15.4.2014

Talotekniikkaa, lautalattiaa ja listoja

Talolla tehdään jo hyvää vauhtia sähköjä, putkia ja ilmanvaihtoa. Pihalle porattiin myös viime viikolla maalämpökaivo ja lämmitysjärjestelmän asennus jatkuu pikapuolin.

Tänään aamulla olin talolla sähköurakoitsijan kanssa miettimässä valaistusta. Oli siinä tosiaan vähän miettimistä kun halusin epäsuoraa valoa valolistoilla ja niiden kavereiksi kaikenlaisia perinteisiä valaisinratkaisuja.Hyvin saimme kuitenkin kaikki ratkaistua ja odottelen nyt mielenkiinnolla milloin pääsen valaisuratkaisuja ihailemaan.

Mies taas oli viime yönä myöhään tontilla ojankaivuussa, kun maalämpökaivosta vedetään putki talolle ja oja tietenkin pitää olla valmiina. 


Katolle ollaan saatu poistoputkia, olen niiden ulkonäköön tosi tyytyväinen. Löysin tavallisten muovisten ja pyöreämuotoisten tilalle tavallista halvemmat, peltiset ja neliskanttiset, pienet "savupiiput". Hatut ja huippuimuri vielä puuttuvat, mutta niistä tulee samanmalliset kuin savupiipuistakin.

Kellarin ikkunatkin on asennettu, ne ovat pieni ja huomaamaton yksityiskohta, mutta jos niistä olisi tehty modernit, ne todennäköisesti pistäisivät aina silmään.


 Haimme tänään Enäjärven sahalta monenlaisia malleja, saliin ja keittiöön tulee leveää lautaa ja muihin huoneisiin kapeampaa. Kuvassa lautojen oikealla puolella on erilaisten helmiponttipaneelien malleja.


Listoiksi on tulossa leveitä historiallisia malleja. Pidän erityisesti joutsenkaulaprofiilista. Tarkoitus on valita perinteiseen tapaan saliin kaikkein komeimmat listat ja muihin "vähempiarvoisiin" huoneisiin sitten hieman maltillisemmat.Talolla tehdään siis nyt montaa juttua samaan aikaan. Aika kiireistä on nyt muutenkin kun minulla on kandityöni palautus ihan pian ja pääsiäinen meneekin tutkielmaa kirjoitellen.

Olen saanut myös monta kivaa haastetta blogiin, tällä hetkellä ei vain oikein aika riitä perehtyä niihin. Kiitos kuitenkin niistä kaikille Pömpeliä muistaneille! Toivottavasti ehdin niihin jossain vaiheessa vielä palata.

10 kommenttia:

 1. Rakennusrestauroija nostaa hattua projektillenne sekä sille, että jaatte arvokasta tietoa blogin kautta! Hienoa nähdä, että on vielä ihmisiä, jotka haluavat rakentaa hyvää. Moni rakentaja saisi ottaa teistä oppia! Hyvää kevään jatkoa sekä työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kannustavasta kommentista, tällaiset viestit tsemppaavat hyvin kiireen keskellä :)

   Poista
 2. :) Yhdyn yllä olevaan kommenttiin ja kuulostaa jotenkin tutulta tuo kiire. Meillä on hurjan saman kaltainen tilanne menossa, minäkin viimmeistelen rakentamisen lomassa opintoja. Välillä tekee tiukkaa, mutta kyllä siitä selviää, kun asiat, joiden parissa ahertaa on riittävän mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut hyväksi, että ottaa vaan asian kerrallaan ja hoitaa aina sen asian, joka juuri sinä päivänä on ajankohtainen. Mun seuraava tärkeä deadline on tuon kandityön valmistuminen, sen jälkeistä aikaa en ole sitten vielä enempiä miettinytkään.

   Poista
 3. Tuo talo on vaan niin kaunis!

  VastaaPoista
 4. Onko teillä jo muuttopäivä mielessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla uskallettu arvailla kuinka kauan tässä vielä menee, tähän mennessä kuitenkin ollaan edistytty nopeammin kuin mitä etukäteen luultiin ja siis on todennäköistä, että alkuperäinen arvio siitä, että talo valmistuu ennen joulua aikaistuu.

   Poista
 5. Toistan varmasti itseäni, mutta sanonpa sen silti; niin kaunis talo teille on tulossa! Se on niin ihanan erilainen ja erottuu nykypäivän talojen joukosta. Juuri sellainen, jossa voisin itseni kuvitella asuvan :) Rentouttavaa pääsiäistä teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisto ei haittaa ollenkaan, nyt kaivataankin juuri tsemppiä ja vertaistukea :)

   Poista