11.7.2014

Sisämaalaushommissa


Nyt on alkanut uusi vaihe raksallamme. Olemme päässeet maalaamaan sisäpintoja. Tänään aloitin pohjamaalaamalla lunettien ja kattoikkunan vanerit Uulan pohjamaalilla. Ikkunasyvennyksissä on tärkeää, että maalaussuunta on valon suuntainen, eikä pintaan jää epätasaisuuksia, jotka näkyisivät yhdensuuntaisessa valossa selvinä varjoina. 
Kiva päästä taloon tekemään sisätöitä ja tutustumaan kunnolla uuteen omaan kotiin. 

Tänään illalla mies jatkaa vielä yläkerran kattopaneelien maalauksella. Maalaamme kaikki yläkerran katot Uulan himmeällä sisäöljymaalilla, joka on perinteinen pellavaöljymaali. Väri on sama Valkoinen, jolla talon vuorilaudat on maalattu. Yläkerta muuttuu nyt paljon avaramman näköiseksi kun valkoinen väri saa siellä vallan. 


7 kommenttia:

 1. Anonyymi12.7.14

  Löysin blogisi muutama päivä sitten. Hauska seurata projektianne. Me rakensimme ulkonäöllisesti ihan tavallisen talon eli ei mitään perinnemallia, mutta meillä myös materiaalit ekovillaa yms. Välillä tuntui, että taisteli tuulimyllyjä vastaan, kun piti pitää periaatteistaan kiinni materiaalien suhteen. Meillä käytettiin sisälle myös uulan maaleja ja ulkona maalaamme parhaillaan Uulan petrooliöljymaalilla. Olen ollut maaleihin tosi tyytyväinen. Ainut virhe oli nyt niin muodikkaan kalkkimaalin (ei siis uulalta) käyttäminen olohuoneen seinässä. Seinä on superarka kolhuille, mikä on vähän hankalaa lasten kanssa. Jos kolhuja tulee, niitä on hieman hankalaa paikata maalin kuultavuuden takia (joka kerros tummentaa sävyä). Käytännössä seinästä ei enää saisi tasaista ilman koko seinän uudelleen pohjustamista ja maalaamista. Puhumattakaan jauheesta sekoitetun maalin säilyttämisestä.

  Kakluuninne on ihan superkaunis. Jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia sisustuksestanne. Ainakin tuliaisenne olivat lupaavia :)

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura! Tosi mukavaa, että olet löytänyt blogiini :) Olisi kiinnostavaa tietää lisää tuosta kalkkimaalista mitä käytitte, minkä valmistajan maalia se oli ja millainen sävy teillä oli?

   Poista
 2. Anonyymi13.7.14

  Maali oli Kalkitirin, muistaakseni san saccaria. Maali sekoitetaan veteen. Alla on kipsilevy ja uulan pohjamaali. Näissä maaleissahan ideana on kuultavuus ja, että pensselin jälki näkyy lopputuloksessa. Meillä lapsi heitti terävän lelun vahingossa päin seinää ja rops, sieltä tuli pala alas. Onneksi se jäi uuden sohvan taakse, joten sai olla. Muuten olisi pitäny kitata, pohjamaalata ja yrittää osua vain tähän korjattuun kohtaan (mikä on käytännössä aika mahdotonta) tai ympärille olisi tullut tummempi rengas useampien maalauskertojen takia. Meillä on myös takka päällystetty saman maalin tummemmalla sävyllä. Siitäkin huomasin, että rasvaisin sormin ei mennä lähellekään, koska se näkyy. Putsaaminen ei käytännössä onnistu, koska maali alkaa hyvin helposti hankautua pois.

  Näin, että teillä on myös jotain kalkkimaaleja. Luulen, että käytännöllisyys riippuu alustasta, maalin mattapintaisuudesta (eli kuinka hyvin kaikki lääppimiset tulevat esille) ja maalin peittävyydestä. Jos maali on peittävää, niin myöhemmät korjailuthan on helppo tehdä. Ainut on vain maalin säilyvyys. Jos sen säilyttää jauheena, niin saako täsmälleen saman sävyn vielä sekoitettua, en tiedä. Ja jos ei ole tällainen nipo, niin ei kai ne elämisen jäljet niin haittaa :) Itse en meidän käyttämiä kalkkimaaleja tällä tiedolla laittasi kohtiin, jotka kuluvat helposti, kuten käytävät tai lastenhuoneet.

  Kysy, jos joku jäi vielä mietityttämään. En tiedä vastasinko kovin selventävästi :)

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä! Meillä on tosiaan odottavat Country French - jauheet valmiina odottamassa seinien maalaamista. Tutkin Kalklitir-maalien tietoja ja niissä ei ole muuta kuin kalkkia ja pigmenttejä, mutta Country french- maaleissa on lisäksi sidosaineena kaseiinia, joka parantaa maalien kulutuksen kestoa ja pysyvyyttä pinnassa. Jännityksellä odotan millaiset meidän seinistä tulee kun hirret kohta maalataan. Valitsin melko vaaleita sävyjä, ja Country French-maalien pitäisi peittää männyn väri ilman pohjamaalausta.

   Poista
  2. Anonyymi13.7.14

   Luulisi, että hirsi on parempi tausta kestävyyden kannalta. Ja tosiaan sidosaine varmasti parantaa kulutuksen kestoa. Seuraan mielenkiinnolla kokemuksianne. Ja tosiaan sisustuksen edistymistä muutenkin :)

   Laura

   Poista
 3. Meillä kalkkimaalattua seinää on paljon. Tosin juuri tuo tausta maalille on rapattu tiiliseinä. 6 vuotta ollaan käytävien seiniä 'lääpitty' ja tänä kesänä vetäistiin uudet valkoiset moniin seiniin. Meillä on ollut montaa valmista kalkkimaalia ja itse tehtyä. Paras pinta meidän mielestä tulee jauhosta itse sekoittamalla. Mutta ihan hyvä vaihtoehto löytyy myös valmiina. (En kyllä muista merkkiä)

  Kiva kuulla,että on muitakin jotka 'taistelevat tuulimyllyä vastaan'. Itse en ymmärrä miksi silti niin harva on kiinnostunut materiaaleista,joiden keskellä elää.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi22.7.14

  Oli pakko kommentoida ja antaa maalarin vinkki kun kerta tätä luenkin. Ensi kerralla kun maalaat niin hanskat käteen, pensselistä ote metallin kohdalta niin kuin pitäisit kynää. On huomattavasti helpompaa maalata näin kuin varresta puristamalla. Sitten välillä ylimääräiset maalit pyyhkiä purkkiin.. :-)

  VastaaPoista