16.5.2014

Tyttöjen (+yhden koiran) päiväTässä meidän arkikuvat 2/5. Meillä on tyttäreni kanssa välillä perjantaisin vapaapäivä, aamulla on mukava heräillä rauhassa kun ei ole kiire lähteä mihinkään. Tänään mies vei koirankin ulos ennen töihin lähtöä, joten sängystä nousuni venyi tänään melkein puoli kymmeneen. Torstaisin minulla onkin sitten ollut kevään ajan aika pitkä päivä, olen lähtenyt ennen kahdeksaa aamulla ja tullut illalla kahdeksan jälkeen kotiin. Huomaan, että tyttökin kaipaa perjantaisin yhteistä, rauhallista aikaa kahdestaan. Yleensä  hän on paljon sylissä ja juttelemme ja puuhailemme kaikenlaista kahdestaan. 

Olemme tytön kanssa meidän perheen uskaliaimmat ruokailijat, joten perjantaisin on myös hyvä tilaisuus meidän kahden valmistaa ja syödä kaikkea sellaista, josta perheen miesväki ei ole niin innoissaan. Tänään söimme lounaaksi muikkuja ja parsaa.

 Hain kirjastosta keskiviikkona Mekkotehdas-kirjan ja ajattelin, että katsomme tytön kanssa sitä tänään yhdessä ja ompelemme hänelle jonkun kirjan mekoista. Minulla on varastossa vaaleanpunaista Marimekon Tantsu-kangasta, josta voisi saada aika hauskan kesämekon. Sekä kuvan tuoli, että matto ovat muuten molemmat kirpputorilöytöjä, mikä nyt ei ehkä ole mikään yllätys kun suurin osa muustakin meidän kodin kalustuksesta on kierrätettyä. Nämä ovat kuitenkin ihan oikeasti minulle todellisia LÖYTÖJÄ, tulivat tarpeeseen, ovat hyvässä kunnossa ja hinta oli parin kympin luokkaa. 

Koiran kanssa on alkanut elämä asettumaan. Olemme harjoitelleet Ticon kanssa sellaisia taitoja, joita se  ei ole aiemmissa kodeissa oppinut. Esimerkiksi olemme harjoitelleet kynsien leikkaamista niin että koira ei sitä pelkäisi. Tico on tosi järkevä poika ja parin harjoittelukerran jälkeen se on jo huomannut, että leikkaan niin vähän kerrallaan, että homma ei satu ja jokaisen saksien napsahduksen jälkeen se saa taskustani pienen kananpalan. Tänään jo se hyppäsikin vapaaehtoisesti syliini, vaikka näki, että minulla on kynsisakset valmiina leikkaamaan :)Villapoika on iästään huolimatta aktiivinen koira, se jaksaa juosta kovaa kyytiä pitkin metsäpolkuja ja kotonakin se kaipailee puuhaa. Pyrin siihen, että sisätiloissa ollaan rauhallisesti ja koiralle tarjotaan niin paljon tekemistä ulkona, että sisällä voi sitten hyvillä mielin ottaa rennosti. Sisällä rauhoittavaa tekemistä koiralle ovat erilaiset nenänkäyttötehtävät, esim. esineiden etsiminen ja tietysti kaikki haasteelliset syömiset kuten isommat luut ja vaikkapa kongit, joiden sisään jemmataan koiran herkkua ja sen saadakseen koira joutuu askartelemaan pitkään kongin parissa. Kuvassa Ticolla on luunmallinen kongi, jonka kumpaankiin päähän olen piilottanut herkkupalat. Aamulla koiralla menikin tunti rattoisasti kongin kanssa puuhatessa.

Tico on myös hyvin lapsirakas ja se onkin valloittanut meidän omien lasten lisäksi myös kaikki lasten kaverit. Tytär on harjoitellut koiranhoitoa valmistamalla ruoat ja harjoittelemalla koiran kanssa pieniä temppuja. 

Hauskan puuhailun jälkeen on sitten mukava mennä itsekunkin päiväunille :) Hyvää viikonloppua kaikille blogini lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Luulin jättäneeni kommentin jo viime postaukseen, ihastellakseni "ääneen" teidän uutta perheenjäsentä - mutta ilmeisesti blogger ei olekaan ajatustenlukija.

  Onnea perheenlisäyksestä! Villa näyttää hurmaavalta hännänheiluttajalta! Mukavaa viikonloppua - nyt alkaa kesä! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, kyllä koirat vaan tuovat kotiin sellaista ihanaa menoa ja meininkiä. Ja tulee itsekin nyt raahauduttua koiran kanssa joka päivä kunnon metsäkävelylle ja muutenkin liikuntaa tulee tuollaisen innokkaan menijän kanssa ihan mukavasti.

   Poista
 2. Voi hiisi kun tuo Villa on ihana - mulla on nostanut päätään kaikkien mahdollisten pienten eläväisten kuumeilu. Mutta onpa näitä nyt omiksi tarpeeksi, heti illalla kun tulen makuuhuoneesta lapsia nukuttamasta, liimautuu nämä pari karvaista tyttöstä mun kylkeen ja tässäpä vierekkäin sohvalla nyt ollaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli pitkään kauhea pentukuume, odottelin vaan että elämä rauhoittuu ja tiedetään missä seuraavat vuodet asutaan. Nyt on kyllä ihanaa kun täällä maalla on niin helppoa pitää koiraa ja lapsetkin on jo sen ikäisiä, että voivat jäädä kahdestaan kotiin pikkulenkin ajaksi.

   Poista
 3. Aijaijaijai... Huonompi homma koirakuumeiselle. Hän on niin ihana! Meillekin tulee vielä joskus koira, mutta nyt on huono hetki. Onnekkaita olette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan vielä ihan pyörryksissä, että meillä tosiaan on tuollainen ihanuus. Kyllä tekin vielä omanne saatte kun aika on sille sopiva.

   Poista