13.9.2014

Helmiponttipaneeleja

Talon seinät ovat saaneet ylleen ensimmäiset helmiponttipaneloinnit. Kodinhoitohuoneessa paneelit ovat nyt valkoisessa pohjamaalissa. Puupaneelit kannattaa maalata kertaalleen ennen kuin niitä alkaa lyömään seinään, koska paneelit elävät kuivuessaan, ja jos maalaa paneelit vasta seinässä alkaa myöhemmin paneelien raoista tulla näkyviin maalaamatonta puuta. Alakuvassa näkymä  kylpyhuoneen läpi kodinhoitohuoneeseen, oikealla näkyy saunan oviaukko.Keittiössä ollaan jo niin pitkällä, että kengät pitää jättää ovelle :)


Keittiöön tulee taapelissa näkyvä valkoinen pystypanelointi vasemalle koolausten päälle, johon myös keittiön kaapistot tulevat, muualle keittiöön tulee rintapanelointi ja hirret jäävät seinän yläosaan näkyville. Huomaatteko muuten, että posliinitiskiallaskin on ilmestynyt paikoilleen.


 Alakerran wc:n Country French-maalilla maalattu panelointi on minusta tosi kiva, maalasimme ystäväni kanssa paneeleja yhdessä ja vaaleammat paneelit ovat minun kädenjälkeäni, lopputulos on tällainen "elämän räsymatto" kun sävyerot korostavat paneelien raidoitusta :) Kaunis vihreä sävy on Muratti. Väri on juuri se minulle oikea vanha vihreä. Teen blogiyhteistyötä Country Frenchin kanssa, tässä linkki heidän sivuilleen: Country French.4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostavat ja näyttävät suunnitelmat! Miten te muuten voitte paneloida ja levyttää seiniä, kun uusi hirsirunkonne tulee painumaan? Onko teillä jonkinlaiset liukukoolaukset tuolla takana? :) Uteliaisuudesta kysyn.. Onko painumisen niin vähäistä, ettei se haittaa? (En tiedä mitään näistä asioista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein arvelit, eli painuminen pitää huomioida koko ajan kun hirsiseiniin kiinnitetään jotakin, meillä on paneloitavissa seinissä liukukoolaukset, siksi paneelien alla seinä on levytetty. Tällä hetkellä huomaa hyvin miten todella puustarakennettu talo on. Hirsikehikon lisäksi talossa on ekovillaa, ilmansulkupaperia, koolauksia havuvanerista, puupaneelia ja lautalattiaa :)

   Poista
 2. Kylläpä näyttää hyvältä! Helmiponttipaneelit on niin kauniita! Meidän vanhat pitää maalata vielä kerran, koska puu on elänyt ja maalaamattomien viirut ovat tulleet esille ja meillä oli myös se uulamaaliongelma, kun 2 samaa purkkia samaa sävyä ei ollutkaan samaa kuivuttuaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3 Uulan väreissä voi tosiaan tulla heittoja, harmittavaa!

   Poista