16.6.2014

Talon julkisivua ja yläkerran näkymiä


Talo on nyt tämän näköinen, ulkopuolen puuttuvia juttuja ovat kuistille tuleva pääovi ja muut ovet, sekä toiselle sivulle alakertaan tuleva pieni parveke. Lunetti-ikkunoiden asennus ja pellitys ja kuistin peltikatto tehdään kesän aikana  ja tietenkin pihamaan ajaminen ja tasoittaminen talon ympärille nykyistä maantasoa korkeammalle. Sisäpuolellakin miehet ovat tehneet paljon. Alla olevassa kuvassa yläkerran porrasaulasta näkymä lastenhuoneisiin. Aulalle olisi mukava keksiä jokin kivempi huoneen nimi, ehdotuksia otetaan vastaan :D Noh, tässä tilassa on kuitenkin normaalia korkeampi huonekorkeus ja vinot katot. Pian yläkertaan saadaan lyötyä pintamateriaalit, kaikkiin yläkerran kattoihin tulee vaakasuoraan valkoista lautapaneelia. Lattiat tulevat yläkerrassa olemaan maalattua lautaa. Kuvassa näkyvään seinään tulee harmaa Oratuomi-tapetti.

 

Aulassa on kaksi lunetti-ikkunaa sivulla tuomassa valoa ja päätyikkuna. 


 Lastenhuoneet ovat oikeastaan identtiset, tällaiset ullakkokammarit, ja molemmissa huoneissa on myös lunetti-ikkunat. 


23 kommenttia:

 1. iHANA vALKOINEN tALO <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pirjo (vähän jännittää esitellä taloa täällä julkisesti).

   Poista
 2. On se kyllä niin hieno :) Huikkasin äsken miehelle, että katsos hienoa hirsitaloa. Selitin, että nämä ovat tehneet vanhaan perinteiseen tapaan uuden hirsitalon. Mies pyöritteli päätään ja kysyi, että onkohan niillä lapsia. Sanoin hänelle, että mitä ihmettä se nyt tähän liittyy, ja mies taivasteli, että tuollaisen hirsikehikon veistämiseen menee kyllä rutosti aikaa... Hahaa :D Täsmensin, ettei nyt sentään ihan niiiiiin perinteiseen tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D Olisi varmaan tullut tosi hieno talo jos me oltaisiin miehen kanssa se kahdestaan veistetty, voin kuvitella tilanteen, että me hikipäässä nyherretäään yhtä hirttä eikä saada mitään aikaiseksi! Kiitos kun kerroit tämän, luin sun viestin mun miehellä juuri ääneen.

   Poista
 3. Ihana valkoinen sävy ja punaisen katon kanssa täydellinen. Kaunotar tästä kuoriutuu kerrassaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Talo on niin näkyvällä paikalla mäen päällä, että se näkyy kauas ja vaikuttaa kotiten maisemiin. Olisi kauheaa jos talo olisi naapureiden mielestä ihan rumilus :)

   Poista
 4. Turhaan jännitit esitellä taloa julkisesti ;) Todella hyvältä nimittäin näyttää!!

  VastaaPoista
 5. Kaunis talo! Tykkään talonne mittasuhteista ja yläkerrassa on mukava tunnelma jyrkän katon alla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin iloinen, että talon mittasuhteet näyttävät ajattomilta! Myös yläkerran huoneiden ullakkotunnelma oli toivomuksena kun tiloja suunniteltiin.

   Poista
 6. Niin kaunis talo, aivan ihana :)

  VastaaPoista
 7. Kaunista tulee ja valkoinen väri on ihana! <3 Muistan tuon empimisen, kuinka itsekin aina arkailin näyttää keskeneräistä...perfektioniston vika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia, näin se on, on helpompaa esitellä pieniä kulmauksia kuin laittaa koko talo näkyville, onneksi olen saanut kilttejä ja kannustavia kommentteja :)

   Poista
 8. Tuo talo on todella kaunis. Musta on ihanaa, kun on tuollainen L-muotoinen talo. Se on jotenkin kovin kodikas ja miten IHANA kattoikkuna teillä on <3 Kerrassaan upea, perinteikäs uusi talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Johanna! Minustakin on kiva, että talo on L-mallia, sisätilat ovat kapeat, joten läpi talon kulkee valo, niin ettei pimeitä käytäviä tai nurkkia jää juurikaan.

   Poista
 9. Oi kuinka kauniilta näyttää! <3

  VastaaPoista
 10. Kaunis on ja nuo lunetti-ikkunat niin tunnelmalliset!

  VastaaPoista
 11. Netissä pyöriessäni törmäsin blogiisi ja ihanaa taloa olette rakentamassa! Jään seuraamaan ja tutustun blogiin pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Saija seuraamaan meidän talonrakennusta! Teillä näyttääkin olevan rakennuspaikka myös rinteessä ja samantyyppinen kellari kuin meilläkin :)

   Poista
  2. Jep, rinnetaloa myös tehdään :)

   Poista