6.4.2014

Lastenhuoneiden valaisimet ja ensimmäinen tapetti

Kuva: Buokids

Sisällä päästään jo maalailemaan muutaman viikon sisällä, joten maalien värien valintaa varten olen halunnut tehdä nyt muutamia puuttuvia ostoksia, joiden värit vaikuttavat maalien valintaan. Lastenhuoneita päästään todennäköisesti ensimmäiseksi maalaamaan, joten toivottavasti tilauksen ehtivät kotiin ennenkuin maalaus alkaa. 

Lastenhuoneiden suunnitelmissa olen yrittänyt huomioda pitkäikäisyyden, mutta en kuitenkaan halua huoneista mitenkään neutraaleja, vaan hyväksyn sen, että tapetteja tullaan joskus vaihtamaan.

Toivon, että  pojan huoneesta ei tulisi kliseistä "pojan huonetta" vaan, että värit ja huoneen sisustus sopisivat poikani persoonaan ja se olisi juuri häntä ajatellen suunniteltu. 

Olen suunnitellut molempiin huoneisiin yhdessä lasten kanssa värejä: tyttären huoneeseen tulee luonnonvalkoiselle pohjalle lämmintä keltaista, marjapuuronpunaista ja turkoosia sekä murrettuja metsänsävyjä ja pojan huoneeseen luonnonvalkoisen ja metsävärien lisäksi vaaleanharmaata ja turkoosia. 

Lastenhuoneiden kalusteet ovat meillä suurimmaksi osaksi valmiina ja molempiin huoneisiin rakennetaan kiinteät komerot helmiponttipaneelista, joten tyttären huoneen tapettia lukuunottamatta suurempia sisustushankintoja ei enää tarvise tehdä.

Lastenhuoneista tulee toivottavasti mielikuvistusta inspiroivat, tunnelmaltaan lämpimät ja lapsille miellyttävät.

Tilasin Valenciasta Espanjasta lastenhuoneisiin pehmeää valoa antavat pilvenmuotoiset valaisimet. 
Verkkokaupan osoite on www.buokids.com, sivut ovat espanjankieliset, mutta ainakin Etsyssä on  myös Buokidsin valaisimia myynnissä englanniksi.

Molempiin huoneisiin on tarkoituksena asentaa epäsuoraa valoa antavat valolistat, ja huoneisiin tarvitaan niiden lisäksi myös jotkin seinävalaisimet.

Tilasin myös pojan huoneeseen harmaan Harlequin-tapetin Ferm livingin verkkokaupasta. 
Olen ihastellut tapettia pitkään, se on minusta hyvä tausta monenlaisille sisustuksille. Tapetin väreistä aion katsoa pojan huoneeseen muut sopivat värit. Koska pojankin huone on etelään, olisi sinnekin kuitenkin mukava löytää vielä jokin lämmin keltainen auringon väri.

Kuva: Ferm living
2 kommenttia:

 1. Onpas kaunis lastenhuoneen valaisin. Ja minäkin tykkään harlekiiniruuduista, on varmaan myös aikaa kestävä ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kanssa, että tuo tapetti voi sopia isommankin lapsen makuun. Enkä näe tuota minään varsinaisena trenditapettina, vaikka kaikenlaiset salmiakkikuviot nyt ovatkin pinnalla.

   Nuo valaisimet mua jännittävät, toivottavasti pilvi on yhtä pehmeännäköinen oikeastikin, eikä mikään ihan muovinen :)

   Poista