5.7.2014

Kööpenhaminan ja Tukholman tuliaisia


Tulimme juuri kotiin melkein viikon lomalta Tanskasta ja Ruotsista. Ajelimme autolla ensin Kööpenhaminaan, sieltä teimme muutaman päiväretken, ja sen jälkeen ajoimme vielä Tukholmaan yhdeksi yöksi. Sekä Köpiksen että Tukholman hotellit olivat tosi kivat ja charmikkaat. Kööpenhaminassa asuimme Hotel Phoenixissa, ja Tukholmassa hotellimme oli Kung Carl. Phoenix oli tyylikkään klassiseksi sisustettu, yleisilme oli valkoinen ja valoisia. Kung Carl oli klassisessa tyylikkyydessään Phoenixia paria astetta rosoisempi, mutta vähintään yhtä tunnelmallinen. Molemmat hotellit ovat "dog friendly", matkustimme koira mukana, joten oli mukavaa, että molemmissa hotelleissa koiraan suhtauduttiin ystävällisesti ja koiralle oli jopa molemmissa hotelleissa varattu omat tervetuliaisherkut. 

Matka oli ihana ja kaikin puolin onnistunut, oli mukava olla koko perhe rauhassa yhdessä ja nauttia kauniiden kaupunkien tunnelmasta ja hyvästä ruoasta. Nautin myös koiran kanssa pitkistä aamulenkeistä heräävissä kaupungeissa, ja koiran takia tuli myös juteltua paikallisten kanssa paljon enemmän kuin yleensä, kun moni halusi tulla tervehtimään koiraa ja kyseli samalla koirasta kaikenlaista. Omat ruotsintaitoni joutuivatkin koetukselle kun etenkin lapset kyselivät koirasta hankalia kysymyksiä :)

Uuteen kotiin oli tarkoitus hankkia matkalta muutamia puuttuvia sisustusjuttuja. Olen ihaillut pitkään Rie Elise Larsenin lampunvarjostimia ja toivoin löytäväni pari sellaista Köpiksestä. Varjostimet löytyivätkin ja vieläpä juuri sopivissa väreissä. 


 Olin myös suunnitellut ostavani Bungalovin torkkupeitot ja tyynyjä. Peittoja ei valitettavasti ollut nyt oikein tarjolla, mutta ostin kolme Bungalovin tyynyä ja samaa kuosia olevat keittiöpyyhkeet. En ota niitä vielä käyttöön, vaan nekin saavat odotella uuteen kotiin pääsyä. En ole ajetellut ryhtyä  päivän asu-bloggaajaksi, mutta taidanpa silti esitellä vielä vaateostoksianikin :)

Olen koko alkukesän odotellut pääseväni Köpikseen Noa Noan alennusmyynteihin, eivätkä ne onneksi tuottaneet pettymystä. En harrasta juurikaan shoppailua, vaan yritän ostaa vaatteita vaan tarpeeseen, ja mieluusti mahdollisimman laadukkaita ja tyyliltään muihin vaatteisiin helposti yhdisteltäviä. Tytär sai Noa Noalta kolme neuletakkia ja itselleni ostin kaksi ohutta tylliä olevaa hametta ja lyhyen harmaan neuletakin. Noa Noan mitoitus on meille molemmille tosi hyvä ja laatu on ollut aiemmin ostamissani vaatteissa hyvä. Kuvassa kaksi tytön neuletakkia ja 2 euroa maksanut hiuskoriste.


Tukholmassa NK:lla oli myös hyvät alennusmyynnit. Kävin ostoksilla Barbourin osastolla, jossa oli mallikappaleita ja viime kauden vaatteita ja asusteita myynnissä 50 prosentin alennuksalla. Koira sai kaksi Barbourin manttelia, toinen on samanlaista vihreää tikkikangasta kuin omakin takkini ja toinen taas on sadesäihinkin sopivaa vuorillista öljykangasta. Kuvan villahuivi ja clutch ovat emännälle :)


Ostin myös itselleni kaksi pitkään haaveilemaani Barbourin laukkua. Olen käynyt näitä Suomessa aiemmin ihailemassa, ja kärvistellyt kaikenlaisten muovipussien ja kangaskassien kanssa odotellessani, että niihin tulisi joskus hyvät alennukset.  


P.S. Uuniannelta tuli meille Ruotsiin viesti, että kakluuni on nyt valmis :)
6 kommenttia:

 1. Oi joi, olet tehnyt ihania löytöjä! Nuo käsilaukut kelpaisivat minullekin, ihanat! Ja tytön ruskea neuletakki näyttää myös tosi kauniilta. Tyylisi on hienosti tunnistettavissa myös näissä hankinnoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa mukavasta kommentista :)

   Poista
 2. Oletpa tehnyt mukavat ja kauniit ostot;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tekisi mieli ottaa tyynyt ja lampunvarjostimet jo käyttöön, mutta toisaalta kiva säästellä niitä uutta kotia varten.

   Poista
 3. Olipa mukava lukea matkastanne ja kauniita löytöjä olet tehnyt! Ostan itsekkin harvoin vaatteita ja mielellään laadukkaita. Pienikokoisena olen löytänyt myös hyvin istuvia vaatteita Noa Noan mallistosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että moni rakennusperintöihminen tykkä myös Noa Noan vaatteista, taitaa olla väreissä ja tyylissä sellaista vanhan ajan henkeä :)

   Poista