21.7.2014

Country French -maalia seinässä

Oh là là! Tänään sain aloittaa yläkerran hirsiseinien maalauksen. Valitsimme jo keväällä talon sisäseinien pääasialliseksi maaliksi suomalaiset Country French-maalit. Maalit ovat myrkyttömiä, ekologisia ja hengittäviä kalkki-kaseiinimaaleja. Yläkerran aulaan valitsin seinäväriksi Koivu-sävyn.


Aloitin maalaustyön sekoittamalla porakonevispilän avulla jauheen veteen. Jätin maalin muhimaan ohjeen mukaisesti sillä aikaa kun kävin hakemassa kaupasta kylmää juotavaa. Ennen maalauksen aloittamista vispasin vielä käsin maalia lisää ja harjasin puhtaalla pensselillä seinistä pois pölyn ja purut, joita seiniin on kertynyt rakentamisen aikana. 

Kalkkimaalit ovat emäksisiä, joten hanskat ovat maalatessa tarpeen. Maali levittyi erittäin helposti ja maalaaminen oli nopeaa. Märkänä maali näytti aika tummalta ja taittoi violettiin, mutta kuivuessaan se näytti koko ajan vaaleammalta ja sävyltään neutraalimmalta. Pigmenttiä oli maalissa yllättävän paljon, punertava männyn väri peittyi hyvin.


Huomasin myös alussa pari hirttä maalattuani, että kalkki oli painuneena ämpärin pohjaan ja sen takia maalin sävystä seinässä puuttui valkoista. Ryhdyin siitä eteenpäin kaivamaan ämpärin pohjalta paksumpaa maalia ja sekoitin myös maalia aina välillä, jolloin maalin koostumus muuttui hyväksi ja väri seinässä värikartan mukaiseksi. 


Jätin maalin kuivumaan ja huomenna aamulla näen sitten miltä seinä näyttää kun maali on kuivunut. 
Laitan sitten lisää kuvia seinästä.
10 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hyvältä jo nyt. Kalkkimaalit ovat tosiaan aika tarkka sekoittamisen suhteen, eli helposti alkaa saostua astian pohjalle. Ja itse huomasin senkin että ehkei ihan loppuja kannata edes kaapia seinälle, kun niissä saattaa sekoittamisesta huolimatta olla pigmenntikasaumia yms... Tosin jos jaksaa vispata sitä niin perusteellisesti koko ajan - niin ehkä sen voi siten estää. Mukavaa maalausintoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava lukea muidenkin kokemuksia tämäntapaisista maaleista. Tykkään kyllä tosi paljon kalkkimaalien pinnasta, ja yllättävän hyvin maali tuntuu sopivan yhteen hirren kanssa. Jännittävää nähdä huomenna miltä kuivunut seinä näyttää!

   Poista
 2. Onpa ihana sävy<3
  Edelliseen postaukseesi liittyen: käypäs katsomassa viimeisintä postaustani. Siellä on peitelty juuri saman sävyistä 70-luvun vihreää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kuin arvailla mitä ihmisten mielissä on liikkunut kun vanhat ihanat peiliovet ja yleensäkin huonetilat on haluttu maalata tuollaisilla väreillä :D Jokaisella ajalla on omat trendinsä.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää, myös löytämäsi tosi edullinen ja ihana vihreä kaappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina, olen jo tässä vaiheessa iloinen, etten vaan ryhtynyt maalaamaan seiniä valkoisella.

   Poista
 4. Tiedätkö mikä mua ärsyttää? Miksi kotimaisen maalin nimi pitää olla Country French. Tulin nimittäin tänne tarkistamaan maalin nimen.

  Käykö se myös huonekaluihin? Tuotiin suvilalta neitihenkilölle kaappi, jonka maalaan. Huoneeseen tulee kuitenkin annettuna tekijänä kirkkaanpunaista, joten kaapin väri on vaikea. Taidan joutua maalaamaan sängynkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi sopia hyvin huonekaluihin, niihin myydään käsittääkseni vahaa, jolla voi viimeistellä pinnan paremmin hylkiväksi.

   Poista
 5. Heippa! Tuo sävy teillä on aivan ihana! Kiva kuulto tuossa. Mun eka kalkkimaalikokeilu Vintrolla meni aivan pakkeliksi, seinä olisi tarkoitus maalata. Sitä voi ilmeisesti ohentaa siis vedellä... onneksi kokeilin pölkkyyn ensin. Ihan pelästyin, että näinkö peittäviltä luonnossa nuo kalkkimaalit näyttävätkin. Osaatko suositella mitään tuota country frenchiä vastaavaa tuotetta, lähinnä tuo sävy on mitä ihanin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kalkkimaaleja kyllä kannattaa ohentaa vedellä, muuten lopputulos on yleensä hyvin peittävä jo ensimmäisellä maalauskerralla. Country Frenchiä vastaavia maaleja ei ikävä kyllä ole Suomessa myynnissä :(

   Poista