9.4.2014

Kattoikkunat


Miehen ja minun huoneen kattoikkunoita asennetaan parhaillaan. Ikkunoista tuleva valo on aika erilainen kuin tavallisista ikkunoista. Kun ikkunat ovat suoraan taivasta kohden, tuntuu kuin kattoikkunan alla huoneessa olisi ulkona. Huoneemme päätyikkunasta taas on näkymä metsään, tunnelma on siis melkoisen luonnonläheinen.

 Olemme ajatelleet, että meidän huone saisikin sisustukseltaan jäädä aika askeettiseksi, muuten en ole mikään itämaisen sisustuksen suuri ihailija, mutta pidän japanilaisesta käytännöllisestä yksinkertaisuudesta ja luontevasta luonnonmateriaalien käytöstä. Meillä onkin ihana luomupuuvillasta ja kookoskuidusta valmistettu futon-patja sänkynä, jonka lisäksi huoneeseen ei ole tulossa paljoa muuta kalustusta. Huoneen ilme tulee siis olemaan jonkilainen yhdistelmä japanilaisuutta ja suomalaista perinnettä :)


17 kommenttia:

 1. Tuo talo on vaan niin ihana!

  VastaaPoista
 2. Ihana valo! Tosi hyvä ajatus jättää huone yksinkertaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin kanssa, että tuollainen hieman persoonallisen mallinen huone on parempi yksinkertaisena kuin täyteen sisustettuna.

   Poista
 3. Ihana oli löytää blogisi. Voi miten ihana talo teille tulee...mitkä materiaalit ja värit <3 ! Meillä ikuisuus projektina rakennetaan tee se itse periaatteella omaa mansardikattoista taloa. En saanut vanhaa taloa niin tehdään sitten vanhan näköistä :)...mitä nyt butjetti antaa periksi :)

  Mahtavia huonekaluja tulossa teille sinne! Ne vanhat puisethat ovan juuri niitä jotka minun mielstäni luovat sen oikean tunnelman. Jään innolla seuraamaan miten projektinne etenee. -Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina kannustavasta kommentista, mukava, että löysit tänne :) Teidän rakennusprojekti kuulostaa myös kiinnostavalta!

   Poista
 4. Talonne on niin vaikuttava kokonaisuus jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista. Piristit mukavasti siivouspäivän aamua :)

   Poista
 5. Ooh, talostanne tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jelena ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Täällä meidän väliseinä: http://koti1898.blogspot.fi/2012/11/seina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Näyttää kätevältä.

   Poista
  2. Sairaan nopea ja hengittävät materiaalit. Ja äänieristys.

   Poista
 7. Mulla jääny ihan väliin muutama näistä sun uusimmista päivityksistä kaikenmaaliman reissujen takia. Hyvällä mallilla teilläkin hommat jo etenee. Nuo kattoikkunat on kyllä aivan huikeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin viime kesänä Bergenissä ja siellä oli vanhojen talojen katot täynnä kattoikkunoita, ja vielä ihan vinksin vonksin asetetuina pitkin kattoja. Näytti tosi kivalta, mutta itse en kuitenkaan uskaltauntunut sijoittelemaan noita meidän kahta kattoikkunaa muutenkuin kuin vaan siististi vierekkäin.

   Poista
 8. Pitkästä aikaa kerkisin tulla piipahtamaan 'teillä'. Kylläpä teillä on edistytty vauhdilla!

  Niin kaunista ja sopusuhtaista siellä! Ihailen taitoanne ja tyyliänne!

  Tsemppiä projekteihin! Onneksi on kevät,valo ja lämpö...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että vieläkin käyt täällä kyläilemässä ;) Nyt keväällä talo on edistynyt kovaa vauhtia, toivotaan että sama meno jatkuu loppuun saakka :)

   Poista