20.4.2014

Ranskalaistuolien kunnostus


Heräsin kauniiseen pääsiäisaamuun ja surffailtuani aikani inspiroivilla huonekalujen entisöintisivuilla oli pakko hypätä ylös ja ryhtyä kiskomaan kunnostusta odottaneista rokokootuoleistani verhoiluja pois.    Aluksi ajattelin, että tuolit saisivat jäädä sen näköisiksi millaisina tulivat meille. Mutta mitä pidempään niitä katselin, sitä enemmän tekokuituiset koristenauhat ja lörppänät kankaat alkoivat pistää silmään. Viimeinen naula nykyisen ulkonäön arkkuun lyötiin kun vaalean harmaan maalipinnan alta alkoi näkyä        
                              vanhempaa ja sata kertaa kauniinpaa lehmuksenvihreää maalia. 
Onneksi edellinen verhoilija oli jättänyt kaikki vanhat täytteet ja naulat paikoilleen ja lisännyt vanhan lakanakankaan päälle ainoastaan vanun ja päälimmäisen kankaan.

   Muu perhe on viikonlopun Amsterdamissa, joten kukaan ei joutunut tämän pyörremyrskyn jalkoihin :) Tiedätte ehkä sen inspiraaton, jonka saadessa vallan, ei meinaa malttaa tehdä mitään muuta, niin kuin esimerkiksi ruokaa. Sen verran kuitenkin maltoin, että kokosin jääkaapista löytyneistä aineksista keväisen salaatin evääksi. 


On kyllä ihan mahtava tunne kun tekokuitusekoitteeksi paljastunut "pellavakangas" tekokuituvanuineen  kuoriutuu pois vanhojen luonnokuitujen ja  juutti- ja lakanakankaiden päältä. 


Aidoissa luonnonmateriaaleissa on kyllä ihan omanlaisensa pehmeä tuntu ja niiden luoma vaikutelma on aivan erilainen kuin modernien materiaalien kylmyys.Tuolien tulevaista ulkonäöstä en vielä tiedä, minun silmään paljas runkokin on kaunis. Tulevaisuudessa näihin tulee varmaankin jotakin luonnonläheistä ranskalaista maalaistyyliä. Yritän raaputtaa vanhan vihreän maalin varovaisesti esiin.


Karmin reijistä näkee, että tuolit on verhoiltu niiden elämän varrella jo useaan kertaan.


Tilannepäivitys:

Nyt toisen tuolin selkänojasta paljastuikin aivan ihana vanha ruutukangas.

Tuolit paljastavat pikkuhiljaa oikean ulkonäkönsä :)9 kommenttia:

 1. Onneksi viisas tuunaaja on jättänyt vanhat kerrokset alle!

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Itse olen verhoillut jousituksista lähtien K-tuolin ja se oli kyllä aikamoinen projekti.. toinen samanlainen odottaa vielä omaa vuoroaan. Verhoiluja purettaessa voi vastaan tulla niin ikäviä kuin mukaviakin yllätyksiä, jotka saattavat muuttaa projektia toisenlaiseksi kuin oli aluksi ajatellut. Tsemppiä verhoiluprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että näiden valmistumiseen voi mennä aika pitkään, olen hyvä aloittamaan projekteja, mutta niiden loppuunsaattamiseen voi vierähtää sitten jonkin aikaa. Toisaalta näihin tuoleihin sopii minusta hyvin sellainen hieman ränsistynyt tyyli, joten mitään täydellistä lopputulosta ei tarvitse nyt hioa.

   Poista
 3. Hienoa touhuta, kun saa ihan omaan tahtiisa touhuta..:) Tuolista tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, ja kun itselle tekee niin ei se niin haittaa vaikkei ihan täydellisesti onnistuisikaan :)

   Poista
 4. Kiva projekti menossa ja tunnistan samaa itsessäni. Kun inspiraatio iskee niin tahtoo muut hommat hoitua "vasemmalla" kädellä :). On vaan niin kiva tehdä, että haluaa vaan saada valmista aikaan mahd.pian. Itsellä hieman vastaava tuoliprojekti ja etsin siihen omaan kotiin sopivaa _täydellistä- kangasta. Mun tuolisa hyvä jousitukset, l. ei onenksi niitä tarvitse vaihtaa. Olen K-tuoliprojektissa ne vaihtanut. Työtä toki oli, mutta samalla oppi paljon. Kiva nähdä millainen kaunotar tästä kuoriutuukaan ja varmasti tulee makee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee tulipas kirjoitusvirheitä hirwweeeeessti, mutta toivottavasti saat selvää :D

   Poista
  2. En edes huomannut virheitä, ennen kuin niistä itse huomautit :) Minulla oli jo päätettynä tuoliin yksi Toile de jouy- kangas, mutta nyt tuo vanha ruutu johdattelee minua ruutukankaiden suuntaan. Onneksi ei ole kiire, vaan voi odotella rauhassa kun juuri se oikea kangas tulee vastaan.

   Poista