19.12.2014

Tervetuloa kotiin joulu

Talo on koko ajan valmiimpi ja valmiimpi. Huone kerrallaan siivotaan puulastuja, sahanpurua ja listanpaloja pois ja kannetaan työkaluja kellariin. Viimeisimpänä on nyt talon kuisti saatu valmiiksi.

Kuisti on minulle talon tiloista yksi tärkeimmistä. Hengittävä, lämmitämätön lasikuisti on sellaista vanhaa viisasta rakentamista, joka harmi kyllä on uudisrakentamisesta melkein kokonaan unohdettu. 
Kodin sisääntulo on kuitenkin myös syvällisemmin minulle merkityksellinen asia. Koen, että ulko-ovi  ja sisääntulo kokonaisuutena vaikuttaa paljon siihen miten talon asukkaat ja siellä vierailijat talon kokevat. Kolkko, sotkuinen ja suljettu vaikutelma ei ainakaan ole sitä mitä kodiltani toivon, joten pidän myös tärkeänä, että talomme sisääntulo olisi tunnelmaltaan lämmin ja kotoisa. 
Joulun lähestyessä on meidän talossa myös onneksi jo niin valmista, että joulukoristeita ei tarvitse ripustaa sirkkelin kahvaan. Tuntuu tosi hienolta koristella ensimmäistä kertaa omaa taloa jouluun.

Ripustin eilen isäni kanssa parioviin havukranssit ja viimein samalla saimme oveen myös talon numeron, nyt löytää joulukin meille :)


Ulkoportaisiin tehtiin väliaikaiset kaiteet muuttotarkastusta varten, olemme ajatelleet, että teemme portaisiin mustasta raudasta oikeat kaiteet joskus myöhemmin.

Sisällä kuistilla puulattia maalattiin kaislanvihreäksi Virtasen porstualla ja hirsiseinät mies maalasi Country Frenchin valkoisella. Oven edessä on näillä mutasäillä pakollinen kuramatto ja oikealla puolella kenkälaatikoksi on päätynyt Amsterdamissa kadulta löytynyt vanha hedelmälaatikko. Vanha vihreässä maalissa oleva puulaatikko oli parin kympin ostos Antiqista. Laatikon päällä oleva myrskylyhty on osoittautunut tosi käteväksi vempeleeksi, kovalla säällä se antaa valoa paremmin kuin mikään taskulamppu. 


Kuistilla on myös vanha suuri kaksiosainen kaappi. Ostin kaapin viime kesänä puusepältä, joka oli löytänyt kaapin edesmenneiden vanhempiensa piharakennuksesta. Kaapin sisältä löytyi olkia ja kaapin "tuoksu" oli jonkinlainen yhdistelmä lampolaa ja hometaloa, mutta etikkapesun jälkeen kaappi on jo inhimillisemmässä kunnossa. Todennäköisesti kuitenkin joudumme hiomaan kaapin puupinnalle, koska  kaappi on joskus päässyt kastumaan sen verran pahasti, että maalikerroksia ei saa oikein millään enää kokonaan puhtaaksi todennäköisistä home- ja sieni-itiöistä. 


  
Kuistin pieni puusänky on etukäistesjoululahja vanhemmiltani. Se on äitini löytö Lohjan kierrätyskeskuksesta. Sängyn ostaminen vaati kuitenkin äidiltäni sinnikkyyttä sillä kierrätyskeskuksen henkilökunta oli ollut melko vastahakoisia myymään sänkyä, olivathan he juuri saaneet joulun kunniaksi aseteltua esille "romanttisen nurkkauksen", jonka osana vanha sänky oli. Onneksi kuitenkin sänky saatiin meille ja osaksi meidän kuistin "romanttista nurkkausta" :)

 

 Tervetuloa kotiin joulu ja kaikki meidän jouluvieraat. Iloa ja rauhaa myös teidän blogin lukijoiden jouluvalmisteluihin!

43 kommenttia:

 1. Oi, tuollaisen kuistin minäkin ottaisin - niin mielelläni! Todella kaunista!! Tunnelmallista joulua uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä todella ihanalle kuistille! Oikein ihanaa joulua uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 3. Onnea teille uuten kotiin! Juuri niin kaunista kuin ajattelinkin.

  Tämä postaus sai mut haikailemaan kylmää porstuaa. Mehän olemme tilanpuutteen vuoksi ajatelleet, että rakennamme lämpimän kuistin, mutta olen ollut kokoajan epävarma sen suhteen. Vielä on aikaa miettiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että lopputulos ei ole tuottanut pettymystä :) Kylmä kuisti ei onneksi ole ollut ihan kylmä vaan lämpimältä puolelta kulkeutuu ovenavauksilla kuistilla ihan hyvin lämpöä, joka myös pysyy siellä. Keväämmällä varmasti myös ikkunoista alkaa tulla auringonlämpöä sisään.

   Poista
 4. Ihana kuisti! Mua harmittaa todella paljon et meijän kuistista tuli ihan liian pieni :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minusta kuisti tuntui aluksi ihan jättisuurelta, mutta kummasti se tila täyttyy kun lasten kavereita tulee useampi samaan aikaa sisään reppuineen ja toppatakkeineen.

   Poista
 5. Kaunista :)
  Ulko-ovi on niin houkuttelevan kaunis ja kuistin vanhat esineet sopivat sinne mainioisti. Ihanaa jja tunnelmallista joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
 6. Mä olen kyllä maailman tylsin blogilukija. Aina täällä vaan huokailen, että voi että... ihanaa...

  Kylmä kuisti on mun mielestä mainio keksintö. Isälläni oli lapsuudesta hienoja tarinoita, miten kylmällä kuistilla tehtiin läksyjä, kun talo oli sotien jälkeen täynnä porukkaa, huutolaisia yms. Eikä kylmyys paljon tuntunut, kun oli omaa rauhaa.

  Ihanaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentteja on aina tosi kiva lukea :) ihanaa, että tykkäät kuistista ;) On se elämä vaan ollut vielä vähän aikaa sitten erilaista, nykyään on usein vauvoillakin omat huoneet!

   Poista
 7. Kaunista ja tunnelmallista. Teidän kelpaa - näin jouluna ja - ihan jokaisena päivänä. Siispä, tunnelmallista Joulua!

  VastaaPoista
 8. Näyttää ihanalta. Uutuuttaan hohtava talo vanhan talon maustein. Kaikki vanhatkin talot ovat joskus olleet uusia, ehkä juuri tuollaisia. Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 9. Tunnelmallista ensijoulua uudessa kodissa. Talostanne kyllä tuli juuri niin ihastuttava kokonaisuus kuin alusta asti suunnitelmistanne saattoi odottaakin. Talossanne huokuu talon henki. Nykyään niin siloitelluissa rakenteissa joissa, joka luonnollinen poikkeama paikataan ja pintakäsitellään. No kai niissäkin jonkinmoinen talon henki roihuaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) se oli kyllä vaikuttavaa miten talon pikkuhiljaa rakentuessa alkoi sisätiloihin tulla ihan omanlaisensa - juuri tämän talon oma - tunnelma. On myös ollut jotenkin hyvin rauhoittavaa kun tänne ei ole tarvinnut ollenkaan tekemällä tehdä sisustusta vaan talon tilat ovat jo itsessään tunnelmallisia.

   Poista
 10. Tosi kaunista ja jouluisaa. Olen samaa meiltä sisääntulon tärkeydestä (ja odotan todella malttamattomana eteisemme remonttia...). Ja sä löysit tuollaisen numerokyltin! Sopii ihaniin oviinne kuin nenä päähän! Oikein ihanaa joulua uuteen kotiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina, vähän etukäteen mietin ovatko ruosteiset peltinumerot liian rosoiset uuteen taloon, mutta sopivatkin oveen tosi hyvin :)

   Poista
 11. Onpas teillä kaunista ja niin valmista jo. Ihana vanhan ajan kuisti. Tuollaisia ne ennen oli. Teillä vielä niin kaunis. Rauhallista Joulua uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 12. Näissä kuvissa sielu lepää. Ihana sävymaailma ja kaiken kaikkiaan kaunista, harmonista, uutta & vanhaa, rosoa & elämääkin. Meilläkin samainen myrskylyhy on osittautunut loistavaksi!
  Ihanaa joulun aikaa uuteen kauniiseen kotiinne :)!

  VastaaPoista
 13. Oi, tästä postauksesta tuli ihana joulumieli. Rauhoittava ja mennyttä aikaa mukaan ottava (jouluissa sitä aina herkistyy myös muistelemaan menneitä jouluja ja jo edesmenneitä rakkaita ja huomaa sukupolvien ketjun esimerkiksi jouluperinteiden muodossa) tunnelma, mutta silti raikas. Toivottavasti mekin päästään omaan uuteen-vanhaan kotiin ensi jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle joulu on niin tärkeää aikaa, että taloa suunnitellessa mietin paljon sitä miltä se näyttäisi - ja tuntuisi - jouluun puettuna :)

   Poista
 14. Hyvää joulua!

  Teillä on todella kaunista harmonista. Ja olet kyllä tehnyt mahtavia löytöjä.

  VastaaPoista
 15. Onnea uuteen kotiin ja ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 16. Teillä onkin aivan erityinen joulu, se ensimmäinen uudessa kauniissa kodissa. Oikein ihanaa joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 17. Teillä on ehkä kaunein näkemäni oikean kodin kuisti. Siis ihan todella niin kaunis, ettei sanoja löydä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Johanna miten kauniisti kirjoitettu, ja minä kun mietin että kehtaako tällaisia kuvia edes laittaa esille :)

   Poista
 18. Tuo vanhan roosan sävy yhdistyy upeasti lattian pehmeään vihreään. Sinulla on todella varma värisilmä ja - maailma. Näyttää niin kauniilta. Mikä ihana aika päästä omaan kotiin- jouluksi :) Onnea uuteen kotiin ja hyvää joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, mietin etukäteen tosi paljon, että miltä mahtavat suunnittelemani väriyhdistelmät näyttää oikeasti, mutta onneksi ne ovat tuntuneet ihan toimivilta ja olen saanut kyllä taloon kaikki lempparivärini :)

   Poista
 19. Olipa kiva nähdä näitä kauniita kuvia teidän ihanan toimivasta eteisestä ja kutsuvasta sisääntulosta. Olin jo unohtanut että sinne tulee Kaislaa. Oven kanssa muodostuu tosiaan aivan ihana vastaväriharmonia! On varmasti ihanaa aina tulla kotiin. Itsekin tulen jo onnelliseksi pelkästä ajatuksesta teidän upeista vanhan roosan värisistä ovista. Nämä kuvat vahvistivat, että meidänkin sisääntuloon kaivataan juuri tätä vastaväriharmoniaa. Näin aivan ihanat vaalean salvian väriset ovet punaisessa Huopalahden kirkossa tänään kun olimme ristiäisissä siellä. Harmittaa kun en saanut kuvaa päivänvalossa. Hyvää joulua talon väelle!

  VastaaPoista
 20. Kiitos samoin! Juuri mietinkin, että toivottavasti käyt täällä blogissa katsomassa kun mun sosiaalinen elämä on tällä hetkellä ihan nollassa. Saatiin juuri eilen viimeinen isompi rakennushomma sisällä valmiiksi, joten nyt alkaa toivottavasti elämä palautua pikkuhiljaa normaaliksi :)

  VastaaPoista
 21. Tuo ulko-oven väri on täydellinen meidän koko talon väritykseksi. Suostutko paljastamaan mikä maali ja sävy kyseessä? Maalasitteko oven itse vai tuliko se puusepältä maalattuna? Teillä on niiiin kaunista! En malta odttaa, että pääsemme itse tuohon vaiheeseen joskus. Ehkä parin vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovi on maalattu Allbäckin pellavaöljymaalilla. Väri on itse sekoitettu valkoisesta ja gammelrosasta, puuseppä sekoitti sävyn toiveiseni mukaisesti, joten valmista reseptiä tähän sävyyn ei valitettavasti ole :)

   Poista
  2. Täydellinen sävy tulikin! Kiitos tiedosta! Olen itsekin kova sekoittamaan eri sävyjä, mutta taitaa olla mahdoton tehtävä sekoittaa kymmeniä litroja itse samaa sävyä talon maalaamiseen. 😉

   Poista