4.11.2014

Sadepäivän tapetoinnitEnsimmäisessä kuvassa pieni vilahdus meidän alakerran toiletin viktoriaanista tyyliä. 
Alakerran wc:n väritys on voimakkaampi kuin muissa huoneisessa. Helmiponttipaneeli on maalattu kahteen kertaan Country French-maalilla, sävyllä Muratti. Seinän yläosa tapetoitiin englantilaisella York wallcoverings:n Asford House-malliston Bunny toile- tapetilla. Etsin pitkään taloon eläinaiheista Toile de jouy-tapettia, joka olisi sekä kaunis että hauska. Viimein tämä puputapetti löytyi amerikkalaisesta verkkokaupasta. Tapetin valmistus on käsittääkseni nyt jo lopetettu, joten olipa hyvä, että ostin tapetin jo hyvissä ajoin ennen kuin olimme edes vielä alkaneet rakentaa taloa :)

 Lastenhuoneiden pilkkutapetti on Harlequin:n What a Hoot -lastentapettimalliston Dotty-tapetti.  Pojan huoneen päätyseinän salmiakkiruututapetti sopii minusta hyvin yhteen pilkkujen kanssa. Toivoin, että lastenhuoneista ei tulisi liian vakavahenkisiä, ja nämä tapetit kyllä tuntuvat ihan iloisilta, vaikka ovatkin kuvioiltaan ja värityksiltään aika ajattomia, ja uskoakseni sopivat ihan hyvin isompienkin lasten huoneisiin. 

 Miehen ja minun huone on saatu myös tapetoitua, tapiseerasimme isäni kanssa tänään aamupäivällä seiniin Pihlgren & Ritolan kapeaa harmaata raitaa.  Huomasimme, että pohjamaalauksen lisäksi huokoinen puukuitulevy kannattaa myös esiliisteröidä, jolloin levy ei enää imaise liisteriä ja pinta on myös kovempi ja siten helpompi tapetoida pehmeillä paperitapeilla. 

Samassa kuvassa Kapean raidan kanssa myös Dotty ja Pihlgren & Ritolan harmaa Oratuomi, jota on jo laitettu alakerran eteisaulaan yksi pieni seinällinen ja jota miehet vielä tänään tapetoivat lisää yläkerran aulan päätyseiniin.  Oratuomi onkin onkin viimeinen tapetoitava, sitten uuden kodin kaikki tapetit ovatkin jo seinässä.


Epäilin etukäteen, että ensikertalaisena tapettien menekin laskeminen olisi mennyt minulta todennäköisesti ihan pieleen, mutta kaikkia tapetteja onkin ollut riittävästi, eikä ylijäämiäkään ole hirveästi jäänyt. Lopuista paloista saa sitten tehtyä komeroihin hyllypapereita ja sukulaiset ja ystävät saavat varautua siihen, että tänä jouluna lahjat on paketoitu kivoilla perinnetapettipapereilla :)
16 kommenttia:

 1. Kauniita valintoja, onpa ihanaa kun pian pääsette jo uuteen kotiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, vaikea uskoa, että kahden vuoden urakan jälkeen olemme tosiaan jo tapetoimassa :)

   Poista
 2. Teidän talosta tulee kyllä todella upea. Olen lukenut rakennusmatkastanne alusta saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tietää, että olet ollut meidän matkassa näin kauan :)

   Poista
 3. olispa ihana alkaa itse remontoimaan tätä meidän vanhaa taloa nyt näillä "aivoilla" uusiksi..niin erilainen tulis :) teille tulee kyllä vallan hurmaava talo!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana :)
   Yritän miettiä pintamateriaalit niin, että olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä ja sellaisia joihin ei heti kyllästy, mutta toisaalta en halua tehdä myöskään tylsiä ja liian laimeita ratkaisuja.

   Poista
 4. Oi että mä olen odottanut tuon pupu-tapetin näkemistä seinässä :)! Samaan aikaan kaunis mutta hauska, peter the rabbit, lovely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, tosiaan, että olet seurannut Pömpelin rakentamista jo puputapetin hankinnasta asti ja vielä sitäkin kauemmin :)

   Poista
 5. Puputapetti on tosi nätti ja vihreästä paneloinnista tykkään myös kovasti. Hienosti sopivat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yleensä sellaisten haaleiden väriyhdistelmien ystävä, mutta jotenkin minusta nämä vihreä ja punainen vaan kuuluvat ehdottomasti yhteen!

   Poista
 6. Kaikki on niin harmonista ja kaunista! Kyllä rohkea valinta myös kannatti, se on aivan ihana! Sielu lepää tuossa muratti-punainen väriyhdistelmässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tule pian katsomaan paikanpäälle :)

   Poista
 7. Mainio blogi kerta kaikkiaan, kiitos kun jaat(te) kaiken tämän tiedon meille muillekin! Itsekin hirsitalosta haaveilevina uskallan kysyä, paljonko teitillä on palanut rahaa tähän mennessä? Vai onko salaisuus? Ihan vaan sillä kyselen, et kantsiiko haaveet heittää jo nyt alkutaipaleella romukoppaan jos vastaavanlaisen talon rakentaminen maksaa maltaita... ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kerttu, mukavaa, että blogista on ollut hyötyä :) Budjettia en käsittele täällä blogissa, mutta yleisesti puhuen luonnonmateriaalit ovat hankintahinnaltaan yleensä kalliimpia kuin teollisesti tuotetut muoviset rakennusosat. Hyvällä rakennuspaikan valinnalla (ei paalutusta eikä louhintaa) voi kuitenkin säästää jo perustusluluissa pitkän pennin, samoin tekemällä paljon itse säästää myös paljon kustannuksissa.

   Poista
 8. Aivan ihana puputapetti <3

  VastaaPoista