23.4.2014

Pihlgren & Ritola-tapettitilaus ja talo aamun valossa


Tilasin Tapettitalosta kaksi tapettia. Olen päättänyt, että en osta taloon mitään vaan sen takia, että sitä "kuuluu olla", esimerkiksi yhtään tapettia en ole ostanut siksi, että seiniä "pitää" tapetoida, vaan ainoastaan jos olen tapettiin todella ihastunut. Maalattukin seinä on nimittäin minusta ihan kaunista :)

Harmaassa Kapeassa raidassa on ainakin mallipalan perusteella kaunis hieman vaaleanpunaiseen taittava sävy. Tämä tapetti on tulossa tyttären huoneen toiseksi tapetiksi. Jos rullien sävy vastaa mallipalaa, niin tätä voisin laittaa kotiin johonkin muuallekin esim. helmiponttipaneelin kaveriksi.


 Harmaata Oratuomea en ole jotenkin aiemmin huomannut ollenkaan. Nyt kun löysin sen, niin ihastuin ikihyviksi. Mun silmään tosi hyvät värit ja kuvio juuri mun makuun, herkkä ja tasapainoinen, eikä hyppää seinältä liikaa silmille, vaan se on  - toivottavasti - helppo yhdistää meidän muuhun sisustukseen. Oratuomen paikaksi olen ajatellut yläkerran aulan päätyseinää, jossa on ovet lastenhuoneisiin. Toivon, että tapetti myös hieman lyhentäisi pitkulaisen tilan vaikutelmaa.


Olen aika nuuka tapettien tilaaja, otin kumpaakin tapettia vain kolme rullaa, toivottavasti riittää.

Talolla oli tänäaamuna kovaäänistä (mutta kaunista) linnunlaulua, pihan reunoille oli ilmestynyt valkovuokkoja ja vadelmaakin oli noussut esiin.

Sisällä putkityöt ovat saanet jatkoa. Wc:n ikkunnan alle on vedetty lavuaaria varten vesijohdot ja viemäri. Onneksi wc on metsän puolelle, niin iso ikkuna ei haittaa :)
Keittiön puuhellalle on paikka valmiina, oikealla pikkuovi eteisaulaan.


Keittiössäkin allas tulee ikkunan eteen. Sivuikkuna on muita korkeammalla, jotta se eteen mahtuu työtaso.


 Näkymä kuistille ja eteisaulaan, josta lähtevät myös portaat yläkertaan.

   
Salin päätyikkunoista avautuu metsämaisema, kuvatessani ikkunoita, alkoi päässä soida koko ajan "Kas metsämökin ikkuna..."


20 kommenttia:

 1. Anonyymi23.4.14

  Tuleeko WC:n hirsiseinää vasten betonivalu? Tulkitsinko oikein kuvaa, että kuvassa on hirsiseinää vasten joku eristelevy? Jos olette laittaneet/laittamassa hirsiseinää vasten eristelevyn niin kyseessä on TODELLA suuri riskirakenne! Vaarana on että hengittämätön eristelevy lahottaa sen takana olevan hirsiseinän. Valitettavasti monet perinnetalot on onnistuttu pilaamaan tällä tavalla. Tuntuu, että nyky rakennusvalvojatkaan ei vielä ymmärrä tätä ongelmaa.

  Terveisin
  Perinneasiantuntija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Huolesi on meidän talon kohdalla turha :)

   Kuvassa näkyy hirsiseinän alapuolella oleva perustusten yläosa, jota vasten on hengittämätön eriste. Hirttä vasten ei taloon tule muuta kuin hengittävää pellava-/puukuitueristettä ja puuta.

   Poista
 2. Tuota harmaata Oratuomea on meillekin todennäköisesti tulossa johonkin, tosi kaunista! Hienolta näyttää teidän talolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun etsin googlesta kuvia Oratuomesta, löysin sun tapettipostauksen, jossa olikin Oratuomen kuva. Jotenkin aiemmin en ole siihen kiinnittänyt kunnolla huomiota. Ehkä siksi kun se on muihin Pihlgren & Ritola-koristekuviotapetteihin verrattuna hieman maltillisempi.

   Hauska nähdä sitten kuvia, jos se tulee teillekin :)

   Poista
 3. Mukavalta näyttää teilläkin. Innolla seurailen kun pinnat alkaa valmistua. Tuo Oratuomi-tapetti on kyllä tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä niin mukavaa nykyaikaa, kun blogeissa voi pitää yhtä muiden rakentajien kanssa :)

   Poista
 4. Siinä se nyt sit tönöttää :). Kauan odotettu talo.
  Tykkään noista ikkunoista tosi paljon. Sieltä vois hyvin metsämökin tonttu kurkistaa, kun ne on jotenkin niin kodikkaat.

  PS. Älä ihmettele, kun oon täällä nyt lukijana kahteen kertaan. Olen hylkäämässä vanhaa blogiani ja aloittanut kokonaan alusta puhtaalta pöydältä ja siksi tää uusi profiilikuvakin. Sama vanha Annukka kumminkin. Ja ilahtuisin kyllä kovasti, jos jatkaisit mukana mun elämässä. Osoite löytyy varmaan ton profiilikuvan takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan mielelläni uuden blogisi seuraamista :)

   Poista
 5. Mulla on joka kerta täällä sun blogissa sama fiilis. Mä vaan huokailen ja näen kuvia valmiista talosta. Tästä vaan tulee kertakaikkiaan upea.

  Maisema ikkunoista <3 . Rakastan puita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ikinä aiemmin ollut ikkunoista tällaisia luonnonmaisemia, odotan etenkin aamuja kun yläkerran itäisestä makuuhuoneen ikkunasta näkyy aamuaurinko.

   Poista
 6. Tapettitalon tapetit ovat tosi upeita. Orapuomi näyttää kauniilta ja ajattomalta kaikkinensa. Tykkään yleensäkin tapettitalon järjestelmällisyydestä, kun ovat jaotelleet tapetit vuosikymmenittäin tai suunnittelijan mukaan järjestykseen. Sieltä on helppo sitten hakea sopivaa kuosia. Tätä projektia on ilo seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, tuota en olekaan aiemmin ajatellut, mutta nyt kun sanoit, niin Tapettitalon sivuilta on tosi helppo löytää sopivat tapetit :)

   Poista
 7. Ihana seurata miten hartaudella tätä kotia rakennetaan ja kaikki mietitään kalusiteita myöten niin tarkasti <3 voimia urakkaan...kohta teillä on unelmien koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, kauniista sanoista :)

   Poista
 8. Meillä on tuota raitatapettia makkarissa, ja olen tykännyt! Oikein kauniilta näyttää myös Oratuomi-tapetti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin heti katsomaan teidän makkarikuvia, en ole aiemmin nähnyt tuota tapettia seinällä. Kivalta näyttää!

   Poista
 9. Me käytiin kans eilen ihan paikan päällä Toijalassa valitsemassa tapetteja kotiin. Kallis reissu tuli, mutta on kyllä tosi mieleiset tapetitkin :) Me päädyttiin ihan eri tyylisiin, mutta meillä onkin rintsikka. Keittiöön tulee harmaapohjaista Koivua, eteiseen värillistä vaaleapohjaista Taikayötä ja olkkariin Paratiisia harmaasävyisenä, jota ei ole koskaan netissä ollut edes näytillä. Onneksi siis jaksettiin poiketa tehtaanmyymälässä asti, muuten olisi olkkarin suunnitelmat menneet ihan eri tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että huomioitte talon tyylin tapeteissakin. Meillä on vielä mietinnässä vihreä Kamomilla, joka on jo selvästi retrohenkisempi kuin nämä aiemmat valinnat, mutta siinä on minusta kuitenkin myös jotakin viittausta art nouveau:n maailmaan.

   Poista
 10. Pömpelissä näyttää kyllä hyvälle, näin äkkisältää ensimmäistä kertaa katsellessa :) Tuskin maltan odottaa miltä teillä näyttää valmiina!

  - Sirpa -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan Pömpelin rakennusta :) Mukava kuulla, että näyttää kivalta!

   Poista