27.9.2014

Betonirappuset ja keittiötä


Isäni on suunnitellut meille vanhanajan betonirappuset talon pääovelle ja takaovelle. Eilen portaille oli tehty jo muotit. Betonin päälle painetaan porrasaskelmille pesubetonilaatat, jotka suojaavat betonin pintaa halkeilulta ja tekevät askelmien pinnasta sateella ja jäisinäkin turvalliset.
Talon ovet eivät ole valmiina, vaan säiden viilennyttyä oviaukkoihin on asennettu väliaikaiset raksaovet.


Keittiössä hommat jatkuvat, keittiön toinen puoli on ns. ruokailutila, ja sinne on tällä viikolla tehty rintapaneelit ja vedetty sähköjä, kuvassa joutsenkaulaprofiilinen lattialista ja mallikappale posliinipistorasiasta, joita keittiöön tulee.


Vasemmalla alakuvassa näkyy skafferin eli ruokakomeron runko. Joelin tekemät keittiön kaapistot näyttävät tosi hyviltä, laitan niistä toisella kertaa kuvia.


Hyvää viikonloppua blogin lukijoille, juon vielä kannullisen kupillisen vihreää teetä ja lähden sitten  koiran kanssa pitkälle lenkille metsään :) 

8 kommenttia:

 1. Aivan hykerryttävää seurata miten kauniisti ja huolellisesti taloa rakennetaan. Jokainen yksityiskohta on harkittu ja tarkkaan suunniteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Cheri, on niin kivaa, että edelleen seuraat meidän rakentamista :)

   Poista
 2. Juuri tuollaiset betoniportaat mäkin olisin halunnut mutta ne nyt tulivat puusta kuten muukin avoveranta. Ihana kun noudatatte noin tarkasti vanhoja malleja kaikessa tekemisessä. Ja shakkiruutulattia on hurjan kaunis myös. Aurinkoista viikonloppua raksalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina, minulle jotkut yksityiskohdat talossa ovat tosi tärkeitä, en tiedä miksi niihin on sellainen "pakkomielle", että esim. juuri pistorasioiden ja listojen profiilien pitää olla juuri tietynlaisia, eikä oikein muut kelpaa.

   Poista
 3. Ihailen, että olet jaksanut viimeistä silausta myöten miettiä yksityiskohdat. Tästä tulee suomalainen ihannetalo!

  VastaaPoista
 4. Voi jestas, että tulee ihanannäköistä ja tarkkaan harkittua! Ihailen!

  VastaaPoista