9.6.2014

Talkoot ja puuhellan kuulumisiaViikonlopun talkoot sujuivat hyvin ja saimme talon maalattua. Oli mukavaa leipoa ja laittaa ruokaa talkooväelle ja laittaa yhdessä taloa ja pihaa kuntoon. Talkoolaiset olivat tosi ahkeria ja olen kiitollinen, että ystävämme käyttivät kauniin kesäviikonlopun huhkiakseen meidän rakennustyömaalla.
 Talon väri on mielestäni kaunis. Usein modernit sävyt erottuvat luonnonpigmenteistä siten, että nykyaikainen väri ei elä ympäröivän maiseman värisävyjen muuttuessa vuodenkierron ja säänvaihteluiden mukaan. Olenkin iloinen, että talon väri tuntuu elävältä ja pilvisellä säällä ja aamulla väri on erilainen kuin kirkkaassa keskipäivän auringossa.

Keittiön puuhellakin on jo pitkällä, isäni valmisti tänään aamulla peltisepän kanssa meille hellaan uunilaatikon, joka tulee paistiluukun taakse. Uuniin tehtiin jopa pieni uunipeltikin, joten saamme sitten uunissa paistettua pullaa ja leipää.Maalasin eilen ikkunan vuorilautoja Uulan petrooliöljymaalilla valkoiseksi. Kuvassa kolmiolistat, jotka tulevat ikkunan päälle ylimmäisiksi.


Tänään sitten talolla meidän timpuri kiinnittää ikkunoiden vuorilaudat ja loput talon nurkkalaudoista. Ikkunan vuorilautojen malli on ihan yksinkertainen. Koska talo on uusi, en kokenut tarpeelliseksi yrittää kopioida vuorilautoihin minkään tietyn tyylikauden mallia. Toivon, että talo on rehellisesti se mitä on :) Jännittävää nähdä tänään illalla miltä valmiinnäköinen julkisivu näyttää.

6 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä tuosta teidän väristä: mielettömän elävän ja juuri sopivan näköinen, ei liian kliininen. Tuntuu ihan hassulta seurata, miten teidän talo nousee ja rakentuu ihan hujauksessa (ja muuten näyttää niiiin hienolta), kun itse taistelemme pienten huoneiden ja plänttien kanssa. No, sellaista se on olemassaolevan rakentelu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa lukea, että pidät talosta ja sen väristä! Meillä on talolla tällä hetkellä 1-2 timpuria, 1 uuninmuuraaja ja isäni töissä, lisäksi sitten vielä kaikki vierailevat sähkö- ja ilmastointimiehet, joten ei mikään ihme, että talo valmistuu vauhdilla. Jos kahdestaan tehtäisiin iltaisin ja viikonloppuisin miehen kanssa, niin meillä ei varmaan olisi vielä edes perustusten kuoppa kaivettuna :D

   Poista
 2. Talo näyttää hienolta! Ja olipa mielenkiintoinen tieto, että tuo harmaaseen taittuva valkoinen on maalarinvalkoinen! Meillä on tulossa talo myös samaan sävyyn, mitä etsiskeltiin aika lailla aiemmin ja yksi jo löydettiinkin mihin olin tyytyväinen (jolla takaseinä on jo maalattu ja jonka sävyä en nyt muista). Se on sellainen vielä ehkä ihan himpun vihreään taittuva, tietyssä valossa. Ja vuorilaudat tulevat valkoiseksi. Ja sekin on kiva, että talonne on rehellisesti sitä mitä on, kun voitte kerran suoraan valita sen kauniin! Rakennuskelejä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina myötäelämisestä :) Hauskaa, että teilläkin talo tulossa samoihin väreihin, minulla oli kauhean pitkät harkinnat siitä mikä olisi taloon oikea väriyhdistelmä, tosi vaikea arvioida etukäteen miten kaksi erisävyistä valkoista toimivat yhdessä, mutta nyt näyttää kyllä minun silmääni ihan onnistuneelta yhdistelmältä :)

   Poista
 3. Talosta tulee niin kaunis :) Hyvä värivalinta!

  Tuosta hellan puukolosta kyselit joskus aiemmin. Oman kokemukseni mukaan helloissa ei ole sellaisia perinteisesti ollut, mutta se on kyllä ehdottomasti käytännöllinen ratkaisu. Meillä tehdään parhaillaan laatikkoa hellapuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Minäkään en vanhoissa taloissa ole nähnyt alkuperäisiä puukoloja, ennemmin ne kai on haluttu entisaikaan piilottaa erilaisiin laatikoihin. Minusta polttopuut ovat niin kauniita, että mielelläni pidän ne esillä. Nyt hella on jo melkein valmis, täytyypä laittaa taas uusia kuvia siitä.

   Poista