22.3.2014

Värejä


Sisustussuunnittelua tekevä ystäväni tilasi minulle isompia värimalleja kauniista vaaleista luonnonväreistä. Olen ihastellut nyt niitä meidän olohuoneen seinällä. Hain myös rakennusapteekista Allbäckin värimalleja muutamista hyvältä vaikuttavista väreistä, joista on tarkoitus valita sisäovien värejä. 

Puuseppä-Joel kävi nimittäin  tällä viikolla hakemassa meiltä vanhoja ovia verstaalleen kunnostukseen ja maalattaviksi. Nostellessani ovia hänen kanssaan näin ovet pitkästä aikaa kunnolla ja oli mukava muistella mistä paikoista ovia on viime vuoden aikana haettu ja millaisia tarinoita niihin liittyy. Hienoimmat ovet ovat kyllä varmasti meidän saliin tulevat kaksi korkeaa parioviparia, jotka haimme syksyllä purettavasta 1800-luvun alkupuolen talosta.

Luulen, että salin pariovista tulee Allbäckin antiikinvalkoiset, mietin myös tummempia värejä, mutta kun kävin värimallien kanssa talolla, niin salin valoisuudessa valkoiset värit saivat voimaa, mutta tummien hehku aivankuin sammui. Toivon kuitenkin, että saisin talon ei-niin-valoisan puolen oviin tummempaa harmaata tai vihreää. Värisuunnitelmankin mukaisesti itäpuolelle sopisi metsänvärit kun taas sali on valkoisten aluetta.

Kattotiiletkin saatiin eilen katolle ja kuulemma eilen illalla tiilikate oli jo paikoillaan. Kuvassa vielä tiilet ovat pinottuina siisteihin pinoihin. Stressasin aika paljon etukäteen tiilikatteen väriä, räikeä punainen ei sopisi meidän taloon, enkä ollut nähnyt valitsemaani väriä muuta kuin kuvassa. Onneksi tiilet ovat selvästi ruskeaan taittavia ja tiilien väri on todellisuudessakin elävä ja mustat ja ruskeat alueet näkyvät katolta maankamaralle asti. 

Tiilikatteen tekivät ahkerat virolaispojat, saamme kyllä olla kiitollisia miten hyviä työmiehiä olemme talolle saaneet. 

Kuvassa näkyy myös ikkunoiden ympärillä olevat mustat tervapaperit, niiden taakse on ikkunan ja seinän väliin asennettu pellavat. Kuistillakin on jo ikkunat ja kattoa. 

4 kommenttia:

 1. Teillähän on tapahtunut paljon talolla, tiilikate tuo varmasti lämpöä vaaleaan taloon. Talonne on yhtä kapea kuten meidänkin, mutta heti huomaa, kuinka erinlaiset talot on kysymyksessä. Meillä kattokaltevuus on hyvin loiva, mikä on yleistä pohjalaistaloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Minulle oli taloa suunnitellessa tärkeää, että talon runkosyvyys olisi pieni, jolloin ulkopäin talo olisi kevyempi ja ryhdikkäämpi ja samalla sisälle ei tulisi paljoa pimeitä tiloja talon keskelle. Siis siten miten talot on perinteisesti rakennettukin.

   Poista
 2. Ihanat noi kaks ekaa kuvaa. Ja talo tottakai :). Milloin suunnilleen pääsette muuttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka, toivottavasti Jouluna ollaan uudessa kodissa :)

   Poista