26.10.2014

Detaljit

Tällä viikolla talolla sisätöitä on saatu paljon eteenpäin. Suurin osa maalattavista seinistä on jo maalissa, listoitus on hyvällä mallilla ja hanoja ja wc-pöntöt on jo kiinnitetty. Minulle talon yksityiskohtien suunnittelu on ollut mieluisaa puuhaa ja nyt onkin hienoa nähdä talon sisätilojen erilaisia detaljeja jo valmiina. 


Meidän listat tulivat Enäjärven sahalta, kattolistaa on kahta historiallista mallia, saliin on omat hyvin massiiviset kattolistat ja muualle taloon hieman maltillisempaa mallia. Joutsenkaulainen lattialista on samanlaista koko talossa ja ikkunalista on samaa mallia kuin lattialistatkin. 

Salissa ikkunat on jo listoitettu ja maalatut kattolistat odottavat vielä vuoroaan.Listojen maalaaminen oli aikaavievä prosessi. Pohjamaalia, paklausta, hiontaa, maalausta ja vielä uudelleen maalausta. Mutta kyllä vanhanajan kiiltävät ja leveät puulistat ovat sen vaivan arvoiset :)


Teimme ikkunoihin myös smyygit eli ikkunalaudat,  katsoin mallia vanhojen talon smyygilaudoista ja suunnittelimme isäni kanssa meidän ikkunoihin sopivan mallin.


Viime postauksessa esittelemäni kattoparrut on saatu myös jo suurimmaksi osaksi kattoon. Parrut on tehty talon ylijäämälaudoista. Suunnittelin meidän sisäkatot noudattelemaan löyhästi perinteistä sisäkattomallia, jossa poikkilaudat on kiinnitetty kattoparrujen yläpuolelle. Meillä kuitenkin sisäkatto toteutettiin  yksinkertaisesti paneelikattona, mitoittamalla paneelit tasaisin välein, ja sen jälkeen kiinnittämällä parrut kattoon saumakohtien päälle. Miehet joutuivat näkemään kuitenkin tämänkin yksityiskohdan eteen paljon vaivaa, sillä parrut piti saada luontevasti ikkuna-aukkojen väleihin ja tietysti vielä keskenään ja päätyseiniin nähden symmetrisin etäisyyksin :)


 Talon kylpyhuone näyttää jo melkein valmiilta kun laatoitukset, hanat ja saunan ovi on jo paikoillaan. Hanoja olemme ostaneet Domus classicasta, Moralta ja Ikeasta. Kaikki hanat ovat kuitenkin samaa tyyliä, ainoastaan kylpyammeen hana tosin on havittelemaani vanhan hopean väriä, muita hanoja oli saatavilla vain kromisina. Kuvassa Domus classicasta ostettu kylpyammeen hana.


 Tällä viikolla saimme talolle myös Italiasta ison ja painavan paketin. Arvaatteko mitä paketista löytyi?


20 kommenttia:

 1. Vau! Teillähän näyttää niin valmiilta. Mainitsit joskus, että saatatte jättää nuo keittiön hirsiseinät käsittelemättä, ne näyttää kyllä kauniilta! Meille on myös tulossa samantyyppinen skafferi. Listat pitäisi myös päättää ja laittaa tilaukseen. Olen vähän ajatellut meille sitä yksinkertaista holkkalistaa tai joutsenkaulaa kattolistaksi. Hmm, olisikohan paketissa marmoria tai jokin allas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs, kun kaasuliesi!

   Poista
  2. Nyt alan uskomaan, että tosiaan pääsemme muuttamaan taloon jo kuukauden päästä :) Keittiön paljas hirsi näyttää minustakin nyt hyvältä, onneksi hirsiseinää on helppo myöhemminkin maalata, jos alkaa näyttää myöhemmin liian kellastuneelta.

   Poista
 2. Voi että on kaunista! Ja niin valoisaa. Olisiko paketissa jääkaappi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on kyllä talossa ihana, varsinkin kun olemme nyt asuneet tässä asunnossa, jossa on vaan yhteensä 3 normaalikokoista ikkunaa, 1 pieni + muutama tuuletusräppänä.

   Poista
 3. Kauniit listat ja alkaa näyttää jo jotenkin niin valmiilta, kun saa laittaa jo listoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut tilat kaipaavat enää lattioiden maalausta ja alkavat olla sitten muuttovalmiina, ihmeellistä että kohta jo asumme omassa talossa :)

   Poista
 4. On kyllä niin kaunista :) Saunarakennuksen ikkunalautoja pitäisi täälläkin piirrellä. Tosin ikkunatkin puuttuvat vielä.
  Paketin suhteen olen aika varma... Liesi!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi. Koskaan ei ole liian aikaista suunnitella yksityiskohtia!

   Poista
 5. En voi kuin huokailla katsoessani sekä suunnittelua että työn jälkeä. Ihan mahtavaa työtä teette!

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä ihanalle - ja hienoa kuulla, että joku muukin näkee vaivaa listojen kanssa, eikä osta valmista valkoista mdf:ää ;) Minäkin tuskaillut samaa, kun me tehdään kaikki vaikeimman kautta - ostettiin jopa osa ullakon kattopaneleista ns. ulosheittohintaan, eli eivät olleet enää paketeissa ja lojuneet lattioilla, eli olivat likaiset ja osin valmiiksi kolhuilla :D Hommaa riitti, kun puhdistelin osin jopa öljyisiä paneleita ennen maalaukseen pääsyä! Me jätetään kolhut kuitenkin jatkamaan elämäänsä katossa, eli jätettiin ne välihionnat tekemättä. Mutta arvostus teidän tarkkaa ja perinteitä kunnioittavaa työtä kohtaan!!

  Listat näyttävät todella kauniille ja ikkunalaudat samoin; heti alkoi harmittaa, ettei me hoksattu tuollaisia toteuttaa keskikerroksen rempan yhteydessä… Mutta sitten seuraavaa remppakierrosta ajatellen - tai tulevaa kesäkotia ajatellen - idea jo valmiiksi hautumassa ;)

  Tsemppiä remppaan! Minä jatkan blogisi parissa vielä tovin, sillä en ole kiireiltäni täällä ehtinytkään vierailla aikoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä kysymys: oletteko käyttäneet Uulaa enemmänkin sisämaalauksessa? Meillä maalauksen yläkerrassa aluillaan, joten mietin, ovatko Uulan maalit kovin hajukkaita? Lattiamaali kun oli todella ytyä, ja nyt lasten kanssa remontoidessa pitää vähän miettiä myös sisäilmaa.

   Poista
  2. Hei, kiva että tulit lueskelemaan meidän kuulumisia :) Ajattelen näitä yksityiskohtia niin, että kun nyt tehdään kunnolla niin näistä voi sitten nauttia talon asukkaat vaikka seuraavat sata vuotta :)

   Olemme käyttäneet Uulaa sisällä listojen lisäksi yläkerran kattoon ja pohjamaalia lisäksi tapettien alle jääviin huokoisiin puukuitulevyseiniin. Pohjamaali on mielestäni aika miedon tuoksuista, ainakaan mieleeni ei ole jäänyt, että haju olisi voimakas. Sitä vastoin himmeä sisäöljymaali on aika voimakkaan hajuista. Haju ei ole sellainen tärpättinen vaan jotenkin omituisen tunkkainen ja haju myös jäi yläkertaan aika pitkäksi ajaksi, tai oikeastaan kyllä sen minusta haistaa vieläkin vaikka maali on jo aikoja sitten kuivunut.

   Poista
  3. Hyvä kuulla; pitää siis miettiä vielä, mitä maalia käytettäisiin :) Ja luin myös eteenpäin juttujasi; todella hieno koti teille tulee!

   Poista
 7. No se on tietty SMEG ;D
  Joo mä muistan kans ton listojen maalaamisen urakan, kun tein sen melkein kokonaan yksin. Meillä on tuo sama kattolista puisena, tosin pätettiin laittaa helmipaneeli kattoon mdf:ää ajan säästämiseksi. Löysittekö te kattopaneelit puisena ja valmiiksi maalattuna vai maalasitteko itse katonkin? Huhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lähelle meni arvaus ;)

   Kattopaneelit löytyivät ihan rautakaupasta puisina ja valmiiksi valkoisina. Olisi kyllä ollut todella iso urakka maalata nekin kaikki.

   Poista
 8. yksityiskohdat ovat tärkeitä! kaunista kädenjälkeä, rullasin blogisi viime syksystä tähän päivään ja en voi muuta kuin ihastella:))

  VastaaPoista
 9. Tuo Domus Classican hana on aivan ihana! Sitä kuolailen nettikaupasta :D

  VastaaPoista