10.9.2014

Keittiö


Juuri tähän aikaan vuosi sitten piirsin meille keittiön kaappeja. Pidimme silloin huonekalupuuseppä-Joelin kanssa pari tapaamista, jossa juttelimme keittiön yksityiskohdista, mittasuhteista ja materiaaleista. Tänään oli sitten se päivä kun ensimmäiset keittiön kaapiston osat saapuivat talolle.


Tiskipöydän kaappi tulee keskelle ikkunan alle, ikkunan korkeus on säädetty niin, että ikkunat mahtuvat avautumaan vaikka posliiniallas ja hana ovat ikkunan edessä. Keittiö on kokonaan koivupuinen, on niin hauskaa miten kaikki on juuri niinkuin olin ajatelutkin. Pyrin siihen, että keittiömme olisi hyvin ajaton, mutta että se kuitenkin sopisi hyvin talon ilmeeseen. Joel on tehnyt kaapiston alareunaan korkeaan listan, joka asennetaan paikoilleen kun keittiön kaikki osat ovat paikoillaan.

20 kommenttia:

 1. Tuosta tulee mielettömän kaunis keittiö! Kaappienne malli samanlainen, jota ensin itsekkin suunnittelin. Nyt olemme kyllä harkinneet, että laitetaanko vielä vanhemman tyyliset kaapit lautaovilla. Katsotaan miten käy, kun on kaappien teon aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille voisi kyllä vanhaan tupaan sopia hyvin vanhempikin malli. Tämä meidän on ehkä hieman 20-luvun tyyliä, joka tietty sekin sopisi teille hyvin.

   Poista
 2. Voi miten kaunis keittiö teille tulee!

  VastaaPoista
 3. Nyt voi jo todeta, että keittiöstä tulee aivan mahtava! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tyykkäät :) Itsekin olin tosi iloinen kun tänään vihdoin näin kaappeja keittiössä.

   Poista
 4. Voin jo kuvitella, kuinka hieno keittiöstä tulee! Itse haaveilen paitsi laajennuksesta myös laajennusosaan tulevasta uudesta keittiöstä ja puusepän tekemistä kaapeista. Aidossa puussa on vain niin eri fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä tässä vaiheessa täytyy tosiaan käyttää hieman mielikuvistusta, että näkee keittiön lopullisen ulkonäön, vanerien päälle seiniin tulee valkoista helmiponttipaneelia, ja lattiat maalataan vielä :)

   Poista
 5. Voi huoh kuinka ihana keittiöstä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo vähän ehtinyt unohtaa millaiset kaapistot olinkaan piirtänyt, oli kyllä kiva nähdä nämä nyt livenä ja ihastella Joelin taitavaa kädenjälkeä :)

   Poista
 6. Kyllä voi käsityö olla kaunista! Todella hienot kaapit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa itsekin ihastelin, käsityössä on aivan oma fiilis ja materiaalien tuntu.

   Poista
 7. Edelleen jaksan huokaista tätä hartautta miten taloa rakennetaan. Ei taida tulla virheosumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että olemme näihin ratkaisuihin tyytyväisiä pitkään, ainakin tarkoitus on tehdä kestävää ja korjattavissa olevaa.

   Poista
 8. Näyttää kauniilta jo nyt! Odotan innolla lisää kuvia keittiöstänne sen valmistuessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt talolla tapahtuu niin paljon ja nopeasti etten oikein pysy kameran kanssa perässä, yritän kyllä pitää blogia ajantasalla niin näette missä mennään :)

   Poista
 9. Oi miten hurmaavat kalusteet! Ja mikä luonnonvalo!

  VastaaPoista
 10. Hienoa jälkeä Joel on tehnyt! (Arvaa, alkaako kohta TAAS kaduttaa keittiövalinta.)

  Teidän keittiöstä tulee tosi kaunis. Ja sun blogissa tapahtuu koko ajan, mä en meinaa pysyä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on tosi hyvännäköinen keittiö, seiso vaan ylpeästi sen edessä :D Nyt meillä on onneksi (vihdoin) se vaihe, että tulee kaikkea kaunista, pitkään meni niin, että ei ollut muuta kuvattavaa kuin talotekniikkaa ja hirsiseinää.

   Poista