23.8.2014

Ankanmunan värinen kylpyhuone


Olen täällä blogissa varmaan jo useamman kerran jankannut maininnut duck egg-väristä eli ankanmunan vaaleasta sinivihreästä. Ihan minun värini! 

Olen myös jo jostain vuosituhannen vaihteen Ikean kuvastosta nuorena tyttönä bongannut pienen  mosaiikkikylppärin, ja rakastunut ikuisesti. 

Tässä sitten näiden seurauksena nähtävillä ensimmäinen itsesuunnittelemani kylpyhuoneen laatoitus :)
Ikkunan smyygit on leikattu isosta kiiltävän valkoisesta laatasta, seinien lasimosaiikkia en halunnut ylös kattoon asti asti, vaan katto ja seinien yläosa tullaan käsittelemään tasaisiksi ja maalaamaan valkoisella maalilla. 

Lattian harmaista jokikivistä löytyy pilkahduksia sinivihreistä sävyistä ja pidän myös kivien orgaanisten muotojen luomasta kontrastista lasimosaiikin luotisuoran verkon kanssa. 


Kylpyhuone on talossa pohjoispuolella, se on käytävämallinen ja sijoittuu salin ja kodinhoitohuoneen väliin. Koiran vieressä, ikkunan edustalla on tassuammeen paikka. 


20 kommenttia:

 1. Tulee kyllä ihana kylppäri :) tuo kivilattia on ihana ja tassuamme <3

  VastaaPoista
 2. Ihanat kivet, olen itsekin niitä joskus hinoinnut itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt huomannut, että yllättävän moni perinnerakentamisen ystävä tykkää myös näistä luonnonkivistä. Vaikka ne eivät ehkä ole ihan autenttisia vanhan talon pintamateriaaleja, niin silti minusta sopivat hyvin vanhaankin taloon, onhan kivi yksi vanhimmista talojen rakennusmateriaaleista, ja kivilattioita on myös tehty taloihin maailman sivu.

   Poista
 3. Ihana!! Meilläkin on lasimosaiikkia kylppärissä, hieman värikkämpää vain :). Tosin nyt olisin jo laittanut itsekin ehkä hieman rauhallisempia sävyjä...Mutta eniten odottelen edelliseltä kommentoijalta ostamaani tassuammetta myös asennettavaksi. Asiaa hidastaa vain se, että lattiaa täytyy sitä ennen vähän korjata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasimosaiikki ja tassuamme ovat siis selvästi hyviä valintoja :)

   Poista
  2. Karo-Liina! Sulleko se tassuamme meni. Mä jo mietin, että pitääkö myydä joku amme pois, että vois sen pelastaa. Onneksi sä pelastit, nyt mä voin nukkua öisin. Ehkä sä voisit pelastaa mun viikonlopun heräteostoksenkin. Mun oli pakko ostaa pieni allas, kun se oli niin kaunis. Mulla ei ole sille paikkaa.

   Poista
  3. En oo ihan varma onko kyseessä sama tassuamme, tämän ostamisesta on jo vähän aikaa, se lattian korjaaminen täällä vaan pykii kun tuo ihanassa ammeessa kylpeminen ei ole ihan prioriteettien kärjessä, ainakaan lattian korjaajalla...Ja itse asiassa me kyllä tarvitsemme pientä allasta mutta meillä yksi sellainen kyllä on, yläkerran vessan remonttia odottamaan. Tosin se ei ole kovin kaunis..että joo, voithan mulle kuvan siitä lähettää ;D

   Poista
 4. Tuosta tulee upea, elegantti! Meilläkin on tassuamme. Se on kannu, vati ja pyyhe kuistilla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon kauniista sanoista, jotenkin aina vähän jännitän jos blogin lukijoista kukaan ei tykkääkään mun valinnoista :)

   Poista
 5. Voi miten kaunista ja nimenomaan sana _elegantt_ kuvaa hyvin koko kotianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäät!

   Poista
 6. Onpa hieno kylppäri! Ja jotenkin tosi yllättävä, persoonallinen.

  Baukkarissa oli lauantaina kaikki laatat tarjouksessa. Katselimme isännän kanssa jokikiviä hiiiiiiirvittävän pitkään, niin että myyjätkin jo kyllästyivät, mutta emme kuitenkaan ottaneet niitä. Saas nähdä, teemmekö vielä paluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää nyt äkkiä hakemassa ne, ennen kuin loppuvat! ;)

   Kylppärin laatoitus oli yllätys itsellenikin :D

   Poista
 7. Kylpyamme ikkunan alla kuulostaa ihanalta! Muutenkin iso ikkuna ja runsas luonnonvalo kylpyhuoneessa on ainakin minulle tarkeitä juttuja. Tuosta tulee varmasti viihtyisä kylpyhuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän lapset ovat täällä vuokra-asunnossa tottuneet varomaan ahtaassa suihkuhuoneessa pyykkejä ja ihan suihkun vieressä roikkuvia pyyhkeitä, joten uskon, että ikkunakin säästyy pahimmilta vedenpaisumuksilta.

   Poista
 8. Onko mosaiikki nyt siinä korkeudessa mihin se tulee? Se on kyllä rauhoittavan näköinen. Mä vielä vähän jännitän kivikkoa, mutta sun varman maun tuntien uskon, että se on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, jää nyt kaikkien oviaukkojen yläreunojen alapuolelle, joten myös häivyttää niiden korkeuseroja. Kivikon kanssa toivotaan parasta ja pelätään pahinta :D

   Poista
 9. Anonyymi1.9.14

  Heippa! Meillä on menossa vanhan talon kylppäriremppa ja lattian osalta meillä on tismalleen samat suunnitelmat kuin teillä kodinhoitohuoneen/vessojen osalta. Ootko jo ehtinyt tutustua laattavalikoimaan, joka istuisi shakkiruudukkoon? Oon itse viimeisillään raskaana ja oisin kiitollinen vinkeistä, jotka säästäisi ylimääräiseltä ramppaamiselta :))

  Terv. Sonja

  VastaaPoista
 10. Anonyymi4.9.14

  Hei! Mistä ja minkä kokoista on tämä mosaiikkilaatta? t. Terhi

  VastaaPoista