29.9.2014

Yläkerran aulan Howard-tuoli


Olen kaipaillut yläkerran aulaan lisää mööpeleitä. Aula on aika iso ja avara, enkä haluaisi, että se jää tyhjyyttään kaikuvaksi läpikulkuhalliksi.

 Mielestäni jokaisella kodin tilalla on hyvä olla funktio, on turha rakentaa tiloja, joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin lisätä talon neliömäärää. Yläkerran aulan käyttötarkoituksena on ollut suunnittelun alusta asti olla jatkeena aulan päädyssä oleville lastenhuoneille. 

Lastenhuoneet ovat aika kompaktin kokoiset ja olemme ajatelleet, että aulaan saa levittää kaikenlaiset tilaavievät leikit, kuten junaradat, gogo-maailman ja legot. Lisäksi aulaan on tulossa tv-kaappi ja sivustavedettävä sohva, mutta ne eivät vie aulasta kuin lastenhuoneiden puoleisen päädyn.

 Toinen ikkunapääty on ollut vielä kysymysmerkki suunnitelmissa. Haluaisin aulaan myös jonkin selkeän ja massiivisemman huonekalukokonaisuuden, joka jäsentäisi tilaa, eikä näyttäisi siltä, että aulaan olisi vain ripoteltu kalusteita sinne tänne. Aulan ikkunan alle olen ajatellut toista meidän kustavilaisista puolikuupöydistä, niiden paikkahan on perinteisesti ollut ikkunan alla, mutta pelkkä yksi pöytä ei tietenkään mitenkään täytä vielä tilaa, eikä ole yksinään myöskään kovin funktionaalinen :)

Viikonloppuna  kävin sitten läpi meidän mööpeleitä ja totesin, että pöydän kaveriksi meillä ei ole yhtään mitään laitettavaksi aulaan. Alakerran saliin menevän Howard-sohvan lisäksi olen jo pitkään haaveillut Howard-nojatuolista ja jalkarahista. Mielessäni näin miten yläkerran aulan ikkunan edusta olisi täydellinen paikka sellaiselle melko massiiviselle löhöilypaikalle. Niinpä päätin tsekata nettikirppisten tarjontaa, ja Huuto.netistä löytyikin samantien Vantaalla myynnissä olevat luonnonvalkoiset Howard-nojatuoli ja jalkarahi pellavaisilla irtohupuilla. Myyjä oli kirjoittanut ilmoitukseen, että heillä on alkamassa remontti ja hän arvostaa nopeaa noutoa. Niinpä laitoin myyjälle viestiä, että pääsisimme hakemaan nojatuolin ja rahin jo seuraavana aamuna. Onneksi olimme nopeasti liikkeellä, sillä sunnuntaina aamupäivällä hakureissulla myyjä kertoi, että kalusteista oli ehtinyt tulla jo neljä kyselyä meidän lisäksi. 

Vähän jännitti missä kunnossa nojatuoli ja rahi ovat, niin kuin aina kun netin kautta ostaa kangaspäälysteisiä käytettyjä huonekaluja. Näiden kunto ylitti kuitenkin odotukset ja pellavaiset päällisestkin on aivan ihastuttavan kauniit kaikessa kauhtuneessa charmissaan.


Jouduin näitä kuvia varten rajaamaan vuokra-asunnon näkymiä melko rankasti, tällaiset suuret huonekalut eivät oikein pääse oikeuksiinsa ahtaissa tiloissa, ja koska nykyiseen pikkuolkkariimme on nyt ängetty kaksi sohvaa, kaksi nojatuolia, rahi, sekä useampi vanha antiikkikaappi, alkaa huoneen ulkonäkö olla melkoisen hullunkurinen.


Onneksi kuitenkin muuttopäivä lähestyy ja näille mööpeleille on talossa tiedossa kaikille omat paikkansa.10 kommenttia:

 1. Voi mikä löytö♥ Sopivat niin yhteen tuon kaapin ja peilin kanssa, Kyllä vaan vanhoissa kalusteissa on tunnelma kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nalle, aloin minäkin miettiä, että yläaulaan voisi sijoittaa myös tuon harmaan kaapin kun on niin kiva pari tuolin kanssa :)

   Poista
 2. Tuollainen reilunkokoinen nojatuoli varmasti sopii hienosti tilavaan aulaan. Siinähän mukava itse istuskella lasten leikkiessä. :) Pellava materiaalina on ihana! Meillä aula on aika pieni, siitä mennään neljään huoneeseen ja portaikko vielä nousee siihen. Olen silti suunnitellut sinne pientä sohvaa ja lukulamppuja, ettei tule liian läpikulkumainen tunnelma.

  Me olemme aina tähän asti asuneet yksitasoisessa asunnossa, vähän jännittääkin leikkiikö lapset yläkerrassa, vaikka siellä tulee ainakin olemaan reilusti leikeille tilaa. Vai levittäytyykö leikit yhtäkaikki alakerran tupaan. Jälkimmäiseen olen mielessäni varautunut ja ajatellut, että alhaallakin on hyvä olla kaapeissa tilaa lasten tavaroille ja leluille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minäkin miettinyt, että missä lapset sitten loppujen lopuksi talossa haluavat olla. ,Meillä isompi on kuitenkin jo 10-v. ja hänellä käy usein useampi kaveri meillä kerrallaan kylässä, joten luulisin, että hän viihtyy kavereineen hyvin tuolla yläaulassa, jossa on tilaa ja hieman omaa rauhaa. Pienempikin odottaa kovasti omaa huonetta, mutta luulen, että on mielellään esim. askartelee vielä alakerrassa niin, että äiti on näkösällä :)

   Poista
 3. Tosi hieno, sua lykästi! Mä olen myös ajatellut, että uusista sohvista juuri nuo howardit olisivat sitten ne, jotka joskus olkkariin hommattaisiin. Olkkarin remonttiin on kyllä aikaa varmasti vielä vuosia eli nyt mennään ikean sohvalla, jossa lapset voi pomppia ;) Mutta sun kelpaa nyt odotella tuohon aulaan ja tuoliin pääsyä, oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nojatuoli on vieläpä ihan unelmapehmeä, en ole jotenkin aiemmin huomannut oikein eroja nojatuolien tai sohvien istumaominaissuuksille, mutta tässä tuntuu ihan kuin istuisi jossain pumpulipilvissä :) Ja rahi tietysti vielä kruunaa istumamukavuuden. Voin kyllä suositella Howardeja!

   Poista
 4. Heippa! Jostakin löysin tieni blogiisi ja vaikuttaa kiinnostavalta! :) Me ollaan rempattu 50-luvulla valmistunut hirsitalo, siis alakerta, yläkerta vielä kesken. Vanhat esineet ja huonekalut ovat myös mun sydäntä lähellä. Tule ihmeessa piipahtamaan! Ihana tuo tämän postauksen tuoli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marianne! Kivaa, että löysit tänne :) tulen mielelläni vastavierailulle.

   Poista
 5. Ihana tuoli, siinä on varmasti tosi mukava istua! Olen itsekin haaveillut Howard-tuolista, jossa saisin köllötellä lasten leikkiessä vieressä, mutta kompromissina huoneessa on korituolipari. Etsin toisen tuolin kaveriksi vanhaa rahia, jonka verhoilisin ihanalla Sanderson Highlands -kokoelman villakankaalla. Olen juuri aloittanut blogin meidän remonttitarinasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, tunnistin sinut heti parista ekasta lauseesta :) Mahtavaa, että olet aloittanut bloggaamisen, laitoin blogiisi linkin tuohon sivupalkin Vanhoja taloja ja antiikkia - osioon.

   Poista