26.4.2014

Vihreä Kamomilla

Toivon, että talon sisustuksessa olisi kerroksellisuutta ja iloisuutta. Kun suurin osa mööpeleistä on antiikkia, on vaarana, että sisustuksesta tulee ihan liian vakavahenkinen ja juhlallinen. Etenkin lastenhuoneissa haluan välttää monumentaalista tunnelmaa, minusta kaikki värikkäät retro- ja vintage-lastenhuoneet on aivan ihania. Tyttären huoneen raitatapetille ja romanttiselle rautasängylle halusin pariksi jonkin vihreän retrotapetin. Katselin aluksi amerikkalaisia aitoja vintage-lastentapetteja, mutta hinnat olivat sitä luokkaa (toimituksineen 2 rullaa 400 e), että ihan mielellään käännyin kotimaisten retrotapettien puoleen.  Pihlgren & Ritolallahan on paljon kivoja retrokuoseja viime vuosisadan alkupuolelta. Kuitenkin selvästi kaunein ja meille sopivin niistä on minusta vihreä Kamomilla. Edellisten Pihlgren & Ritola-tapettien lisäksi tilasin siis viime viikolla myös vihreästä Kamomillasta näytepalan. 


Ihastuin kyllä heti Kamomillaan, mutta koska vihreä-keltainen ja hieman jugend-henkinen retrotapetti on minulle aika uhkarohkea valinta, tarvitsin tämän kanssa pidemmän miettimisajan kuin Oratuomen ja Kapean raidan kanssa.

Onneksi ystävättäreni on on taitava värien kanssa ja pidän paljon heidän kotinsa väreistä. Niinpä otin eilen Kamomillan mukaani kyläreissulle ja tutkimme miten Kamomillan sävyt toimivat eri värien kanssa. Ystäväni rohkaisi minua luottamaan omaan fiilikseeni siitä, että Kamomilla on meille aivan sopiva. Niinpä meille on nyt tulossa tyttäreen huoneeseen tällainen metsänvärinen kukkailottelu :)


 Kuvassa Kamomilla kyläilemässä uusien ja vanhojen vihreiden tapettien joukossa.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja onneksi paperitapetin päälle voi vaikka maalata jos osoittaattuu suureksi virheeksi :D

   Poista
 2. Kaunis heleän vihreä väri! Luin juuri kirjaa "Kartanoita ja porvariskoteja". Ihailin Topeliuksen syntymäkodissa olevaa raikkaan vihreää tohtorinnan huonetta. Minusta tuo on oikein hyvä väri myös pienen tytön huoneeseen. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ehdottomasti sitä mieltä että hakemasi on varmasti juuri tuo :) Tuo vihreän sävy on aivan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mitä enemmän tuota Kamomillaa katson, sitä paremmalta se näyttää.

   Poista
 4. Kyllä! Kaunis, samaan aikaan herkkä, raikas ja lämmin tapetti. Usko vaan ensiaavistukseesi. Tuo tapetti on kaunis ja taatusti kestää katselua vuosiksi eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tuesta :D tänään aamulla lähti Kamomilla-tilaus tapettitaloon, joten nyt se on sitten menoa :)

   Poista