5. Ihanan levollinen huone ja kaunis valo. Nuo vihreät ovet ryhdistää kivasti muutoin vaaleaa tilaa. Nautin, kun vaaleaan tilaan on tuotu sävyillä eloisuutta ja samalla levollisuutta. Nämä kuvat saa kyllä odottamaan jo tulevaa yläkertaamme.. vuokrakodin makkarit, kun on tungettu täyteen säilytettävää tavaraa, huah! Olen aina halunnut makuuhuoneista levolliset ja hieman askeettiset tilat. Meillä tulee myös makuuhuoneesta tämän mallinen. Päätyhuoneesta erotetaan vaatehuone ja kylpyhuone poikkiseinällä. Oletteko muuten käyttäneet ovenpielilistoissa samaa listaa kuin jalkalistoissa?

  VastaaPoista
 6. Pidän itsekin paljon siitä, että vaikka väripaletti on vaalea, niin se ei kuitenkaan ole tasaisen harmaa tai valkoinen, vaan sävyjä on paljon ja joukossa myös voimakkaampia värejä. Isoissa ovissa on samaa listaa kuin lattiassa ja pienet komeroiden ovet on listoitettu ihan yksinkertaisella peruslistalla, koska iso lista pienessä ovessa olisi minusta vähän epäsuhtaisen näköinen.

  VastaaPoista
 7. Ihanan seesteinen makuuhuone ja ihana vihreä pariovissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut miten ympäristö vaikuttaa siihen kuinka gelppo on illalla rauhoittua nukkumaan, tällainen turvallinen ja yksinkertainen soppi on minulle ihan ihanteellinen :)

   Poista
 8. ihana makuuhuone. meilläkin on makkarissa kattoikkuna, kunpa pilvet väistyisi, jotta saisimme ihailla täyttä kuuta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetimme lasten kanssa katsoa uuden vuoden iltana näkyisikö ikkunasta raketteja, mutta molemmat nukahtivat heti. Taisi olla juuri sopivan rauhoittavaa iltapuuhaa katsella yöllistä taivasta :)

   Poista
 9. Ah tuo vihreä on ihana. Voisi sopia myös meille. Hakusessa on vähän harmahtava vihreä, tuo lienee jotain sen suuntaista. Meillä olisi yksi peiliovi maalattava (alle jää hyväkuntoinen valkoinen pellavaöljymaali) ja mietin maalin menekkiä. Paljonko teillä kului?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allbäckin maalit on tosi riittoisia, tätä oviparia en maalannut itse, joten en tarkkaan tiedä menekkiä, mutta yleensä Allbäckiä on mennyt selvästi vähemmän kuin esim Uulan pellavaöljymaalia. Väri on tosiaan kaunis, aika erikoinen kylmä harmahtava vihreä.

   Poista
 10. Ai, että kuinka kaunista ❤️❤️❤️ Olen tässä jo pitkän aikaa selaillut postauksiasi. Upea talo kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Näissä talven kuvisda valoa on paljon vähemmän ja tunnelma muutenkin erilainen kuin nyt kesällä kun kattoikkuinoista tulvii valoa myöhään iltaan asti.

   Poista
 11. Anonyymi11.11.17

  Olen monta kertaa ihastellut pariovien vihreää väriä. Haluaisin samaa sävyä meidän ulko-oviin. Kävin katsomassa rakennusapteekin sivuilta tuota maalia ja väri vaikutti selvästi vaaleammalta kuin teillä. Onko mielestäsi väri luonnossa lähellä tuota kuvan sävyä vai huijaako hämärä valaistus sen kuvassa tummemmaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Sävy on kyllä aurinkoisina päivinä jonkin verran vaaleampi kuin kuvissa. Tuolloin oli niin hämärä talvinen valo, että sävy näyttää kuvissa aika intensiiviseltä.

   Poista