16.9.2014

Muuttoaikeita ja tehtävälistaa


Tänä syksynä muuttolintujen lisäksi myös meidän perheellä on syysmuutto :) Olemme sopineet väliaikaisasunnon vuokrasopimuksen päättämisestä marraskuun viimeisenä päivänä. 

Tuntuu edelleen epätodelliselta ja jollakin tapaa hyvin kaukaiselta ajatukselta, että me todella olemme marraskuussa muuttamassa meidän omaan taloomme.  

Juuri nyt ajatukset pyörivät selvitettävissä ja sovittavissa asioissa, siinä mitä on vielä tilaamatta ja mitkä asiat kokonaan hoitamatta. Muuttomatka vuokra-asunnolta talolle on onneksi lyhyt, teitä pitkin noin pari kilometriä. Oli oikein hyvä päätös muuttaa rakennusajaksi vuokralle lähelle tonttia. 

Lapset ovat tämän puolentoista vuoden aikana kotiutuneet hyvin paikkakunnalle ja muuton jälkeen koulu, päiväkoti ja kaveripiirit pysyvät samoina. Lapset myös tuntevat hyvin jo uuden talon ympäristön ja isompi onkin välillä pyöräillyt kavereidensa kanssa tontille leikkimään. Kerran myös meidän lapset lähtivät viemään koiraa kahdestaan pienelle iltakävelylle ja olivatkin kävelleet tontille asti. Koira oli kuulemma halunnut päästä tontille. Onneksi mies oli silloin hommissa talolla ja lapset ja koira pääsivät autokyydillä takaisin kotiin. 

Olen nyt pikkuhiljaa aloittamassa tämän vuokra-asunnon raivausta muuttoa varten. Uutta taloa ei tee mieli täytää millään epämääräisellä roinalla, joten yritän käydä läpi kaikki kaapit ja hankkiutua ennen muuttoa eroon kaikista pieneksi jääneistä lastenvaatteista, kirjoista, joita kukaan ei enää lue ja muuten vaan kaikenlaisesta turhasta tavarasta. 

Tällä viikolla aion käydä läpi lasten vaatekaapit ja lauantaina onkin sopivasti täällä lastentarvikekirpputori, johon menen sitten myymään. 

Rakentaminen on nyt tosi kivassa vaiheessa kun valmista pintaa tulee koko ajan, lämmitys ja vesi on kytketty päälle ja tilat alkavat näyttää jo siltä, että niissä voi joku päivä vielä asuakin. 

Listaan tähän töitä mitä talolla on vielä kuitenkin edessä ennen kuin voimme kantaa tavaramme sisään:

Talolla tehdään juuri nyt lautalattioita ja huomenna haemme isäni kanssa Enäjärven sahalta listat, jotka tilasin pari viikkoa sitten. 

Sen jälkeen onkin tiedeossa maalaushommaa kun listoja, seiniä ja lattioita maalataan. 

Katon peltiosat ovat nyt työnalla.

Kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja wc:iden laattalattiat ovat juuri nyt tekeillä, ja tietysti kaikki kalusteet näistä vielä puuttuvat.

Saunassa ei ole vielä paneeleja eikä lauteita, mutta kiuas on jo tilattu. 

Talosta puuttuvat vielä kaikki sisäovet sekä ulko-ovet. Joel kunnostaa vanhoja ovia sisäoviksi ja Christer valmistaa meille ulko-ovia.

Talon sisäportaat puuttuvat.

Komeroiden ja vaatehuoneiden ovet myös puuttuvat vielä, minulla on ollut pitkään työn alla kaksi komeron ovea, joista en ole saanut millään vanhoja maaleja pois. Ostin viime viikolla kuitenkin vihdoin lämpöpuhaltimen, jolla toivottavasti saan viimeiden ovista maalin pois.

Keittiöstä puuttuu kaappien lisäksi vielä liesi ja liesituuletin sekä puuhellaan tarvittaisiin perinteinen peltinen huuva. Kakluunin ja puuhellan edustalta puuttuvat pellit.

 Hanoja ei ole vielä ostettu keittiöön, kodinhoitohuoneeseen eikä wc:ihin.

Sähköpistokkeet yms. ovat vielä tilaamatta ja asentamatta.

Kiinteät valaisimet ovat ostamatta.

Komeroista puuttuvat säilytysjärjestelmät ja hyllyt, joita on tarkoitus käydä ostamassa Ikeasta lähiaikoina kunhan saan otettua kaikki tarvittavat mitat tiloista.

Ulkoa puuttuvat portaat ja katos takaoven päältä. 

Pihan siivoaminen rakennustarvikkeista ja tasoittaminen olisi toiveena saada tehtyä vielä tänä syksynä.

Tästä nyt oli niitä päälimmäisiä asioita, näiden lisäksi on vielä monenlaista hommaa, jotka aina tulevat välillä mieleen. 

 Saadaankohan kaikki valmiiksi ennen marraskuun loppua?

22 kommenttia:

 1. Teillähän kuulostaa suunnitelmat mukavilta, pääsette jouluksi omaan kotiin ja vieläpä hyvissä ajoin! Tsemppiä vielä loppurutistukseen! Talonne on kyllä valmistunut todella nopeasti.

  Mekin olemme todenneet muuton talon lähelle hyväksi ratkaisuksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva ajtus, että jouluna ollaan omassa kodissa. Toivottavasti ehdin sitä ennen vähän sisustaakin!

   Poista
 2. Hei, törmäsin ensimmäistä kertaa blogiisi. Teidän rakennusprojekti kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Alanpa tässä paneutumaan vanhempiin postauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukavaa, että löysit tänne! Tervetuloa seuraamaan meidän kodin valmistumista :)

   Poista
 3. OI ihanaa, kun teillä etenee kaikki noin vauhdilla! Tulee ihan ikävä rakennusaikaa :) Mutta oman unelmatalon eteen jaksaa tehdä töitä vähän tiuhempaakin tahtiin. Paljon tsemppiä teille sinne loppurutistukseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas vertaistuesta. Rakennusaika on ollut kyllä kaikenkaikkiaan hieno kokemus, mutta kiva, että se loppuu ;)

   Poista
 4. Varmasti saatte talon sellaiseen kuntoon, että pääsette muuttamaan. Sitten onkin helpompaa vaikka asuisikin remontin keskellä niin voi puuhastella vaikka lasten mentyä nukkumaan. Meilä on muuten pari vanhaa nurkkamallista huuvaa jos ette lähempää löydä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta :) Vanha huuva olisi ihana, me tarvittaisiin suoran seinän malli, ilmoittele jos teille tulee sellainen nyt lähiaikoina!

   Poista
 5. Vau, teillä on kyllä muutto jo tosi lähellä! Meilläkin oli vielä keväällä ajatuksena, että jos päästäisiin loppuvuodesta muuttamaan, mutta eipä ole enää realistinen ajatus. Jospa sitten keväällä :) Kovasti tsemppiä talon viimeistelyyn ja muuttohommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä teillekin, olen ymmärtänyt että teette todella paljon omin voimin, ja se varmasti on tosi paljon rankempaa. Mutta loppusuora se teilläkin jo kohta häämöttää ja oma ja itsetehty talo odottaa asukkaitaan :)

   Poista
 6. Talo näyttää niin kutsuvalta :) Tuo vaihe on varmaan tosi kutkuttava. Pari kuukautta menee yhdessä hujauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi, että jaksat kannustaa ja elää mukana! Taidat olla yksi blogin pitkäaikaisimmista seuraajista :)

   Poista
 7. Voi, tehän muutatte jo pian! Liuta on vielä hommia mutta joskus asioita tapahtuu ihan hujauksessa. Ja varsinkin kun ette ihan kaksin joudu tekemään. Iloa raivaustyöhön ja pakkauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä tosiaan siten oikein hyvin asiat, että miehiä on talolla töissä nyt useampi mies ja itselle jää pääasiallisksi hommaksi tämä stressaaminen :D Kiitos tsemppaamisesta ja todella "ei se päämäärä vaan matka", tästäkin vaiheesta voi iloita!

   Poista
 8. Ei ole enää kauaa teilläkään, kun jo pääsette muuttokuormaa viemään. Kovasti tsemppiä loppurutistukseen! :)

  VastaaPoista
 9. Onnea uudesta kodista! Itsekin alan uudelleen haaveilemaan josko sitä pääsisi rakentamaan... jos nyt edellinen kauppa saataisiin purettua. Ihanaa aikaa teille! Ja todella hienosti mielestäni ajateltu tuo muutto jo rakennusajaksi lähelle. Säästänyt varmasti monet hermot ja aikaa. Tsemppiä. Seuraan innolla projektianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava tietää, että seuraat meidän projektia! Toivottavasti teidän kauppa-asiat järjestyvät pikaisesti :)

   Poista
 10. Ja ihan just vasta hirret tulivat tontille :) Niin se aika rientää! Oletteko muuten jo valinneet sähkötarvikkeet? Meillä mietitään juuri pistorasioita ja katkaisimia. Olisi hauskaa kuulla, mitä sarjaa teille tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tulossa näkyvämpiin paikkoihin domus classican posliineja ja johonkin kodinhoitohuoneeseen ja lastenhuoneisiin niitä valkoisia muoviversioita :)

   Poista
 11. Ihan mahtavaa et teillä on jo muuttopäivä sovittu! Tuo lista töistä mitkä pitää tehdä ennen sitä, kuulostaa niin tutulta. Mä en viitti edes vielä tehdä koko listaa :D Vaikka mekin aletaan pikkuhiljaa olemaan siinä tilanteessa että valmista pintaa alkaa tulemaan, jee!!
  Olis ollut kyllä ihan fiksu veto muuttaa lähemmäs raksaa, mut me nyt sit kuitenkin asutaan vanhassa asunnossa loppuun saakka, ja kulutetaan aikaa ja bensaa ajamalla 30 km päähän :(
  Toi tavaroiden läpikäyminen on kans järkevää, mut mä luulen et meillä käy niin et kaikki vaan äkkiä laatikoihin ja sillä sipuli. Tässä kun tartteis saattaa maailmaan ennen marraskuuta yksi pieni ihmisen alku ja hän verottaa aika paljon mun energiavarastoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava lukea teidänkin kuulumisia, toivotan tsemppiä uuden pienokaisen ja taloprojektin kanssa!

   Poista