30.7.2014

Talon sisätöitä ja hankintojaPäällimmäisenä ajatuksena tällä hetkellä on vaan, että "olisipa talo jo valmis", vuokra-asunnossa on järkyttävän kuuma, ja tämä väliaikaisasunto muutenkin kaipaisi kipeästi uudelleen sisustamisista ja muitakin kunnostustöitä ollakseen viihtyisä ja käytännöllinen koti. Ajatukset ovat kuitenkin jo uudessa, omassa kodissa. Talolla tehdään nyt kylpyhuonetta, ja viime viikonloppuna pääsin ostelemaan jo laatatkin ja mies tekee parhaillaan vertailuja parhaasta puukiukaasta. Olin ajatellut jotakin mahdollisimman vanhanaikaista ja edullista kiuasmallia, mutta nyt näyttää siltä, että meille on tulossa sellainen moderni kivikasa :)

Olen myös kunnostanut alakerran wc:tä varten muutamalla kympillä ostamaani patakaappia, siitä on tarkoitus tulla lavuaarin aluskaappi. Maalasimme lasten kanssa sen eilen ulkona Uulan pellavaöljymaalilla, Jäkälä-värillä, mutta joudun nyt nostamaan sen sisään ja maalaamaan uudelleen koska kaikenmaailman pikkuötökät ovat joukolla hyppineet märkään maaliin. Ja nyt tätä kirjoittaessani näyttää ulkona ulkonilma saapuvan vielä viimeistelemään tuhon. Uusintamaalauksen jälkeen aion vahata kaapin pinnan vielä mehiläisvahalla, jotta pinnasta tulisi mahdollisimman hyvin vettähylkivä.

Kaapin lisäksi olemme ostaneet jo toilettien lavuaarit, Bauhausiin oli tullut kasa alennuslavuaareja 49 euron hintaan. Malli oli sama jota olin jo aiemmin muualla katsonut, joten ostopäätös tehtiin nopeasti, ja hyvä niin, koska hetken päästä koko alennuserä oli jo myyty.

Kylpyhuoneen lisäksi talolla on tehty harkkoseinien ja piippujen rappauksia, pinnasta tuli tosi kaunis, kiitos taitavan muurarin. Alakerran sisäkattoja on myös paneloitu, ostimme edullista, valmiiksi valkoiseksi maalattua paneelia kattoihin ja se on osoittautunut hyväksi päätökseksi, koska ulkonäössä ei ole valittamista, ja säästimme paljon työtunteja kun alakerran kattoja ei tarvinnut maalata. 

Taloon on tulossa paljon helmiponttipaneeliseiniä ja kävimme hakemassa eilen ensimmäisen erän seinäpaneeleita. Seuraava isompi homma minulla onkin seinäpaneelien maalaus ennen niiden lyömistä seinään. 
6 kommenttia:

 1. Teillähän kuulostaa hommat etenevän vauhdilla. :) Minä en vielä uskalla juurikaan ajatella sisätöitä, kun alamme ennen niitä pystyttämään piharakennustakin.. Mukava nähdä taloanne vähän eri kuvakukulmista, kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että näyttää kauniilta. Luulen, että olen itse niin sokea jo talolle, etten tiedä yhtään onko se hyvännäköinen vai ei :) Minusta ajatus muutosta taloon tuntuu vielä hyvin kaukaiselta, enkä yhtään osaa arvioida milloin talo voisi olla valmiis. Muistan kuinka suurelta askeleelta tuntui kun pääsimme taloon tekemään sisätöitä ja valmista pintaa alkoi tulla.

   Poista
 2. Kaunista!

  Voi,kun nuo tunteet kuulostavat niin tutuilta. Muistan kuinka ensin jaksoin väliaikaisessa ajatellen,kuinka kohta pääsemme ihanaan haaveiden kotiin. Kun muutto oli käsillä, olin jo niin ehkä väsynyt tai jotain, etten olisi halunnut edes muuttaa. Mieli on niin ihmeellinen!

  Kyllä se on 6 vuodenkin jälkeen kiva kuulla,kun joku ihastelee miten olette jaksaneet tämän kodin rakentaa. Aina itsekin havahtuu,että on meillä kiva koti. Välillä näkö suomentuu arjen 'helteessä'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että olet jaksanut olla mukana tsemppaamassa näin kauan! Loppu jo onneksi häämöttää, mutta tuntuu edelleen todella epätodelliselta, että me tosiaan vielä joku päivä päästään asumaan tuohon omaan taloon, jossa kaikki on juuri meidän makuun.

   Poista
 3. Täälläkin tätä väliaikaisasumista takana jo useampi vuosi! Huoh! Tontti ostettiin pari vuotta sitten ja sitä ennen sopivaa tonttia etsittiin parin vuoden ajan ensin ihan väärältä paikkakunnaltakin eli siis edellisen kotikaupungin lähettyviltä. Minua ihan harmittaa, kun nämä parhaat kotiäitivuodet menevät täällä vuokra-asunnossa, eivätkä maalla omassa kauniissa kodissa. Mutta eiköhän sitä ehdi vielä uudesta kodistakin nauttia yllin kyllin! :)

  Teillä ollaan kyllä jo tosi pitkällä, kun sisätöitä teette kovaa kyytiä! Hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja ajatuksia olen käynyt läpi, välillä tuntuu, että nämä vuodet menevät ihan hukkaan, mutta sitten kun taas mietin viime vuosia, niin on niistä kuitenkin kertynyt paljon hyviä muistoja. Eihän se oma talo ole kuitenkaan elämän tärkein asia, vaikka siltä tässä raksahommien keskellä välillä tuntuukin.

   Poista