2.6.2014

G497

Tänään taloa on valmisteltu viikonlopun maalaustalkoita varten. Pystytimme aamusta telineitä ja tein isäni kanssa koemaalauksen talon seinään nähdäkseni miltä alustavasti valitsemamme värisävy seinässä näyttää. Ja väri on juuri sellainen kuin pitääkin. Hieman harmaaseen taittuva valkoinen. Vanhojen pappiloiden ja herraskartanoiden valkoinen. Niin kuin blogiani kauemmin seuranneet tietävätkin, talon väriä on mietitty hartaasti. Sitä oikeaa, vanhojen talojen valkoista olen metsästänyt kissojen ja koirien kanssa, ja lopulta jostain netin keskustelupalstojen vanhasta viestiketjusta löytyi vastaus. Vanhojen talojen valkoinen on.... MAALARINVALKOINEN! Ihan totta, joku oli soittanut jopa Tikkurilan maalilinjalle ja sieltä oli vannottu, että G497 eli maalarinvalkoinen on lähimpänä sitä millä valkoisen sävyllä on vanhat talot ennen maalattu. Tokihan jokaisella maalarilla on silloin ollut oma maalarinvalkoisensa, eikä nykymaalien ja pigmenttien koostumuksen takia myöskään värin kopiointi olisi edes mahdollista, mutta G497 näyttää kyllä minusta seinässä juuri sellaiselta mitä olen meidän talon väriksi toivonutkin. Joskus vastaus on yllättävän yksinkertainen :)


Kuvasta näkyy, että väri on selvästi harmaampi kuin ikkunan puhtaamman valkoinen Allbäckin väri. 
Maaliksi olemme valinneet Virtasen neljän öljyn maalin, öljymaalihan itsessään tekee valkoisiin väreihin hieman kellertävän vivahteen, joka mielestäni sopiikin perinteisen tyylisiin taloihin. Tämän päivän pienen maalauskokeilun perusteella neljän öljyn maali on myös todella hyvää maalattavaa esimerkiksi verrattuna Uulan petrooliöljymaaliin, jolla talon kiinninaulausta odottavat nurkkalaudat on maalattu. Talon vuorilaudat maalataan Uulan valkoisella, joka on myös seinää puhtaamman valkoinen sävy.

Toivottavasti saamme viikonlopulle hyvän maalaussään ja monta talkoolaista paikalle!

12 kommenttia:

 1. Mukavia ja tuloksellisia maalaustalkoita! Jännittävää nähdä lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, mukavaa että seuraat vielä mukana meidän talon valmistumista :)

   Poista
 2. Ihanaa kun teit tämän postauksen juuri nyt! Meillä on meinaan jääkaapin ovessa tuon maalitehtaan mainos ja juuri Virtasta ollaan meinattu mekin vedellä seiniin vielä tänä kesänä. Meillä väriksi tulee punamultaa vastaava. Tuo teidän valkoinen näyttää kyllä kertakaikkiaan upealta jo tuossa!

  Hyvää maalaussäätä ja monilukuista talkooporukkaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut tosi paljon hyvää VIrtasen maaleista, ja monta monta taloa maalannut isänikin sanoi heti, että on kyllä tosi hyvää maalattavaa.

   Poista
 3. Upealta näyttää tuo valkoinen! Itsekin olisin halunnut meidän talon valkoiseksi, mutta sitä eivät rakennustapaohjeet sallineet. Eiköhän tuo punamulta ole meidän tupaan kuitenkin se paras väri :) Mukavia ja onnistuneita maalaustalkoita teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olisin valinnut keltaokran tai punamullan jos kaava olisi sen sallinut :)

   Poista
 4. Hauskaa tosiaan, että kun miettii, millä valkoisella maalais, niin vastaus on maalarinvalkoinen :D

  Toivotaan tosiaan hyviä maalauskelejä ja olemattomia siitepölymääriä. Meillä ei onnistuis maalaaminen, kun kaikki paikat on ihan keltaisenaan pölystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt onneksi jo pahin siitepölyn lentely ohi, nyt on tosin aika sateista, joten hieman jännittää miten päästään viikonloppuna maalaamaan :)

   Poista
 5. Onkin pitänyt kysyä, millä värillä talon maalaatte.. Mutta tässäpä tuli vastaus :) Erittäin kaunis ja juuri teidän tupaanne sopiva sävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos V. Viikonloppuna sitten nähdään millainen talosta tulee valkoisena :)

   Poista
 6. Kaunis sävy ja jos saisin nyt määrittää meidän talon värin se olisi juurikin valkoinen. Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Perinteistä valkoista oli aika vaikea löytää, vaikka vastaus olikin näinkin helppo.

   Poista