9.11.2014

Vanhan roosan värinen pääovi Kuistilla raksaovi on heitetty syrjään ja tilalla on nyt Christer Grönqvistin tekemät puuovet. Tämä talon pääovi on korkeaa 1800-l. pariovimallia. Ovissa on täysranskalaiset peilit ja ovet on maalattu Allbäckin pellavaöljymaalilla.


 Oven värin on Christer sekoittanut toiveideni mukaisesti Allbäckin valkoisesta ja Gammel rosa-sävystä. Tällainen vanha roosa on aika yleinen väri rannikon puutalokaupungeissa. Pellavaöljymaalien oikeaa sävyä miettiessä on hyvä muistaa, että väri haalenee aika nopeasti ja näiden ovienkin väri on valittu sen verran vahvaksi, että se kestää haalistumista ilman että murrettu roosan sävy aivan häviää.

Talossa on vielä yksi ulko-ovi asentamatta, se on tulossa kodinhoitohuoneen oveksi talon metsän puolelle. Pienen takaoven väri on tämä sama vaaleanpunainen kuin pääovessakin.


Oven yläpuolelle on tulossa perinteinen musta stall lampa, eli sellainen valaisin, joita ennen käytettiin tallin oven päällä. Vaaleanpunaisen oven myötä talo muuttui iloisemman näköiseksi. Yritin pitkään miettiä oven väriksi jotakin tavallisempaa ja huomaamattomampaa, mutta jotenkin vaan tuntui siltä, että tämän talon oven kuuluu olla vaaleanpunainen :)

30 kommenttia:

 1. Just ihana väri! Pikkuisen tuo tosiaan kokonaisuuteen ihanan väripilkun!
  Mukavaa isänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Onnea, että pidit pääsi ja rohkenit valita roosan oven väriksi. Erittäin kaunis on tuo sävy, eikä missään tapauksessa liian tumma - mielestäni siis nappivalinta!
  Teidän ulko-ovi on nyt erittäin kutsuva. Sieluni silmin näen jo talonne jossain sisustuslehdessä, jossa yksi kuvista on huuruinen talvikuva juuri pääoven luota, jossa rapuilla palaa tallilyhdyissä tulet ja alarapulla on havuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt itsekin sitä, että oven värin pitäisi sopia hyvin havu- ja puolukanvarpukransseihin ja pääoven pitäisi myös olla vanhalla tavalla tarvittaessa juhlava. Ja juuri ne tallilyhdyt ja havut ovat se viimeinen silaus, joka ehdottomasti kuuluu tällaisen kuistin talvi-ilmeeseen :)

   Poista
 3. Hyvä valinta ja kun katsoo ovia, ajatukset menee heti jonnekin vanhoille vuosikymmenille. Eli olette onnistuneet saamaan niihin aidon vanhan fiiksen :) Mukavaa isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa, että vaikutelma on mielestäsi onnistunut :) Samoin teille, hyvää isänpäivää!

   Poista
 4. Erittäin hyvä valinta! Todella, todella kaunis väri ja ovi;)

  VastaaPoista
 5. Voi onpa kaunista, hienosti mietittyjä yksityiskohtia ja taidokasta käsityötä! En malta odottaa että pääsette muuttamaan, sisustamaan, bloggaamaan ja nauttimaan vanhaa henkeä huokuvasta uudesta kauniista kodistanne! :)

  VastaaPoista
 6. Oi kun kauniit pariovet! Sävy on juuri täydellinen taloonne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mukava yllätys, että väri mätsää niin hyvin katon punaisten kanssa.

   Poista
 7. Aivan ihanat! Talo näyttää oikeasti hienosti vanhalta - sun tietotaito tässä asiassa alkaa näkyä talossa jo hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taloa on jo ehditty luulemaan vanhaksi. Hauskaa ja kivaa, vaikka en ole yrittänyt tehdä taloon mitään patinointia tms. takovanhaa, vaan se on kuitenkin ihan rehellisesti uusi ja "kiiltävä" :)

   Poista
 8. Hieno talo todella sopivilla yksityiskohdilla!! Olemme suunnittelemassa perinteistä ja ekologista hirsitaloa ja voin sanoa että on valtava tiedonjano kyseistä aihetta kohtaan. Tässä myöskin hieno blogi: http://makitalonkartano.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eki kauniista sanoista sinullekin :) Hyvä, että etsitte rauhassa tietoa, sitä ei ole koskaan liikaa. Ja mitä enemmän tutkailee mitä ja miten muut tekevät niin sitä parempi on itse valita mikä on juuri se itselle sopiva ja paras tapa.

   Poista
 9. Oi, ihanat pariovet ja sävystä tuli todella kaunis. Loistavaa, että ihmiset jaksavat panostaa uusiin vanhan tyylisiin taloihin, niissä oikein sielu lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annuli :) Ovet ja ikkunat ovat talossa ne kohdat, joissa ei olla säästelty. Ja minulle ne ovatkin talon tärkeimpiä yksityiskohtia ja niihin katse aina ekaksi kiinnittyy.

   Poista
 10. Tekisi mieli useamminkin kommentoida jotain, mutta kun aina tulee vain ne samat "ihana" ja "kaunis" mieleen :D Kyllä siitä vaan niin ihana ja kaunis tulee, vaikka sanoissa alkaa jo olla inflaation makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin kukaan bloggaaja kyllästyy lukemaan positiivisia kommentteja :) Tosi kiva tietää, että seurailet meidän edistymistä ja tietty on myös ilahduttavaa, että tykkää siitä mitä olemme tähän mennessä saaneet tehtyä.

   Poista
  2. No se on kyllä totta, että positiiviset kommentit ilahduttavat aina! Semmonen "epäihana" kysymys mulle tuli mieleen, että paljonko tuossa teidän rappujen ylätasanteessa on syvyyttä? Kun meillehän on piirrettynä laajennusosa, jossa on pariovet puutarhaan, ja ovien edessä olevista rapuista tuli tosi isot, koska suunnittelijan mukaan ylätasanteella on minimisyvyys. En nyt muista kaavaa, mutta se laskettiin oven aukeaman mukaan ja siihen sitten lisäiltiin vielä syvyyttä. Mä hiukan tuskailen asian kanssa, koska rapuista tuli niin megat verrattuna laajennusosan kokoon... Mutta teillä on tuossa aika vähän syvyyttä?

   Poista
  3. Se on kyllä tärkeää, että rappusten mittasuhteet ovat sopivat taloon. Nuo vaaditut mitathan vaihtelevat sen mukaan kuinka korkealla ovi on maasta ja onko sisälle myös muita reittejä. Meillä on tässä oven edustalla "varaus" pyörätuolikaistoille ja rappujen laajentamiselle, olisikohan teilläkin kyse noista esteettömyysvaatimuksista, vain onko raput sitten teillä sen verran korkeat, että yleisen turvallisuuden takia ekan rapun pitää olla tilava. Joka tapauksessa muistelen, että tuo ylimmän rapun syvyys on meillä n. 60 cm, voin tarkistaa vielä kun käyn seuraavan kerran talolla. Miten syvä se teillä sitten olisi, jos teette piirustusten mukaan?

   Poista
 11. Kauniit ovet ja erinomainen sävy! Kyllä on taas niin paljon tapahtunut edistystä viime vierailustani, että taas täällä vaan huokailen ihaillen. Ja ihailen juuri tuota yksityiskohtiin laittamaanne energiaa, koska teidän kodistanne näkee, ettei se ole turhaa. Jotenkin olen itse saanut kritiikkiä siitä, että "pilkkujen viilaaminen" on jotenkin neuroottista, ja on rasittavaa tuntea itsensä jotenkin "vialliseksi" silloin kun rupee niitä yksityiskohtia viilaamaan tai alisuoriutujaksi silloin, kun omasta mielestään alkaa katsoa yksityiskohtia sormien läpi ihan vain sen jonkun ulkopuolisen takia että hänelle tulisi parempi olo... Mut nyt en enää tosiaan jaksa laske omaa rimaa sen takia, että joku alemmuuden tunteensa takia rupeaa vähättelemään yksityiskohtien merkitystä. Oon siis opetellut jankuttamaan itselleni, että niin kauan kuin "viilailu" tapahtuu hyvässä hengessä siitä itse nauttien ja niin ettei muut siitä kärsi, siinä ei ole mitään neuroottista. Ootko sä törmännyt koskaan minkäänlaisiin "ongelmiin" tämän selkeän luontaisen taipumuksesi kanssa hioa yksityiskohtia vai onko sulle sattunut niin hyvä lähipiiri, että he hyväksyvät tämän piirteesi nikottelematta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurjaa, että olet joutunut kohtaamaan noin ikävää suhtautumista. Mitä se edes kenellekään ulkopuoliselle kuuluu mitä kukin omassa kodissaan puuhailee.

   Minusta vaikuttaa siltä, että perinnerakentamiseen kuuluu yleensäkin tavalliseen nykyrakentamiseen verrattuna paljon enemmän materiaalien, työtapojen ja tyyliseikkojen miettimistä ja niiden tarkkaa viilailua. Ainakin itse olen kokenut, että perinnerakentajayhteisö (ystäväpiirissäni ja fb:n ryhmissä) oikein kannustaa tekemään hitaasti, huolella ja tarkasti suunnitellen :)

   Oma tarkkuuteni on hyvin valikoivaa, olen monissa asioissa hyvinkin suurpiirteinen, mutta ne asiat, joihin suhtaudun intohimoisesti saavat kyllä osakseen paljon suunnittelua ja yksityiskohtien parissa askarointia. Lähipiirissäni on myös onneksi paljon samanhenkisiä ihmisiä, ja onkin jotenkin ollut ihan itsestään selvää, että talo tehdään niin hienosti kuin vaan suinkin osataan :) Ja jos jonkun mielestä siinä on jotain omituista, niin ainakin he ovat olleet tarpeeksi viisaita pitääkseen sen omana tietonaan. Tsemppiä sinulle oman pääsi pitämiseen ja muista vanha sanonta. "oma tupa, oma lupa" :D

   Poista
 12. Aivan I-H-A-N-A-T ovet ja niiden sävy!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi15.6.18

  Olisko mahdollista saada tarkkaa värisävyä näistä ovista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Ovet on maalattu omalla sekoituksella :)

   Poista