9.10.2014

Ensimmäinen ulko-ovi


Talossa on nyt yksi ulko-ovi valmiina ja paikoillaan. Tämä on salin pariovi, joka tulee viemään pienelle parvekkeelle/kuistille, josta tulee portaat suunnilleen kuvassa vasemmalla näkyvälle kohdalle, jossa nyt näkyy Pömpelin muovipömpeli :), eli tuulettuvan alapohjan tuuletusputki. 

 Ovi on Puuseppä Christer Grönqvistin käsityötä. Christer on perehtynyt entisöintiin ja vanhoihin tyyleihin. Ovi on erittäin hienoa tekoa ja kaikki yksityiskohdatkin ovat just eikä melkein. Christerin kotisivu löytyy osoitteesta www.wattlaxsnickeri.fi


 Ovissa on alaosassa täysranskalaiset peilit, joita tosi vähän enää näkee muissa kuin 1800-l. taloissa. Ovien yläosassa on ruutulasit. Ovet on maalattu Allbäckin pellavaöljymaalilla, väri on sama kuin ikkunoissamme, jotka ovat myös Christerin tekemät.
15 kommenttia:

 1. Ovet näyttävät tosi kauniilta! Me emme ole edelleenkään saaneet ulko-ovia tilattua ja firmakin on vielä hakusessa. Meillä ei varsinaisia ulko-ovia kyllä vielä kannatakaan laittaa paikoilleen, kun kolhiintuisivat takuulla työn tohinassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ovet tulevat tässä järjestyksessä, että tuo salin ovi, jota ei tarvitse käyttää nyt ollenkaan, tuli ensin. Muissa oviaukoissa on vielä erinäköisiä raksaovia :)

   Poista
 2. Aivan ihana ovi. Kaunis siluetti muutenkin teidän talolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sike, tämä ovi on minusta ikuin kuin joku koru, tulee olo, että taloa ei tarvitse juurikaan sisustaa kun oven yksityiskohdat ovat niin kauniita :) Halusimme taloomme ovet ja ikkunat perinteiseen tapaan ulkoseinäpinnan tasalle, minusta vaikutelma on rauhallinen kun ovet ja ikkunat eivät ole seinässä kuopissa.

   Poista
 3. Aivan upea ovi! Talo näyttää muutenkin kauniilta. Jotenkin rauhoittavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, talo on aika pelkistetty muotokieleltään loppujen lopuksi vaikka perinnetalo onkin.

   Poista
 4. Oi, todella kauniit ovet ja yksityiskohdat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, taitavaa käsityötä on ilo katsella omassa talossa :)

   Poista
 5. Kauniit ovet! Ihanalta näyttää muutenkin. Kurkkaapa mun uusimmasta postauksesta kesäkodin ulko-ovet, jotka näkyvät lyhdyn takana. Samaa henkeä, tosin ilman noita laseja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Ja todella, paljon samaa henkeä on ovissa!

   Poista
 6. Kauniit ovet, mutta mä en ensin nähnyt niitä ekassa kuvassa. *nolo*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) se oli vähän ajatuksenakin, että tämä ovi jatkaa ikkunarivistöä eikä tule julkisivusta esiin. Muissa ulko-ovissa on sitten enemmän väriä ja muotoa!

   Poista
 7. Todella kauniit ovet! Tuon tyylisiä suunnittelen meillekin terassin oviksi. Kehtaanko kysyä mitä teettäminen maksoi? Tarvitsemme myös uudet etupariovet, nämä pienemmillä laseilla, tietäisin vähän mitä budjetista pistän sivuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) voisin laittaa sähköpostilla hintatietoja, jos laitat minulle osoitteesi tuohon oikealla näkyvään blogin sähköpostiin.

   Poista