7.9.2014

William Morris - FruitYstäväni tapetoi vähän aikaa sitten makuuhuoneensa kauniilla William Morrisin Fruit-tapetilla. Tapetti tuntui koko ajan minusta tutulta ja jotenkin läheiseltä. Toivoin tosi paljon, että voisin saada saamaa kuosia meidän kotiin, mutta sisustusbudjettimme on tällä hetkellä aikalailla kirpparilöytö-tasoa, joten kovin realistiselta ei tuo toive tuntunut. 

Tällä viikolla kävin kuitenkin vielä edellisessa postauksessa esitellyn kirppiskierroksen jälkeen uudelleen UFF:ssa ja pengoin siellä kankaita ajatuksena löytää jotain sopivaa talon verhoiksi. Ihmeellistä kyllä kaikenlaisten villien retrokuosien välistä pilkotti vaaleanpunasävyinen William Morrisin Fruit. Vieläpä hyvänkokoisena kaistaleena. Hinta 6 e.

Nyt en tiedä mitä ompelisin tästä ihanuudesta, kangasta olisi riittävästi rokokootyylisen nojatuolin istuimen verhoiluun ja pariin tyynyyn tai sitten jonkinlaiseksi laskosverhoksi. 


Kangasta katsoessa mieleeni tulee koko ajan jokin kuva lapsuudenkodistani. Ajattelin, että muistoissani kuosi sekoittuu johonkin muuhun kankaaseen, koska pidin tosi epätodennäköisenä, että pikkukaupungissamme olisi edes joskus 90-luvun alussa ollut mahdollista ostaa William Morrisin kankaita. Äitini kävi meillä kuitenkin eilen, ja heti ensimmäiseksi kankaan nähtyään huudahti, että meillä on ollut tätä. Äiti muisteli, että meillä on ollut ehkä keittiössä ja ruokailutilassa Fruitista ommellut verhokapat. Äidin ystävättärellä oli ollut siihen aikaan kaupungin varmaan ainoa sisustussuunnitteluyritys ja hänen myymälässään oli ollut myös monenlaisten laadukkaiden kangasvalmistajien tuotteita myynnissä. Äiti oli sitten saanut hänen kauttaan paljon ihania kankaita, joista William Morrisin Fruit oli epäilemättä ollut yksi. 
8 kommenttia:

 1. Kaunis kangas ja mukava tarina vielä punoutuu sen ympärille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin itselleni sisustus on enemmän kuin se pelkkä ulkonäkö, tuntuu kivalta, että meidän uuteen kotiin tulee samaa klassikkokangasta, jota on ollut jo mun lapsuudenkodissa :)

   Poista
 2. Välillä se sun juttu vaan kävelee vastaan. Mulla kävi sama Lumikide-tapetin kanssa. Ihastelin sitä vuosia ja sitten löysin kirpparilta muutaman palasen joilla sain peitettyä keittiön astiakaappien lasiovet. Nyt saan nauttia Lumikiteestä päivittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varmasti Lumikiteelläkin on ihan erilainen tunnearvo kuin vain suoraan kaupasta haetulla.

   Poista
 3. William Morrisin luontoaiheet on niin kauniit tapeteissa kuin kankaissakin. Kangas oli kyllä hieno löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. William Morrisin kuoseista saisi kotiin vaikka mitä, olisi mahtavaa esimerkiksi verhoilla jokin iso nojatuoli tai sohva jollakin runsaalla kasviaiheella!

   Poista
 4. Hieno löytö! Ihmeellistä, miten jotkin asiat jäävät "alitajuntaan". Itsekin olen aivan ihastunut William Morrisin tapetteihin, meillä on niitä salissa ja keittiössä. Todella laadukkaita ovat, vahvaa paperia ja värit toistuvat upeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo William Morrisin tapetit ovat aivan ihania, ja sopivat minusta yllättävän monenlaisiin sisustuksiin. Tapeteissa on myös paljon kauniita värisävyjä, joita voi poimia sisustukseen.

   Poista