14.9.2014

Valopallojen uudistus tilkuilla

Jollain muillakin ehkä pyörii nurkissa parhaat päivänsä nähneitä, rusentuneita ja rispaantuneita valopalloja. Netistä löytyy monenlaisia DIY-valopallojen reseptejä, mutta tämä oma ideani on varmaan eniten velkaa Niinan unelmia-blogin "palleroille" klik.

  Tein siis itse uutta kotia varten tänään meidän valkoisille klohmuisille valopalloille uudistuksen. Ajatuksena oli tehdä palloista jonkinlaiset kudekerät, siis sen näköiset pallot, joille kääritään matonkuteiksi menevät kangassuikaleet. 

   
Halusin pallojen värivalikoiman olevan samalta paletilta, joten aluksi katsoin, että kaikki kuosit sopivat yhteen. Otin mukaan myös yhden turkoosin kankaan, koska pieni ripaus riitasointua
on minusta yleensä kaikissa värisommitelmissa hyvä juttu. 

Leikkasin tilkuista sen pituisia suikaleita kuin kustakin sai tehtyä, laitoin useamman suikaleen taakse samalla kertaa erikeepperiä ja kiersin ne sitten vuoronperään pallojen ympärille. Leikkasin eri palloihin kangasta eri kohdista, jolloin sain samoista kankaista esimerkiksi vaaleanpuna-valkoistaraitaa ja tummempaa vaaleanpunaista vihreillä koristekuvioilla.


 Kokonaisuudessaan tämä askartelu kuulostaa varmasti yksikertaiselta, mutta koska viimeksi olen askarrellut liiman ja kangaspalojen kanssa joskus ala-asteella sain tähän pieneen tee-se-itse-juttuun sunnuntaipäivän iloksi tärvättyä usemman tunnin ja kaksi purkkia erikeepperiä :D

Onneksi lopputulos on kuitenkin mieleinen!

12 kommenttia:

 1. Mä tein ite joskus pallot sokeri tärkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi vähän himo kokeilla askarrella lisää valojuttuja erilaisilla tekniikoilla, pitääpä tutkia tuota sokeritärkkiä.

   Poista
 2. Ihanaa valoa loistavat varmasti kohta pimeämpinä aikoina. Mä tein kans viime talvena valot, tökkäämällä pahvisen isomman muffinssivuoan pohjasta led-tuikut läpi, niistä tuli ihan kivat "lampunvarjostimet" valoille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kanssa niin kiva idea, että täytyy munkin kokeilla, minusta on niin kivan näköistä kun ikkunoissa on valosarjoja!

   Poista
 3. Oi miten ihku! Ja tuo turkoosi särö on oikein paikallaan!

  VastaaPoista