1.11.2014

Ensimmäinen tapetointipäivä ja salin kattolistat

Enää meillä on alle kuukausi aikaa muuttoon. Huone huoneelta talo alkaa näyttää enemmän ja enemmän valmiilta. Salin kattolistoissa on miehillä ollut kova työ, mutta nyt nekin ovat jo
 paikoillaan.

Monimuotoisessa katossa listan profiili tulee monessa paikassa hyvin esiin.  Eikö olekin aika komeaa listaa ja jiirit hyvin kohdillaan?  :)
Yläkerrassa aloitimme tänään tapetointiurakkaa. Olimme heti yhdeksältä kolmen sukupolven voimin talolla, kuvassa äitini ja myös karvaiset pojat olivat tietysti ahkerina mukana hommissa.
Tänään saimme valmiiksi lastenhuoneiden tapetit. Tapetin alla meillä on seinässä huokoista puukuitulevyä, jotka olemme pohjamaalanneet
Uulan valkoisella pohjamaalilla ja tasoittaneet sen jälkeen levyjen välit. Tytär hioi oman huoneensa seinää ennen tapetointia.

Molempiin lastenhuoneisiin olin valinnut kahta erilaista tapettia. Kummankin huoneen pitkälle korkealle seinälle laitoimme samaa englantilaista Harlequin-brändin paperitapettia, jossa on lämpimän sävyisellä luonnonvalkoisella pohjalla pronssin ja vanhan kullan värisiä pieniä palloja. Vuodenajan mukaan ne voivat olla ainakin lumihiutaleita, auringonsäteitä, lempeää tihkusadetta tai vaikka tuulen mukana    lenteleviä tuleentuneen heinän siemeniä. Pojan huoneen päätyseinän tapetoimme Ferm living:n harmaalla salmiakkiruudulla. 


Tapetoimme myös tyttären huoneen päätyseinän Laura Ashleyn vanhalla vaaleanpuna-valkoisella raitatapetilla. Laura Ashleytä riitti myös yläkerran pikkuvessaan, mutta koska pimeys laskeutui niin aikaisin, en vielä ehtinyt kuvaamaan näitä saavutuksiamme :) Ensiviikolla saamme varmaankin lisää tapettia seiniin ja myös kuvia valmiiksi tapetoiduista huoneista. 

Rauhallista Pyhäinpäivää kaikille blogin lukijoille!

P.S. Blogini lukija H.H. joka laitoit minulle meiliä, en saa vastattua sinulle, koska sähköpostipalvelimesi ilmoittaa postilaatikkosi olevan täynnä. 


19 kommenttia:

 1. Talohan alkaa olla melkein valmis jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toivotaan, että saamme kaikki pikkujutut kuten pakolliset palotikkaat yms. myös asenettua ennen muuttotarkastusta.

   Poista
 2. Wau. Upeat listat. Ja etenette määrätietoista, hyvää vauhtia;)

  VastaaPoista
 3. Mistä ostitte /tilasitte upeaa listaa. Itsellä etsinnässä vaikkapa ihan samaakin listaa. :)

  VastaaPoista
 4. Sieltähän se vastaus löytyikin jo edellisestä postauksesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eli Enäjärven sahalta vanhoilla terillä tehtyjä historiallisia profiileja :)

   Poista
 5. Aivan ihastuttava koti on teille tulossa *huokaus*

  VastaaPoista
 6. On ilahduttavaa katsella noin huolellisesti tehtyä työtä. Upeat listat tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihmeellistä ajatella, että nämäkin listat kestävät käyttöä vähintään sata vuotta, eli jos kukaan ei innostu muutenvaan remontoimaan uusiksi, niin näitä listoja voidaan ihailla vielä joskus 2100-luvullakin.

   Poista
 7. Ai että, miten kaunista siellä on. Minä täällä taas vaan huokailen. Te siis pääsette laittamaan joulua uuteen kotiin! Ihanaa! Mielenkiinnolla ja innolla seurailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tulossa paljon sukua joulunviettoon, joten parasta olisi, että on silloin valmista :D

   Poista
 8. Teillä on kyllä jo niin valmiin näköistä! Ai että! Ihanaa, kun pääsette muuttamaan ennen joulua uuteen omaan kotiin! Meillä se jäi nyt haaveeksi, mutta seuraavana jouluna sitten uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kaksi vuotta tontin ostosta tähän päivään tuntuu kyllä aika pitkältä ajalta. Ja vähän säälittää myös lapset kun he ovat niin tottuneita tällaiseen ahtaaseen ja sekaiseen asumiseen, että eivät enää edes musita aikaa kun meillä on ollut sellainen koti missä ei ole pyykkiteline keskellä kulkureittiä ruokapöydän vieressä ja kaikki kaapit niin täynnä tavaraa, että ovet avatessa saa aina pelätä mitä sieltä putoaa.

   Tosi paljon voimia teille, oma itserakennettu talo on aivan upea juttu, ja yksi iso saavutus elämässä, josta koko perhe voi nauttia pitkän aikaa tulevaisuudessa.

   Poista
 9. Oih. Huokaisen ihastuksesta <3

  VastaaPoista
 10. Voi miten kaunista. Selailin muutaman viimeaikaisen postauksesi läpi, kun huonosti tänne ehtinyt lukemaan vähään aikaan. Ja ei voi kuin_huokailla ja huokailla_ ihastuksesta kun tulee vaan niin kaunista. Näkee että olette kaiken niin loppuun asti miettineet ja nyt se tekijäänsä kiittää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista. Tällaiset viestit auttavat taas jaksamaan :)

   Poista