15.10.2014

Tassuamme

Saimme viimein tilattua taloon kylpyammeen. Jotkut asiat näköjään vaativat sen, että muuttopäivän pitää jo lähestyä uhkaavasti ennen kuin siirrytään suunnitelmista toteutukseen. Tassuamme oli yksi niistä tärkeistä asioista, jotka listasin silloin kun aloin suunnitella meille taloa. Olin jo valinnut meille hyvissä ajoin ruotsalaisen perinnerakennuskaupan Qvesarumin myymän valurautaisen tassuammeen ja olin neuvotellut jo toimituskuluistakin Qvesarumin kanssa, mutta sitten koira tarvitsi suukirurgiaa ja totesin, että kallis valurautaamme on sellaista ylimääräistä luksusta, jonka hinnan voin mieluummin käyttää johonkin oikeasti tärkeään. 

Sen jälkeen olen sitten etsinyt meille edullisempaa tassuammetta, jonka mitat sopisivat kylpyhuoneeseemme varattuun ammeen paikkaan, ja jonka muotokieli olisi aidosti vanhan tyylinen, myös yksityiskohdissa. Varsinaiset akilleen kantapäät ovat etsinnöissä olleet ammeiden tassut, teollisisissa nykyajan ammeissa tassut ovat isot ja niistä puuttuu vanhan muottivalun hienostuneet muodot. 

Ilahduin sitten eräänä päivänä todella kun löysin ammebudjettiimme sopivat ammetarjouksen ja ammeen, joka näyttää juuri oikealta. 


Schönbergin Victoria-ammeen pitäisi juuri ja juuri mahtua omalle paikalleen kylpyhuoneen ikkunan eteen. Pidän ammeen lempeän pyöreistä muodoista, ja tietysti näistä pienistä  tassuista.Victoria-ammeen kuvat ovat valmistajan, ammeen pitäisi olla talolla jo parin päivän päästä, joten kohta pääsen näkemään miltä amme todellisuudessa näyttää.

7 kommenttia:

 1. IHANA! Ei voi muuta sanoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi se kalliin ammeen menetys ole jäänyt harmittamaan kun löytyi näin kaunis ja sympaattinen tilalle :)

   Poista
 2. Taivaallisen upea! Mitkä ovat unelman mitat? Pituus? Haaveillen, tuija

  VastaaPoista