6.12.2014

Omassa talossa


Kirjoittelen tätä uuden kodin keittiön pöydän ääressä. Koira nukkuu jaloissa omalla lampaantaljallaan. Keitin joka-aamuisen vihreän teen kaasuliedellä ja katselen ulos, jossa siniharmaa usva sulkee mäen päällä turvallisen vakaana seisovan talomme syliinsä. Meidän oman talon.  Oman kodin. Lasten lapsuudenkodin ja minun ja miehen elämän yhden isoimmista saavutuksista. 

Kuvasin aamuhämärässä salia ja näkymää keittiöön, ilman stailausta, sellaisena kun se on :)


Ekotalo on rauhoittava koti, puu tuoksuu hyvältä ja talon hiljaisuus on ihmeellistä. Talossa on tilaa elää, leikkiä ja remuta. Talossa on tilaa olla koko perhe samaan aikaan samassa tilassa. 

 En halunnut ennen muuttoa liian tarkasti miettiä sisustusta ja talo onkin yllättänyt minut omalla tunnelmallaan. Talo ei olekaan mikään torppa, vaan jokaisesta pienestä ja suuresta, intuitiolla valitusta visuaalisesta yksityiskohdasta on muodostunut kokonaisuus, joka on kuvitelmiani paljon ennemmän château.


Mutta jottei totuus unohtuisi: sali on meidän ainoa kokonaan valmis huone. Muu talo on enemmän ja vähemmän vielä puoliksi rakennustyömaata ja muuttotannerta. Mies oli tällä viikolla töiden takia Vilnassa. Onneksi vanhempani ovat olleet tosi suurena apuna tässä muutossakin. Suuri kiitos heille.

Kiitos myös teille lukijani mukana kulkemisesta, jokainen kommentti ja sähköpostiviesti on minulle tärkeä. Pömpeli-blogi jatkuu talon valmistuttuakin niin kauan kun keksin kirjoitettavaa, ja toisaalta, tästähän se talon tarina vasta alkaa! :)62 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Teillä näyttää niin lämpöisältä, kotoisalta ja kauniilta :)

  Innokkaana odottelen uusia postauksia kun pääsette asettumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos myös konkreettisesta avusta, pariovista tuli kunnostettuina tosi kauniit!

   Poista
 2. Aivan ihana tunnelma välittyy kodistanne. Miltei haistan puun tuoksun. Kodistanne tuli upea. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen ihanaan kotiinne ja innolla odotellaan postauksia jatkossakin. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää itsenäisyyspäivää myös teille!

   Poista
 4. Voi että. Olen ihan sanaton...Tunnelma ja uun tuoksu todellakin välittyvät tänne ruudun toiselle puolelle. Olen myös innolla odottamassa uusia postauksia sisustuksesta ja kokonaisuudesta! Ihanaa Itsenäisyyspäivää uuteen, upeaan kotiinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin teille hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 5. On varmasti mahdottoman hieno tunne! Lämpimät onnittelut ja nautinnollisia hetkiä omassa kodissa!

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Harmooniselta näyttää ja uskon sen myös siltä tuntuvan :)
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Hyvää itsenäisyyspäivää myös teille!

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiinne. Näyttää aivan ihanalta "vanhalta" puuhuvilalta, käsittämätöntä.

  VastaaPoista
 8. voin kuvitella mitä kaikkea mielessäsi liikkuukaan saadessasi muuttaa rakkaudella rakentamaanne uuteen kotiin. näen jo kaksi sinivalkoista kynttilää salin ikkunalaudalla luomassa lämpöä pimenevään Itsenäisyyspäivän iltaan ja osoittamaan kiitollisuutta kaikesta siitä, mikä on mahdollistanut tämän kaiken. vähitellen koti täyttyy elämänjäljistä ja olisi todella mieluista saada olla mukana edelleenkin Pömpelin tarinassa.
  Paljon Onnea uuteen kotiin ja Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, ja aivan totta, tänään sytytimme kaksi sinivalkoista kynttilää :)

   Poista
 9. Onnittelut! Näyttää aivan uskomattoman ihanalta!

  VastaaPoista
 10. Onnea uuteen kotiin. Ihanan rauhaisaa ja mitään ei ole liikaa!

  Hyvää itsenäisyyspäivää myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin hyvää itsenäisyyspäivää teillekin :)

   Poista
 11. Oikein paljon onnea tästä saavutuksesta :) Jo pelkkiä kuvia katsomalla pystyn eläytymään kodin tunnelmaan! Niin kaunista!

  VastaaPoista
 12. Onnea uuteen kauniiseen kotiin! On varmasti hieno tunne nauttia ponnistelujen tuloksesta, omasta kodista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä oma talo on jotakin sellaista, jonka tuomaa iloa on vaikea sanoiksi pukea :)

   Poista
 13. Näyttää niin kauniilta! Onnea teille uuteen kotiin! Todellakin hieno saavutus - nyt on syytä kilistää ja juhlistaa Omaa Kotia!

  VastaaPoista
 14. Onnellista eloa omaan tupaan! On ollut hieno matka seurata rakentamistanne! Kiitos että jaoitte sen kanssamme!

  Tulee ihan mieleen oma alkutaival omassa kodissa. Ei sitä unohda. Oletko kuullut,että viisas mies ei rakenna taloa kerralla valmiiksi ;). Vaimon kun saa aina uudelleen onnelliseksi jokaisesta valmistuvasta kodin nurkasta ;). Nauttikaa valmiista ja tehkää voimien mukaan raksajuttuja! Sekin on saavutus,kun kaikki rakkaat on oman katon alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja :) Kiitos taas Kesäpäivä tuesta.

   Poista
 15. Voi miten hienoa. Ja voi miten hienolta näyttää. Onpa kiva ajatus tuo, ettei mietikään sisustusta etukäteen. Jos omat olemassa olevat kalusteet ovat talon henkeen sopivia, voi näin varmasti ajatellakin ja tavarat sitten löytävät luonnollisen paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin minusta on alkanut tuntua hengettömältä sellainen sisustaminen jossa valmis kokonaisuus luodaan kerralla ja yleensä vielä kaikki haetaan uutena kaupasta.

   Poista
 16. Kaikki muut ovat jo tämän sanoneet, mutta sanonpa minäkin... kotinne on todellinen kaunotar ja tunnelmapesä! Onnittelut minunkin puolestani, olette tehneet ison työn, ja nyt on sen hedelmien poiminnan aika! En yhtään ihmettele, että yllätyit intuitiivisten valintojen luomasta kokonaisuudesta; kun kaiken silmää miellyttävän saa yhteen, siitä tulee läkähdyttävän kaunista. Ja kun valojen leikki alkaa ikkunoista joku päivä, tulet vielä huokailemaan ihastuksesta monta kertaa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kiitos ihanasta viestistäsi :)

   Poista
 17. Onnea uuteen kotiin! Ihanan tunnelmallisia kuvia. :)

  VastaaPoista
 18. Onnea uuteen kotiin! Ja tunnelmallista joulun odotusta 😀

  VastaaPoista
 19. Onnea uuteen kotiin! Niin avara ja harmoninen tunnelma! Ihanaa joulunodotusta sinne! :)

  VastaaPoista
 20. Kaunista!
  Hyvää itsenäisyyspäivää :)

  VastaaPoista
 21. Aivan upealta näyttää.(kieli pitkällä odotan kuvia muistakin tiloista). Paljon onnea uuteen kotiin. Pohjakuvaa talosta en löytänyt... Oliskohan sellaista mahdollista saada? Oma projekti suunnittelun alla ja olette toimineet meille inspiraationa uuden vanhan rakentamisesta. Tilojenkäytön hahmottaminen kuvista helpottuisi ja auttaisi meidänkin suunnittelua eteenpäin ;) Kiitos jo etukäteen jos toiveeni pystyt toteuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Himpula ja tsemppiä teidän projektiin :) talon piirustuksia kysellään meiltä aina välillä, mutta olemme päättäneet että emme anna niitä eteenpäin.

   Poista
 22. Ihan mielettömän juhlavalta ja lämpimän kodikkaalta tuntui täälläkin kuvia katsellessa ja etenkin tekstiä lukiessa <3.
  Onnea ihan valtavasti uuteen kotiin! Ja se on kyllä todellakin ihmeellistä, kuinka hirsi(eko)talo hengittää ja on lämmin silloin kun on kylmä ja viileä silloin kun on kuuma. Terveellisestä sisäilmasta ja ekologisuudesta puhumattakaan.

  Varmasti ikimuistoinen joulu tulossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka ja taas kerran kirjoitat niin kauniisti :)

   Poista
 23. Voi miten ihanalta näyttää! Kyllä siitä tuli chateau eikä mikään pömpeli. Nyt on aikaa pysähtyä hetkeksi vetämään henkeä ja nauttimaan siitä mitä näkee. Onnea kamalan paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keskeneräinen, mua naurattaa tämä meidän pikku maalaiskartano, ensimmäisiä talon suunnitelmiin listaamiani toiveita nimittäin oli "ei mikään kartano" :D

   Poista
 24. Onnea sinne "ei mikään kartanoon"! Näyttää kyllä niin tunnelmalliselta. Yhdet ystäväni pohtivat uuden talon rakentamista ja minä kovasti kauppaan heille hirsitaloideaa :) On se vaan niin nätti ja muoviton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Voin kyllä suositella massiivihirttä rakennusmateriaalina ja myös Ollikaisesta pelkkää hyvää sanottavaa :)

   Poista
 25. Onnittelut omaan kotiin muutosta. Näyttää kauniilta ja harmooniselta ja kiva kuulla, että pääsemme jatkossakin vierailemaan täällä.

  VastaaPoista
 26. Kiitos Cheri, mukavaa että seuraat vielkin Pömpelin elämää :)

  VastaaPoista
 27. Onnea uuteen kotiin, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
 28. Onnea uuteen kotiin! Aivan ihanalta näyttää! Perästä tullaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia A, ja voimia teille taloprojektiin :)

   Poista
 29. Kaunista, niin kaunista!

  VastaaPoista
 30. Onnea uuteen Kotiin! Niin kaunista ja seesteisen näköistä!!! Olen seuraillut jonkin aikaa taloprojektianne, ja vakuuttunut siitä, että vastaavanlainen ekotalo olisi minun valintani, jos rakentaminen olisi ajankohtaista (mutta eihän se ole -vanhaa pikkutorppaa asutaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni, vanha pikkutorppa olisi taas minun valintani jos ei oltaisi ryhdytty rakentamaan itse :)

   Poista
 31. Kuinka kaunis ja harmooninen talonne onkaan ! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mäntylän mummi :)

   Poista
 32. Hei. Eksyin tänään ekan kerran blogiinne ja olenkin nyt ahmimalla lukenut tätä. Aivan huikean kaunis talo teillä on! Ja ihailen suuresti rakennustapaa, ekologisesti, hyvien vanhojen oppien mukaan, mutta nykyajan mukavuuksilla. Talonne ovia (uusia ja vanhoja) olen erityisesti ihaillut. Jään mielenkiinnolla odottamaan uusia postauksia. Paljon onnea uuteen ihanaan kotiinne ja kivaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa Eija, kiitos kauniista kommentistasi. Välillä mietin onko tässä bloggaamisessa ja oman talon ja kodin esittelyssä mitään järkeä, mutta sitten näitä kommentteja lukiessa tuntuukin blogin pitäminen tärkeältä ja mielekkäältä.

   Poista